Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Моля, помогнете ми да спра цигарите!

Здравейте! Отдавна се каня да откажа пушенето, но вече разбирам, че сам няма да се справя. Чувал съм, че съществуват методи, които помагат на човек да се избави от тази зависимост. Бихте ли могли да ми помогнете?

Георги – по електронната поща

Откровено казано, не можем дори да изброим всички опити да открием средство против тютюнопушенето. Е, не точно ние, разбира се, а специалистите, медиците, учените и прочее. Това са и хипноза, и иглотерапия, и изплакване на устата с различни разтвори. Но ефектът е доста скромен.

Във всеки случай специалисти­те са разбрали едно – че съвремен­ното лечение на тази зависимост трябва да бъде комплексно, като задължително се съчетаят психо­терапията с прилагане на лечебни действия.

Днес съществуват три вида лекарствено лечение на тютю­невата зависимост: лечение с отвращение, заместителна те­рапия и спомагателна терапия. Сред тези методи определено място заемат и лекарствените растения.

Например в народната медици­на отдавна се използват образу­ванията като малки орехчета от млади филизи на малоазиатски дъб. От тези малки ядчици се приготвя 20-процентна спир­това настойка и се използва за намазване на вен­ците непосред­ствено преди пушене – по 4-5 пъти на ден.

С голяма популярност, се ползва и следната рецепта:

Смесете по 10 г жълт кантарион и блатен ледум, залей­те с чаша вода и варете на водна баня 15 минути. След това оста­вете да престои 45 минути» като увиете плътно съда. Прецедете и изцедете отварата. Приготвя се за не повече от два дни. Пие се по чаша и половина на ден в продъл­жение на 40 дни.

Ако желанието ви да запали те стане непоносимо, тогава изпийте една чаша от следната отвара: смесете по 5 г ма щерка и пелин и залейте с чаша гореща вода, като доба в и те и половин таблетка нитроглице­рин.

И все пак основният съвет в борбата с тютю­нопушенето е следният: нужно е да съберете цялата си воля и да повярвате, че повече няма да зависите от никотина. Често твърдата решимост да откаже­те най-после този изключително вреден навик действа по-добре дори от най-силните медика­менти.

Днес има много продукти против тютюнопушене, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на цигарите!

 

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против тютюнопушене!

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Моля, помогнете ми да спра цигарите!

  1. Pingback: Аюрведа съвети за отказване от тютюнопушенето | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *