Домашно лечение на стомашна язва

Язвата е дупка в лигавицата на стомаха, дванадесетопръстника или хранопровода. А язвата на стомаха се нарича стомашна язва. Една язва се появява, когато лигавицата на тези органи е разядена от киселинната на храносмилателните сокове, които се секретират от стомашните клетки. Язвената болест е често срещана и засяга милиони хора по света. Основните причини за появата на стомашната язва са киселини, прекомерен прием на алкохол, преяждане, висок прием на пикантни храни, хранителни отравяния, висок прием на кафе и тютюнопушене. Симптомите на стомашната язва включват остри и силни болки, както и дискомфорт в горната част на корема. Когато стомашната язва се развива, стомахът набъбва поради прекомерното образуване на газове.

Стомашната язва може да се лекува и у дома с използване на някои естествени средства.

• Едно от най-ефективните лечения на стомашна язва е яденето на банани всеки ден. Това е отличен начин да се неутрализира хиперацидитетът на стомашните сокове.

• Пиенето на студено прясно мляко без захар, е ефективно средство за намаляване на киселинноста в стомаха, като по този начин се освобождава човека от чувствто на парене в стомаха.

• В 250 мл. Вода се накисват листа от ябълково дърво и се оставят да престоят през ноща. Сместа се изпива на закуска.

• Поставяне на топъл компрес на стомаха спомага за намаляване на болките предизвикани от стомашната язва.

• В половин литър вода се вари 250 гр. зеле по същия начин се приготвя и сок от моркови. Тези два сока се смесват и се пие от тях по два пъти на ден преди хранене. Отварата трябва да е студена.

• Чай от семената на телчец е много ефективен за лечението на стомашна язва. Семената от телчец се покриват с вода и когато водата стане лепкава се вари 10 мин., след което се пие три пъти на ден.

• Комбинацията от 300 мл. сок от цвекло комбиниран с 500мл. сок от краставици се пие веднъж на ден. Много е полезен при стомашна язва.

• Консумацията на сурово козе мляко е много полезна при стомашна язва. За по-добър ефект млякото се пие по три пъти на ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *