Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои болести се разпознават по очите?

Те са един от най-сложните и загадъчни органи в човешкото тяло. Кой не е чувал, че ги нари­чаме огледало на душата? Но нашите Очи могат да станат и „огледало на болестите“, които явно или все още скрито се разви­ват в нашия организъм.

Така например силно подпухна­лите горни клепачи говорят за това, че са започнали да се обра­зуват камъни в жлъчния мехур.

Сълзящите очни ябълки плюс зачервените кръвоносни съдчета на роговицата говорят за разви­ваща се глаукома.

Ако по очите ви редовно се поя­вява бял слузест налеп, трябва да се прегледате за катаракта.

Малките тъмни петънца под очите трябва да изострят вни­манието ви по повод образуване на камъни в бъбреците.

Ечемикът може да говори за инфекция или да ви накара да ограничите употребата на мазна храна, особено свинско. Тя затруд­нява; работата на черния дроб и жлъчния мехур.

Ako кожата под очите ви е придобила виолетов или кафеникав оттенък – това е сигнал да пре­гледате черния си дроб, нивото на глюкозата в кръвта, щитовид­ната жлеза и сърдечносъдовата система. Бъдете сигурни, че тези петна показват, че някъде в орга­низма ви се развива болест.

Честото мигане може да е при­знание само на неувереност в себе си, то може да свидетелства за заболявания на нервната система и черния дроб.

Ако погледнете от вътрешна­та повърхност на клепачите и тя е рогова, вие сте здрави. Ако обаче е ярко зачервена, това означава нарушено кръвообращение или разстройство в храносмилател­ната система, както и проблеми в половата сфера.

За нарушено кръвообращение сигнализира и белият цвят от вътрешната повърхност на кле­пачите. По-скоро в този случай става дума за желязо-дефицитна анемия и недостиг на хемоглобин в кръвта.

Червено-жълтият оттенък говори за нарушена работа на бъбреците, черния дроб, далака, задстомашната жлеза или сър­цето.

Така че нищо няма да ви коства от време на време да оглеждате очите си. Така ще имате възмож­ност да вземете навременни мерки и да се предпазите от по-големи здравословни неприятности.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *