Нов лазер в България премахва 1 диоптър късогледство за 1,3 секунди

Нуждаещите се могат да се въползват от нов лазер в софийска болница

нов лазер премахва диоптър на очите

В СОБАЛ „Пентаграм” вече има нов рефрактивен лазер, който премахва диоптри при астигамтизъм, късогледство и далекогледсство. Апаратът от последно поколение на фирма ZEIIS се отличава с изключителната си прецизност и бързина.

„С този апарат 1 диоптър късогледство се коригира само за 1,3 секунди, а 3 диоптъра се коригират за 4 секунди”, обяснява д-р Веселин Даскалов, управител на очната болница.

 

Лазерът може да се използва за корекция на зрението при хора от 21 до 50 годишна възраст

 

Една процедура с апрата е достатъчна за много хора да оставят очилата в миналото.

„Теоретичните данни сочат, че интервенцията може да се прилага и при хора до 60 годишна възраст, но наблюденията ми показват, че най-добри резултати дава при пациенти до 50. След тази възраст настъпват други процеси в зрителните органи и понякога резултатите са лъжливи”, пояснява офтамологът.

Апаратът позволява да се направи корекция на късогледство до минус 10 диоптъра.

При далекогледство новият лазер може да коригира до плюс 4-6 диоптъра. Понякога след 4 остава малък диоптър, но той може да се коригира допълнително.

 

Апаратът помага и при астимадизъм до плюс/минус 3 диоптъра.

 

Огомният плюс на работата с лазера от последно поколение е, че интервенцията е изключително бърза, напълно безболезнена и за нея не се налага прием в болница. 30 минути след процедурата, човекът може да си тръгне, включително с колата, ако е шофьор.

Може да се свържете със СОБАЛ „Пентаграм” на следните телефони: 024472040; 024472050

Линк към сайта на лечебното заведение: https://www.pentagram2012.com/profile/%D0%BE%D1%84%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F

 

При проблеми със зрението, вземете хранителната добавка ЗДРАВИ ОЧИ

 

Добавката представлява комплексна формула от мощни антиоксиданти, които защитават очите и подобряват зрението. Продуктът съдържа екстракт от невен, екстракт от черна боровинка, витамин C, витамин B2, витамин Е и цинк. Препоръчва се при намалено зрение, продължителна работа на компютъра, намалена острота на зрението. Подходящ е и за възрастни хора, тъй като прдпазва от макулна дегенерация и появата на перде.

Здрави очи 30718_MaxiVita_Premium_Zdravé_oči_RGB-web
ЗДРАВИ ОЧИ – за подобряване на зрението

Източници: https://www.credoweb.bg; https://www.pentagram2012.com; https://www.freepik.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Нов лазер в България премахва 1 диоптър късогледство за 1,3 секунди

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *