Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДАЛЕРОН КОЛД 3 / DALERON COLD 3

Съдържа парацетамол, псевдоефедринов хидрохлорид, декстрометорфанов хидробромид, микрокристална целулоза, колоиден силициев диоксид, прежелатинизирано нишесте, талк, царевично нишесте, магнезиев стеарат, хидроксипропил метилцелулоза, титанов диоксид, оцветител квинолин жълт, индиготин, макрогол

Предназначение

ДАЛЕРОН КОЛД 3 се препоръчва като продукт за симптоматично лечение при простуда и грип. Действието му е базирано на три активни съставки: парацетамол, псевдоефедринов хидрохлорид, декстрометорфанов хидробромид. Помага при повишена температура, болки, запушен нос и суха кашлица.

Приемът на медикамента облекчава при главоболие, болки в гърлото и мускулни болки, свързани с простудата; понижава температурата благодарение на парацетамол; компонентът декстрометорфанов хидробромид успокоява кашлицата. Псевдоефедриновият хидрохлорид редуцира назалната секреция и облекчава дишането.

Как се приема

Необходима е консултация с лекар преди терапията с този продукт; обикновено е препоръчван за краткотрайно лечение. Подходящ за деца над 12 години и възрастни. Единичната доза е две таблетки; допустими са до четири приема дневно с интервали от поне 4 часа.

При пропусната доза се изчаква времето за следващата; не се компенсира пропуснато чрез удвояване на обичайното количество. Ако има превишаване, могат да настъпят увреждания на черния дроб – симптоми на предозирането са повишено кръвно, неритмична сърдечна дейност, гадене и повръщане, зрителни смущения, световъртеж и др.

Продължителността на приема се определя от лекуващия; обикновено ефектът се постига в рамките на 5 дни. Ако това не се случи, терапията следва да се преосмисли.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти при спазване на правилата за прием са редки; обикновено се съобщава за пресъхване на устата, раздразнителност, тревожност, повишаване на кръвното. При предозиране или продължителен прием следете чернодробните характеристики заради възможно натоварване с парацетамол.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДАЛЕРОН КОЛД 3 не трябва да се назначава при алергия към някой от компонентите на лекарството.

Продуктът е противопоказан при ангина пекторис, твърде високи стойности на артериалното налягане, сериозни увреждания на бъбреците и черния дроб.

Този медикамент не се прилага за лечение на деца под 12 години. ДАЛЕРОН сироп е възможност за лечение на тази пациентска група.

При рискови пациенти се преценява конкретно дали лечението с продукта е безопасно. Отнася се до хора с чернодробни и бъбречни заболявания до умерена степен; болести на щитовидната жлеза, високо кръвно, простатит, диабет.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

ДАЛЕРОН КОЛД 3 е несъвместим с група медикаменти и съвместна употреба е недопустима. Става дума за противоепилептични лекарства, лекарства за депресия, болест на Паркинсон, барбитурати, метилдопа, продукти против мигрена, противотуберкулозни, продукти с парацетамол, медикаменти против бактериални инфекции.

Коментираният продукт може при определени условия да се приема паралелно с други, но само под лекарско наблюдение и готовност за коригиране на дневни дози и режим на прием. Така стоят нещата с някои лекарства против депресия и психични болести; за предотвратяване на гадене и повръщане; за регулация на липиден обмен; за оптимизиране на чревната перисталтика и др.

_________

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за 12 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *