Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Месото и шунката са враг номер 1 при хранителните отравяния

За съжаление месото, което предлагат в мага­зините, освен белтъчини може да съдържа и много други неща, не толкова полезни, дори напротив… Такива продукти като шунката, кренвиршите и други подобни се смятат от експертите за рискови, защото съществува възможност да се заразите с , ^ листериоза. А независимо от това, че само 3% от колбасните изделия са заразени с листерии, бактери­ите не престават да нарастват, дори ако държите месото в идеални условия.

Любопитно е, че за разлика от другите вируси листерията напълно благополучно се развива при съхраняване на месните изделия в хладилника.

ПРЕПОРЪКИ ПРОТИВ ОПАСНАТА ЗАРАЗА

Знаете ли, че ако ножът, с който се разрязват месните продукти в магазините, не се дезинфекцира редовно, може да се стигне до широко разпростра­няване на вируса върху всички продукти, които подле­жат на разрязване. За да се предпазите от подобни неприятности, помолете продавача да измие ножа, преди да отреже парчето месо или колбас за вас.

Струва си да избягвате посещения в не толкова чистите лавки и магазинчета. Специално за месо си избирайте по-големите магазини, където месните Продукти и колбаси се изкупуват по-бързо и шансо­вете да се натъкнете на заразен продукт са много по-малки.

Не се замисляйте да изхвърлите месото в бок­лука, ако сте го задържали повече от седмица в хладилника. Няма да е излишно, ако към сандвича с месо доба­вяте по малко горчица. Тя убива до 90 % от микроор­ганизмите, в т.ч. и опасните.

ВПРОЧЕМ!

 Листерията моноцитогенес е една от най-опасните бак­терии. Тя предизвиква прилошаване, диария и симптоми, напомнящи грип. Тази бактерия е особено опасна за децата и възрастните хора и може да доведе до летален изход.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *