Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Полезни билки при сенна хрема

В поленовия сезон винаги се създава дискомфорт за толкова много от нас, които имат сенна хрема. Има обаче и билки, които са били тествани и е доказано, че облекчават сенната хрема, така че да можете да се насладите на топлото време по-дълги дни. По долу са описани някои билки, които успешно се справят с това неприятно за много хора състояние.

Лютичето може да бъде много ефективно за лечението на сенна хрема. Тази билка наскоро е сравнена с антисхимин, тя също контролира високата температура и не предизвиква сънливост. Това растение съдържа вещества, за които се знае, че влияят на имунната система, а също така лютичето се използва и за лечението на астма.

Коприва-за нея се смата, че много успешно лекува сенна хрема. Използваната препоръчтелна доза е 300мг. екстракт от коприва се приемат още като се появат първите симптоми на сенна хрема.

Гинкобилоба-тя може да намали реакцията на алергени в организма и затова се препоръчва при сенна хрема. Помага, като успокоява дихателните пътища, полезна е и при астма.

Кверцетин-той се намира в червеното вино, ябълки, лук и други храни и е полезен стига да не се прекалява с дозата. Тестван е в лабораторни условия, като са взети клетки от носовете на хора с алергичен ринит и са третирани с кверцетин, установено, е че обработените така клетки не отговарят на алергена. Тъй като не сме сигурни, че кварцетина е толкова ефективен, когато се приема през устата препоръчителната доза за да има ефект от него е между 250 мг и 600 мг, взети 5 до 10 минути преди хранене .

Ефедра-тя съдържа редица активни вещества, включително и малки количества етерично масло съставено от ефедрин и псевдоефедрин.Китайците са използвали ефедрин за лечение на сенна хрема в продължение на 5000 години. Според тях за да е полезен той трябва да бъде горещ ,когато се приема за да има по-голям ефетк при лечението на сенна хрема. Изследователите са установили, че ефедрата има ефект върху тялото близък до този на адреналина и няма странични ефекти. Цялата билка действа противовъзпалително и анти алергично.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *