ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето защо трябва да включите ТЕЗИ ядки в менюто си!

Полезно е да знаете, ако сте заложили на здравословното хранене

Ако сте от хората, които обичат да консумират ядки, ще ви е от полза да знаете кои от тях трябва да присъстват по-често в менюто ви и кои е добре да избягвате.

Безспорно ядките са неизменна част от здравословното хранене. Те обаче задължително трябва да са в суров вид. Ако искате да закусите здравословно, то ядките определено са най-добрият избор, който можете да направите.

ядки
Ядките са неизменна част от здравословното хранене

Не трябва обаче да ги смесвате безразборно…

Ето кои ядки са най-полезни за организма ви и кои е добре да избягвате:

Бразилски орех

Те са изключително полезни и са високо ценени заради хранителната им стойност. Съдържат високи нива протеини, въглехидрати и добри мазнини.

Жълъди

Жълъдите са наистина много полезни. Вярно е, че за да ги хапнете, е нужно да отделите малко повече време. Първото, което трябва да знаете, е, че са годни за консумация, когато станат кафяви. Освен това, за да премахнете горчилката, трябва да счупите жълъдите и да накиснете ядките. Богати са на здравословни мазнини, протеини, витамин С, калций и фосфор. Много са полезни за диабетиците, тъй като балансират нивата на кръвната захар.

Орехи

Обикновено за тях се сещаме предимно на Коледа… Ядките им са богати на витамин Е и здравословни мазнини, които поддържат сърцето в добро състояние. Резултатите от някои проучвания сочат, че ако ги добавите към диетата си, можете да намалите риска от сърдечен удар с 51%. Освен това помагат в борбата с депресията.

Лешници

Те съдържат здравословна доза диетични фибри – изключително полезни са за понижаване на лошия холестерол и повишаване нивата на добрия.

Шамфъстък

Пълни са с антиоксиданти, които предпазват сърцето. Освен това съдържат здравословни мазнини, които понижават нивата на лошия холестерол. Те не само могат да ви помогнат да редуцирате теглото си, а и да поддържате свежия и здрав вид на кожата.

Специалистите по здравословно хранене препоръчват да избягвате приема на кестени, бадеми, кашу, фъстъци и макадамия.

Разбира се, тези ядки също съдържат полезни вещества, но в същото време са с твърде богато съдържание на мазнини.

Източник:zajenata.bg,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *