ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо кокосовото масло е задължително за бременните жени?

Този продукт наистина е незаменим помощник

Кокосовото масло може да се използва успешно при най-различни здравословни проблеми. Специалистите твърдят, че то е задължително и за бременните жени, тъй като ги предпазва от досадните стрии.

В следващите редове ще ви разкрием любопитни подробности за лечението с кокосово масло:

– Мажете редовно корема си с кокосово масло по време на бременност. По този начин ще се предпазите от стрии.

кокосовото масло
Кокосово масло против стрии

– Несъмнено кокосовото масло е най-добрата грижа за бебешката кожа. Можете да го използвате и като масажно масло след баня.

– Отлично средство за предотвратяване на обривите от памперси. Достатъчно е да забършете кожата на бебето с намаслена кърпичка по време на смяната на памперсите.

– Ако сте кърмачка и имате рани или одрасквания от бебето по гърдите, намажете ги с кокосово масло. Не се страхувайте, защото този продукт няма да предизвика алергични реакции у малкото човече.

– Вероятно и през ум не ви е минавало, че можете да го добавите като подправка към картофеното пюре, супата или кашата. Освен че ще получите интересен вкус, то гарантирано ще намалите и апетита ви. Този продукт заменя успешно медикаментите за намаляване на апетита.

– Колкото и странно да ви звучи, често пъти кокосовото масло е сред съставките на шейковете. Истината е, че ако добавите само една лъжичка от този продукт в шейка си, го превръщате в невероятна тонизираща напитка, която може успешно да замени кафето. Освен това трябва да отбележим, че маслото допринася за загуба на тегло.

Препоръчително е да използвате кокосово масло вместо олио при правене на майонеза. По този начин ще получите много вкусен и изключително здравословен продукт. За никого не е тайна, че кокосовото масло намалява значително нивата на лошия холестерол в кръвта.

– Можете да увеличите срока на годност на яйцата с помощта на кокосово масло. Просто трябва да намажете черупките им с него.

Източник:Блиц,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *