Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Витамини и добавки – по кое време от деня да ги пием за най-голям ефект?

Времето от деня, в което се приемат добавки или витамини, се отразява на ефективността им

Витамини и добавки
Приемането на добавки и витамини съдейства за засилване на имунната система

В повечето случаи здравословното хранене е достатчно, за да си осигурите нужните витамини, минерали и хранителни вещества, но при дефицит на някои от тях е желателно организма да бъде подпомогнат. Приемането на добавки и витамини може да съдейства за засилване на имунната система и набавяне на достатъчните количества от полезните вещества. Също така използването им може да се наложи при бременност и за справяне с някои здравословни проблеми.

Приемането на витамини в опрелено време от деня повишава тяхната ефективност и намалява риска от странични ефекти. За това е нужно да знаете, кога и какво да пиете.

 

Тук ще Ви разкрием по кое време от денонощието да консумирате добавките си, за да извлечете най-голяма полза от тях.

 

Мултивитамини

Навярно Ви се е налагало да пиете мултивитамини. Те са много популярни и често се препоръчват от лекарите. В тях има най – различни съединения, които могат да причинат стомашен дискомфорт. За това е желателно, да ги приемате по време на хранене. Също така е добре да разделите таблетката на 2, за да поддържате нивото на витамини в тялото през целия ден. Това е много по-полезно и приемливо за тялото от пиенето им наведнъж.

 

Витамин D

Витамин D е мастноразтворим витамин. Това ще рече, че ще извлечете най-голяма полза от него, когато го ядете с мазни храни. Проучвания показват, че приемането на витамин D с основното хранене за деня увеличава нивата на витамина в кръвта с 50% повече, отколкото на празен стомах.

 

Витамини от група B

Витамините от група B зареждат тялото с енергия и се абсорбират много по-бързо от останалите. За това експертите препоръчват те да се приемат сутрин, за да се чувствате енергични и тонизирани през деня.

 

Витамин C

Този витамин е от най-мощните антиоксиданти и е от основните хранителни вещества. Той носи множество ползи за здравето и е често срещан в хранителните добавки. Това е водоразтворим витамин, което означава, че не се съхранява в организма за дълго. За това експертите препоръчват витамин C да се пие ежедневно. За оптимален ефект го приемайте на малки дози през целия ден.

 

Омега-3

Омега-3 мастни киселини имат силни противовъзпалителни свойства и действат благоприятно на сърдечно-съдовата система. Тази добавка най-често се предлага под формата на рибено масло, което е известно, че води до нужда от оригване. За да избегнете този ефект консумирайте омега-3 преди хранене.

 

Желязо и магнезий

Желязото може да причини стомашен дискомфорт, а магнезият има слабително действие. Също така кофеина намалява способността на тялото да абсорбира желязо, което означава, че не е добре да го пиете сутрин. Приемайте желязо и магнезий по време на хранене, за предпочитане на вечеря. Това ще забави храносмилателния процес и ще намали риска да раздразните стомаха си.

 

Източници: https://www.wellandgood.com/; https://www.getholistichealth.com/

 

Изглед на опаковката на продукта Витамини 24/7 Витамин D3, селен, цинк и витамин С
Мултивитамин 24/7 – с витамин D3, селен, цинк и витамин С

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *