Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Позитивното мислене намалява стреса

Малко от стрес е полезен за тялото, но трябва да се научим как да се оправяме с него когато се натрупа. Трябва да се опитате да приемете появата на стреса, като предупреждение, че е необходимо да наложите някои промени в живота си. За да победите стреса ще трябва да разберете кои са тези промени. Промените, които трябва да направите трябва да са в положителна насоко а именно:

Мислете положително. Повечето от нас в един определен момент от живота си започват да мислят „не мога да се справя”, „Всичко лошо все на мен се случва”, „Животът ми е извън контрол” и т.н. Според проучване на Университета Уисконсин-Медисън, негативното мислене може да ви разболее. Изследвания на доброволци показват, че тези чиито мисли са фокусирани върху лоши неща са с по –слаба имунна система, което им е причинило различни болести някои от които свързани с психични проблеми като депресия. Необходимо е да мислим позитивно за да може да контролираме щастието си и здравословното състояние.

Релаксирайте. Има безброй начини да отпуснете ума и тялото, като например да почетете половин час някоя хубава книга. Дишането също може да помогне да релаксирате. Всеки от нас диша, но много малко хора го правят правилно. Вдишайте дълбоко и издишайте бавно този метод помага много за освобождаване от натрупания стрес в тялото ни.

Масаж. Този метод напоследък е доста известен за справяне със стреса. Ако нямате пари за масажист вземете няколко ароматни масла и ги смесете с обикновенно масажно масло те ще ви свършат чудесна работа когато ги използвате за масажиране на тялото.

Упражнения. Правете подходящи упражнения, като цяло най-добрите при стрес са йога и тай чи защото те са съсредоточени върху дишането и ума . Всяко друго физическо натоварване също ще е от полза за намаляване на стреса.

Здравословно хранене. Яжте здравословни храни, не прекалявайте със преработени храни, сол, захар, алкохол и кофеин тези храни и напитки много често са една от причините за засилване на стреса.

Спете достатъчно. Спете на удобно легло и достатъчно. Лягайте и ставайте в определено време, всеки организъм има нужда от здравословен сън за да се възстанови. Недоспиването е една от причините за появата на стреса.

Опитайте се да отделяте най-малко 30 секунди на ден за да се отделите от света и да се отпуснете.

Смейте се. Изследванията показват, че смехът не само подобрява настроението ни, но и облекчава стреса и подобрава имунната система. Следващият път, когато решите да се намръщите помислете върху това че едно четири годишно дете се смее средно 400 пъти на ден, а един възрастен прави това по 14 пъти на ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Позитивното мислене намалява стреса

  1. Pingback: Направете живота си по-красив и по-щастлив!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *