Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здравословните проблеми се отразяват на кожата!

Неведнъж сме споменавали за многобройните функции на кожата. Тя е и защитник, и тер­морегулатор, и абсорбент, й индикатор на състоянието на нашия организъм. Обривът, пришките, отоците, зачервяването, промяната на мириса – всичко това може да е предизвикано, от неправилно хранене, от прием на различни медикаменти, от инфек­ции, алергии… И в крайна сметка причината за всичко това е една криза в организма.

КАК МОЖЕТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ КОЙ ВЪТРЕШЕН ОРГАН СЕ НУЖДАЕ ОТ ПОМОЩ

По цвета на лицето. Нару­шенията в работата на всеки вътрешен орган се отразяват на циркулацията на кръвта в човеш­кия организъм и като следствие

на цвета на лицето. Жълтени­кавият цвят свидетелства за заболявания на далака и стомаха. Зеленикавият се появява тогава, когато в един от органите се е образувал застой. Често такъв оттенък свидетелства за на­рушения в работата на черния дроб. Бледността се съпътства с анемия, с общо неразположе­ние. Червеникавият оттенък на кожата може да бъде предизвикан от прегряване на организма или застой на кръвообращението, треска, а понякога В съчетание с другите симптоми означава сър­дечни заболявания.

Пришки. Ако се появят на гърба, това може да означава нарушения в белите дробове и бъбреците; ако са в областта на гръдния кош – за нарушения в белите дробове й сърцето; на челото – за лениви черва; по бузите – за болни бели дробове; по носа – за слабо сърце; около устата – следва да обърнете внимание на половите си органи!

Кръгове под очи­те. Отоците и сини­те кръгове под очите свидетелстват за дисфункция в полова­та система, а тор­бичките с кафеникав оттенък – за болен че­рен дроб. Тези, които имат тъмни кръгове под очите, трябва да обърнат внимание на нервната си система.

Брадавиците, както и бенките се смятат за признак на из­лишък от определени вещества в организма. Според китайските медици за образуването на бра­давици допринасят излишният протеин й животинските маз­нини.

Бръчките, Дълбоката бръч­ка между очите свидетелства за нарушения в работата на сто­маха и черния дроб. Едно време за такива хора са казвали: „Този човек е с болен черен дроб“.

Горната устна сигнализи­ра за състоянието на стомаха, долната – за дебелото и тънкото черво. Ако устните са леко уви­снали, това означава лошо хра­носмилане. Яркочервените устни означават високо кръвно налягане и респираторни заболявания. Тъмнолилавите са показател за наличие на много холестерол в организма, а бледите – признак за това, че на организма не му достига кислород.

ВНИМАНИЕ!

Кожата – това е отворената книга на нашия организъм. Важното е да се нау­чим да разчитаме „написаното върху нея“ и съответно да го използваме. И все пак, ако имате проблеми с кожа­та, това не означава, че непременно сте болни. Възможно е засега това да е само предупреждение за заболяване, което ще възникне по-късно. Затова е нужно да се вслушате в това предупреждение и да се обърнете за консултация при специалист.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *