Как да не нараните мъжкото его на своя любим?

За да не нараниш любимия човек, е важно да знаеш как, кога и какво можеш или не можеш да направиш или да му кажеш

мъжкото его
Мъжкото его не търпи безпочвени упреци

Смята се, че мъжете трудно дават израз на емоциите, които изпитват. Това е вярно, но и не съвсем! Има теми, на които мъжете реагират много болезнено, особено когато любимите им жени, които трябва да ги обичат и да им се възхищават, ги засягат – нарочно или не. Не позволявайте на такива моменти да провалят връзката ви! Трябва да действате внимателно: подбирайте думите, интонацията, точния момент, за да не нараните мъжкото его.

Как може да бъде наранена мъжката гордост?

Почти всеки мъж, дори и най-спокойният и уравновесен екземпляр, може да излезе извън кожата си, ако бъдат засегнати някои теми, заради които той реагира като опарен. Разбира се, ако жената го е направила случайно, мъжът няма да таи недоволство. Но ако това се прави умишлено и дори редовно, тогава доверието и любовта на мъжа могат да бъдат загубени и никога и по никакъв начин да не могат да бъдат върнати. В края на краищата всички представители на силния пол искат да бъдат герои за своите избраници, супермени и изобщо най-добрите от най-добрите. Но ако им се каже друго, „крилата“ им постепенно ще бъдат прекършени.

Мъжът е…

Природата е подредила нещата така, че представителите на силния пол да са защитници на по-слабия пол. На техните плещи лежи отговорността за покрив над главата и печелене на пари за семейство, за защита на това семейство и осигуряване на безопасността му, за отглеждането на децата и материална подкрепа за тях и майка им. Това съвсем не е лесна задача! Особено за онези Адамовци, които наистина се опитват, полагат много усилия и успяват да осигурят всичко това на семейството си, но не получават подкрепа от най-важния за тях човек – своята съпруга или просто любима жена.

Жената може да нарани мъжкото его по няколко начина

Съзнателно

Жена, която не е доволна от действията или характера на мъжа, се опитва да го принизи, да покаже своето превъзходство и неговата неадекватност, да го сръчква точно там, където най-много боли. Тя прави това умишлено, осъзнавайки, че с действия и думи унижава мъжа. Понякога дамите вярват, че след като се подчини, мъжът няма да я остави, няма да я зареже, няма да се опълчи, а просто ще следва всички нейни указания и ще живее по нейните правила. Но позицията за подчинение не е присъща на повечето мъже, така че рано или късно той ще си тръгне.

Несъзнателно

Жената може да провокира партньора си към негативна реакция, без да осъзнава това. Дама, която иска да се наложи, несъзнателно омаловажава и наранява достойнството на партньора си, казва нещо, което е по-добре или да премълчи, или да поднесе по-внимателно, и така създава опасни ситуации за връзката. Освен това, тя може да обича мъжа си, но просто да не разбира, че прави нещо нередно. И ако партньорът не е разговорлив, тогава, най-вероятно той ще мълчи и няма да говори за проблема дълго време. Докато един ден не си събере багажа и не напусне жената – без предупреждение, без скандал и без излишен драматизъм…

Какво не бива да прави жената, за да не нарани гордостта на мъжа?

1. Не бива да коментира проблемите между тях публично

В здравословната връзка всичко се изяснява на четири очи. Дори нещо да ви нарани или ядоса безкрайно много, въздържайте се от упреци и истерии пред публика. Това, най-малкото, е знак за неуважение към мъжа. Много дами вярват, че споделянето на проблема пред семейството, приятелите или познатите е най-добрият начин да мотивират избраника да промени поведението си. Но в действителност всичко ще бъде точно обратното: неговият чисто мъжки инат ще го подтикне да не прави това, заради което сте го порицали пред всички, защото ще се почувства унизен от собствената си жена.

2. Подлага на съмнение решенията, които той взима

Както вече стана дума, мъжът е този, който трябва да се грижи основно за прехраната на семейството и за това то да има покрив над главата (и кола в гаража). И той е този, който вярва, че знае най-добре как да го направи. Но днес, в епохата на криворазбрания феминизъм и истерията покрай #metoo, жената не само не иска да бъде нещо по-малко от него, но и се стреми да заеме централна позиция. Психолозите казват, че една такава ситуация удря право в гордостта на мъжа. И когато любимата жена оспорва всяко негово решение и поставя под съмнение всички идеи на мъжа, тогава той започва да се чувства незначителен. Всеки има право на мнение! Ако печелите наравно или малко повече от него, не го натяквайте непрекъснато, не унижавайте мъжа, а го мотивирайте да постигне повече от онова, което е постигнал до момента.

3. Често го сравнява (с бившия, комшията или колегата)

Съгласете се, на никой няма да му е приятно, когато непрекъснато му се дава някой друг за пример, особено когато този пример е бившата страст на любимия му човек. Възхищавате се на бивше гадже? Тогава защо не сте с него сега? Жените се ръководят от желанието да предизвикат ревност у мъжа по възможно най-лесния и елементарен начин, но така получават единствено неговото дистанциране и евентуално прекъсване на отношенията.

4. Не бива да се подиграва на партньора си

Дори една безобидна шега може да заседне в душата на мъжа. Въпреки факта, че мъжете са силни и смели, те също имат свои собствени страхове, притеснения и комплекси. Желателно е да не прекалявате с шегите на тема секс. Не бива да се надсмивате и да иронизирате външния му вид. Необходимо е, напротив, да вдъхновявате и насърчавате мъжа, да давате топлина и обич, любов и грижа!

5. Да доминира с повод и без повод

Не може да сменяте ролите непрекъснато. Всяка, дори и най-силната и независима жена, трябва да бъде нежна и крехка в семейството, а не да тегли каруцата с общите задължения, само и само да докаже, че е нещо повече от него. Не потискайте егото на избраника си, оставете тежката работа на него. Не се опитвайте да покажете, че можете да се справите и сами. Дори и да можете, направете го така, че той да не се почувства засегнат по някакъв начин.

Как да „погалите“ мъжкото его?

Хвалете го пред непознати

Ако мъжът не ви е осигурил луксозен дом и това е било отбелязано от приятели или познати, похвалите го пред всички за интересната работа, която има, и която в бъдеще ще донесе достатъчно средства за нов апартамент. Подобни думи ще накарат мъжа да желае да работи още по-усилено и да осигури на любимата си къща-мечта.

Представете своите претенции чрез искания, а не с упреци

Например, вашият партньор рядко ви кани на разходка, почти не ви подарява цветя, все по-рядко ви изпраща мили съобщения. Не бързайте да изпадате в истерия, че той не прави нищо за вас, че не е „като едно време“, „като в началото“ и т.н. По-добре му кажете, че бихте искали да прекарвате повече време с него в романтична обстановка, защото ви липсва и го обичате.

Концентрирайте се върху добродетелите на мъжа и говорете с него за тях

Всеки има недостатъци и ако виждате само тях и се фокусирате единствено върху тях, тогава можете да търсите несъществуващ идеал през целия си живот. Обичайте и приемайте избраника си такъв, какъвто е. И не забравяйте да му напомняте с повод и без повод колко е умен, мил, щедър и прекрасен.

При решаването на важни въпроси не налагайте мнението си, а изслушайте позицията и на мъжа

Хората са различни, както и техните гледни точки. Дори ако сте магистър по икономика, това не ви дава пълното право да управлявате еднолично семейния бюджет и да кажете, че знаете по-добре как да следите и разпределяте средствата. Решете заедно, изслушайте мъжа си и се опитайте да му бъдете партньор, а не шеф.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.