ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Причини за нощните събуждания според източната медицина

Нощните събуждания в различни часове от нощта може да причинят големи неудобства. Може да ги коригирате с помощта на източната медицина

Нощните събуждания
Нощните събуждания се случват поради причини, които са по-скоро емоционални, отколкото свързани с физическото здраве

Заспивате без проблеми, но посред нощ се събуждате и започвате да се въртите и да се обръщате от страна на страна в опит да заспите отново.

От какво зависят нощните събуждания и как да се справим с тях?

Прекъснатият сън, според китайската медицина, е симптом на нестабилно емоционално състояние, което може да повлияе на здравето.

Събуждане през нощта: причини и методи за справяне с прекъснатия сън

И така, как да дешифрираме телесните сигнали въз основа на вековните наблюдения и заключения на източната медицина? Първо трябва да обърнете внимание на времето, в което се събуждате.

От 23:00 до 1:00 – емоция на разочарованието

Времето на активно нощно възстановяване на жлъчния мехур се случва през този период. Ако до това време не можете да заспите или сте се събудили, това е сигнал, че неприятни мисли и стаени разочарованията ви измъчват и пречат на съня ви.

Изпълнете следното упражнение: Представете си, че вътре във вас има поток от енергия, който следва вашите ръце. Наполовина седнете в леглото, поставете ръцете срещу лицето си и си представете как поемате тази енергия и, спускайки ръцете си, я изтегляйте надолу. Спускайте ръцете от лицето по протежение на тялото до стомаха. Повторете това движение толкова, колкото е необходимо, за да се почувствате сънливи.

От 1:00 до 3:00 – емоция на гнева

Ако се събудите от 1 до 3 след полунощ, искате да спите, но не можете да затворите очи, тогава най-вероятно според китайските традиции сте ядосани. Смята се, че тази емоция е свързана със здравето на черния дроб.

Как да коригирате? Пийте хладка вода, за да успокоите емоциите си. И при това положение не би навредило да се направи релаксираща практика, например упражнение от практиката цигун, което ще подкрепи гръбначния стълб. За да го извършите, може да потърсите информация в Гугъл, където има достатъчно видеоуроци, или да следвате инструкциите.

Двустранно повдигане на ръцете (ръце, вдигнати към небето): От изправено положение ръцете бавно се повдигат нагоре и след това отпред пред тялото (с длани нагоре). На нивото на веждите ръцете се стискат и се обръщат, докато издишвате бавно. Дланите се притискат нагоре, докато петите се издигат. Докато бавно привеждате ръцете встрани, вдишването се извършва плавно и равномерно. Упражнението се повтаря осем пъти. Това упражнение леко разтяга гръбначните мускули двустранно и позволява междупрешленните стави да се отворят. Това разтягане произвежда леко отпускане на задните стави в сагиталната равнина и улеснява усвояването на вода и хранителни вещества в дисковете.

От 3:00 до 5:00 – емоция на тъгата

Тъгата е свързана със здравето на белите дробове. Ето защо, ако редовно се събуждате от 3:00 до 5:00 сутринта, тогава трябва да спрете да пушите и да започнете да плувате. Цигун отново идва на помощ. Направете следното упражнение:

От изправено положение двете ръце са поставени пред гърдите, сякаш носят голяма плажна топка. При издишване дланта на едната ръка се движи отгоре с длан, обърната нагоре, докато другата длан е обърната надолу, към пода отстрани. Вдишването се случва, когато ръцете се върнат в позицията на плажната топка. Повторете цикъла, като редувате по четири повторения с всяка ръка.

Ставите остават разхлабени по време на изпълнението. Тази последователност насърчава помпеното действие, което увеличава храненето на дисковете на гръбначния стълб и белите дробове чрез редуващо компресиране на дисковете от едната страна на гръбначния стълб, докато се изтеглят от другата. Алтернативно разтягане и свиване на мускулите отпуска скованите и напрегнати участъци.

Какво още може да направите?

Седнете на стол, облегнете добре гърба, леко наклонете главата си назад и разперете ръцете си отстрани. Поемете няколко вдишвания в това положение. Проследете какво още можете да отпуснете в тази позиция, така че тялото да диша по-свободно и по-лесно. Щом се появи сънливост, лягайте. Можете също така да се почерпите с нещо сладко, направете го без угризения. Диетолозите няма как да узнаят за това!

Източник: boombate.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *