БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

В ДОКТОРСКИЯ “ЧЕРЕН СПИСЪК: Зъболекари ме изгониха да си умирам вкъщи!

Продължаваме поредицата от материали за докторския черен списък.

Започнахме нова рубрика, посветена на лекарски­те гафове. В Мрежата от месеци насам ежедневно се обогатява т.нар. Черен списък с имената на лекари, ко­ито по един или друг начин са навредили на споделилите опита си, констатират репортерите в новия брой на вестник „Доктор”- (16 брой/ 18.04.2011г.)?

Тук-там из форумите се срещат и добри думи за доктори, които ще отделим в друга публикация, посветена на Белия списък с лекарски имена.

Днес обръщаме специално внимание на зъболекарите. Призоваваме читателите да обогатят имената и в двата списъка с конкретни истории, преживени от тях или техни близки. Може да изпращате сигнали и мнения по темата в полето за коментари.

Всичко започнало през февруари миналата година, когато Елена решила, че е край но време да си опра ви зъбите. От години нямала почти никакви зъби в устата си – разполагала само с 4 долни зъба, храненето било мъчение, в продълже­ние на часове, защото не можела да дъвче, но отлагала посещението при стоматолог пора­ди липса на средства. Майка й продала малък апартамент, откъдето семейството заделило пари за зъбите на жена­та. Тя проверила докъде са стигнали съвремен­ните технологии и се спряла на имплантанти, тъй като не искала сва­лящи се протези „като на бабите“. Отишла в кабинета на д-р Христо Христов, специалист по дентална хирургия, по препоръка на позната.

„Направи ми разрез на целия ляв венец, по протежение на бузата, до кост! Оголи костта, за да се вземе мярка.

БОЛКАТА Е ЖЕСТОКА – НАПРАВО МОЖЕ ДА ИЗПАДНЕШ В ШОК ОТ НЕЯ

Аз не знам дали има човек, който да се съгласи на това нещо, ако му бъде обяснено предварително. На мен не ми обясни какво смя­та да прави. А то си е като средновековна инквизиция направо – да стържат костта на жив човек. При поло­жение, че има толкова безболезнени и бързи методи за поставяне на импланти – да се реже целия венец, до кост! Жива съм като, по чудо. Започнах да се подувам още същата вечер след операцията. Беше ми зашил венеца за буза­та, не можех въобще да си отворя устата, не смеех да се погледна в огледалото“, разказва развълнувано Елена.

На следващия ден тя отишла в кабинета на д-р Христов, защото ис­кала да й изпише анти­биотик – страхувала се да не стане инфекция от раната. Стоматологът обаче не й предписал лекарство, та жената се принудила да си купи сама антибиотик. Ходи­ла при личната докторка, която се уплашила, като я видяла с подуто лице. Дала й направле­ние за спешен прием в Клиниката по лицево- челюстна хирургия на Стоматологичния факултет и настояла да отиде веднага там.

„Платих 2000 лв. предбдително, още преди да седна на зъбо­лекарския стол. В деня на операцията платих още толкова. Имам до­кументи за това. Знам, че имплантите, са скъ­пи, но не знаех, че ще ми слага някакви Шини, да ми взима мярка, да ми реже венеца и т.н.Част от парите бяха за горните зъби, Които трябваше да подготви, за да се поставят коронки. Така или иначе ТОЙ НЕ НАПРАВИ И ГОРНИТЕ ЗЪБИ, защото ми сряза венеца, аз се влоших и не отидох изобщо при него отново. След като Не се явих до 10-я ден, за да ми извади конците от операцията, той ми върна по пощата само 1800лв., тъй като бил поставил половин имплант – забележете. Останалите пари не ги видях повече.” – допълни Богоева.

След като личната лекарка я пратила в „Лицево-челюстна хи­рургия“, тя отишла, но не я приели. Елена по­дозира, че д-р Христов, който работи и там, е предупредил колегите си да я върнат от клиниката.

„Не ми се вярваше че доктори може да вършат такива работи но това е истината Имах направление,, бях в тежко състояние, но те ме изгониха да си умирам вкъщи, там да си пия антибиотика Върнаха ме буквално от вратата. Играят си със здравето и живота на хората“, с мъка си спомня жената.

Прибрала се вкъщи, пила лекарства и ожи­вяла само с Божията по­мощ, както казва днес. После отишла в частна клиника в Кюстендил, където я пратила нейна позната. Там й постави­ли нови зъбни протези, за което платила до­пълнително, разбира се. „Толкова съм се напати­ла от зъболекари, че не искам повече да ги видя до края на живота си. За мен този д-р Христов е отвсякъде за черния спи­сък с лекари, причинили проблеми на пациенти“, заключава Богоева. Тя се е консултирала дали може да заведе дело срещу него за парите, които не й е върнал, но се уверила, че няма как да го спечели, тъй като не разполага с докумен­тация за патилата си.

 ОЩЕ ОТ ИМЕНАТА В ЧЕРНИЯ списък:

  • Д-р Мария Тошева Йотова – зъболекар в Студентска поликлиника в София – изпратено от Aelita_24
  • Д-р Дица Цачева от 7-ми ДКЦ в София – изпратено от мама Matsa
  • Д-р Дьрвеняшка от МЦ „Уромед“ – пише geribg
  • Д-р Евдокия Маркова от АГ-болнйца „СВ. София“ в столицата и МЦ „ХИПОКРАТ“ – изпратено от iva_prety, Радостина
  • Д-р Елена Иванова – педиатър в МЦ „Сана“ – пише karrita
  • Д-р Елеонора Цандева, работи в 12-ти ДКЦ – изпратено от Тути*фрути
  • Доц. Емилова от „Майчин дом“ – София – пише ира79
  • Д-р Жасмина Михайлова – химиотерапевт и хематолог от ВМА – изпратено от fanimaya
  • Д-р Живка Карагьозова – „Майчин дом“ – София
  • Д-р Иван Диков – АГ-специалист в „Майчин дом“, после и в болница „Токуда“ – пише babies, Benii, denti
  • Д-р Иван Димитров – АГ-специалист, приема в частен кабинет на ул. „феликс Каниц“ №11 в София – изпратено от triffy, sladkish4e
  • Д-р Иван Василев Димитров и акушерките на МЦ „Св. Димитър“,- написано от GIUUA
  • Д-р Ивет Райчева – от „Майчин дом“ – пише Тутц*Фрути
  • Д-р Иво Попов – джипи от поликлиниката на ВМА – из­пратено от radi81
  • Д-р Иво Тодоров – АГ болница „Св. София“ – изпратено от Stasi Georgieva, ира79
  • Д-р Катя Сапаревска; педиатър в 23-ти ДКЦ – s+chris ,
  • Д-р Калева – невролог в МЦ „Детско здраве – marinarina
  • Д-р Костова – Първа АГ „Св. София“ в кв. „Красна поляна“ + в МЦ*Св. Димитър“
  • Доц. Ковачева, гастроентеролог – изпратено от Ивон, Moonlight
  • Д-р Костадинка Атанасова Пенджакова от МЦ „Детско здраве“ – написано от alex4o
  • Д-р Кукуряшкова – акушер-гинеколог от 25-ти ДКЦ в София – пише Marleen
  • Д-р Кънчева – специалист уши-нос-гърло в „Царица Йо- анна – ИСУЛ“ – изпратено от JH2003, jmoto –
  • Д-р Лилия Томерова – гинеколог от МЦ „Медика“ в жк. „Красна поляна“ – пише „Мишле“
  • Д-р Лазарова – акушер-гинеколог в болница „Токуда“ – изпратено от sladkish4e
  • Д-р Любомир Иванов – гинеколог в болница „Доверие“- от ДаниМакс
  • Д-р Любен Каранов – кабинет на бул „Прага“ №11 – пише Lj_n_g
  • Доц. Мария Узунова – специалист невролог – педиатрия, МЦ „Детско здраве“ – пише pipiota71
  • д-р Михайловска, стоматолог, работи в кв. „Люлин“ в София – пише bifana

По материали на вестник „Доктор”- (16 брой/ 18.04.2011г.)

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 215 до “В ДОКТОРСКИЯ “ЧЕРЕН СПИСЪК: Зъболекари ме изгониха да си умирам вкъщи!

  1. Лилия Костова каза:

    Доктор Светлана Илиева от 20 ДКЦ.Системни закъснения без да предупреди пациентите си ,че ще отсъства , случвало се е понякога да я чакам близо 2 часа , редовно преди да и направя забележка пускаше преди мен всички пациенти ,които са и по -близки .Тръгна на 14 г.да ми оправя зъбите с шини и естествено след година и половина ефектът беше нулев ,въпреки че твърдеше обратното , всеки друг зъболекар беше на мнение ,че е трябвало да започна с брекетите на тази възраст.Така ми лекуваше един зъб ,че пломбата му падаше през няколко месеца , стигна се до умъртвяване като това продължи и след това докато зъбът се разпадна и се наложи да ги вади.След това ми развяваше теорията как един от мъдреците ми , за който виждах ,че няма достатъчно място с изниква ето си ще намести зъбите на мястото на липсващия .Като подхващах ,че за мъдреца няма достатъчно място реакцията и беше да смени темата .Потърсих второ мнение и от още трима доктори ,нито един не беше съгласен с нея всеки казваше ,че този мъдрец е проблемен и трябва да го махна а на мястото на липсващия зъб да сложа мост или имплант . Освен ,че чудото ми се забиваше в бузата се оказа и с доста криви корени .Слава на Бога в ЕО Дент попаднах на прекрасен доктор , който не само ме избави от него ,но и прогони страхът ми от стола като цяло .Впоследствие ме спаси от други два проблемни мъдреци ,вечно ще му бъда признателна . В лицето на друг доктор от клиниката намерих най -после моят зъболекар , а след това с лекота понесох и поставянето на имплант на мястото на изгубения си зъб , като за капак на всичко преди това научих ,че дамата като ми го е вадила преди 8 г.за капак на всичко си е оставила и ръцете и имам останало парче корен ,което да се благодари ,че не ми е създавало проблеми досега .

  2. Веселина Парапунова каза:

    Ще Ви споделя какво ми се случи на мин с моето дете в дентална клиника Маркова дент при „др“ Пламенов ! Без никакъв подход и да не говорим за професионализъм изгони 6 годишният ми син от стола с отворен зъб . Неговото обяснение е,че търпението което се очаква от него го няма ! Толкова арогантно и смайващо непрофесионално поведение към дете, аз и по селските зъболекари по училищата от комунизма не съм виждала ! Ужас ! Пълен кошмар!

      • Оооо каза:

        Аз пък противно на вас ще кажа обратното ! След дълго ходене по мъките при друга докторка „благодарение „на чието лечение се стигна до там да загубя зъб и слагам импланти ,тук се преродих по отношение ходене на зъболекар .С лекота понесох вадене на три мъдреца плюс импланта , а преди единственото , от което не изпитвах страх беше постенето на камъка .Лекуващият ми лекар е прекрасен съвсем малко да покажа ,че ни е дискомфортно и ми влиза в положение за разлика от предишната докторка .

  3. Д-р Христо Митев Христов каза:

    Ако става дума за мен – Д-р Христо Митев Христов, частно практикуващ дентален лекар в София, сърцераздирателната статия в началото от Елена Богоева въобще не отговаря на истината. Първо защото нямам такава пациентка, второ, защото не работя в Челюстно лицевата хирургия и трето, защото на консултативния преглед, който по регламент е половин час, обяснявам много обстойно на пациентите си в какво ще се състои лечението, показвам снимки на други пациенти, рисувам схеми, показвам текстове и снимки от книгата си. Понякога отделям 2,3, до 4 часа. Предполагам, че конкуренцията се е постарала доста да ме очерни, което окачествявам като твърде неморално. Губя доста пациенти благодарение на тази клеветническа статия.Наскоро се регистрирах в Superdoc. Можете да видите отзивите за мен в тази платформа.

  4. Айфер Айдън Садък каза:

    Д-р Кинова, зъболекар от русе взе 6.000лв. на мъжа ми за три моста и изграждане на предни два зъба. Аз за първи път чувам някой да е плащал толкова много пари за тези процедури.

    • Доктор каза:

      Всъщност добрият зъболекар не е евтин, защо да не му вземе? Ако графика на този зъболекар е пълен при теб цени, значи си заслужават. Вие ако ви дават 2000 лева, ще работите ли за 1000?

    • Маргарита Атанасова каза:

      Д-р лиляна Димитрова нито лекар нито човек .Чия ли възпитаничка. Би трябво да се сезира прокуратурата за професионализма и ипсихическото и състояние.

      • Маргарита Атанасова каза:

        Др.Лиляна Димитрова обявява война на пациента си и печели.Браво.

  5. eva 1010 каза:

    В черния списък с лекарите в София поставям общопрактикуващия лекар Юлия Александрова. Същата ,,практикува,, в МЦ ,,Калимат,, в квартал ,,Борово,, на ул.,,Ястребец,, № 11. Тази особа е изключително арогантна и нагла,системно закъснява с около час за работа,също така тръгва от кабинета си час и половина преди края на работния ден. Ако ви се наложи да я посетите,примерно защото сте развили бронхит,трябва да си запишете час?! и ако евентуално има свободни часове може да имате шанса да бъдете прегледани.Ако няма свободни часове се спасявайте както можете. Най-неприятното всъщност е това,че медицинската сестра редовно остава сама в кабинета,нуждаещи се пациенти идват и не могат да получат адекватна помощ,тъй като доктор Юлия Александрова си е тръгнала в 17.30 ч. при положение,че работното ѝ време е до 19.00 часа.Когато ѝ се обадите и възразите срещу хаотичното ѝ присъствие в кабинета,тя ви приканва да се махнете от списъка ѝ с пациенти и да я смените като се държи изключително арогантно и нагло.Това само по себе си е недопустимо за човек,полагал Хипократова клетва!!! Госпожо Александрова,не мога да ви нарека ,,доктор,, и ви моля направете услуга на обществото и напуснете работа,след като ужасно многови мързи!!!

    • Доктора каза:

      Какво лошо има. И аз избирам пациентите си, след като имам много хора си избирам. АКо не ми звучите добре по телефона не ви вземам,ако нещо друго не ми хареса пак не ви вземам.След като така и така ще имам пълен график, защо да не избираме хората си. Няма такова нещо като Хипократова клетва, никой никому не дължи нищо, има хиляди зъболекари. Аз работя когато реша и затварям когато реша, няма работно време. Хипократовата клетва е към тези, които съм избрал за пациенти и за да мога да дам най-доброто от себе си, трябва да не се натоварвам с хора, които харесвам нали.

      • чичо Чарли каза:

        Ашколсун! Просто коментара за Вашия пост е излишен! Пожелавам Ви един ден да получите същия отговор от Ваш колега в момент, когато сте най-зле. Оправдавате точно лафа, че докторите гледат на пациентите си като на „портмоне“. Поне безочливо и честно си казвате истината.

      • НАП каза:

        Дано Ви прочетат отговора повече хора и тогава Вие ще трябва (безуспешно) да си търсите пациентите и да не забравяме, че дейността Ви се регулира от здравните органи, както и съответния МЦ добре да си прегледа сключения с Вас договор и отговорността си по КТ.

      • Емилия каза:

        Майко мила…вие сериозно ли? Сложете си часове и приемайте хората, а не само да се връзват към вас заради НЗОК! Как може такъв непрофесионален отговор!!!

      • Любов каза:

        Ужас!!!!! Срам ме е от мед.кадри като вас.Ако изобщо сте такъв…Ако бих могла щях да ви спра веднага от работа. Горко им на пациентите ви!!!!

      • Запознатия каза:

        Поне един си го казва директно,не че не го знаем. Е зъболекарската работа не е на живот и смърт като цяло,но да си избирате пациентите още по телефона,това звучи все едно сте компаньонка,но там има логика да не искат да приемат всеки…Не че няма и други зъболекари,но е нормално на място да се върне пациент ако се пазари или има неприемлива хигиена,но да го избираш по телефона хах. Относно статията мога да кажа,че е можела поне да подаде жалба и да заведе дело срещу това че са я върнали от спешен кабинет,всички сме го преживели поне веднъж! Както каза един гинеколог главен в отделението леглата не може да седят свободни и аз и без да ми го каже му съдействам да се пиша за „нощувки“ и съответно и той ми съдейства за други неща,не напълно,но поне горе долу…Щом днеска видях в общината зъболекар да пише на една стая,няма да казвам в кой град нещата са сериозни…

      • Ети каза:

        Заслужавате нали се сещате какво?И скоро ще започнат и българите да ви респектират,защото наглостта ви стигна до небето!!!

      • Бренди каза:

        Единствено позитивното е, че споделяте разбиранията си.
        Жалкото е, че явно на Вас много небрежно са Ви преподавали или е било невъзможно да Ви влеят онова, което се влива до седем годишна възраст. А това, че хипократовата клетва се прилага от Вас избирателно е направо смайващо! Изглежда от нея сте запомнил само това, че на лекаря се полага възнаграждение.

  6. sigi каза:

    Д-р Станчо Станчев -гр.Варна Си-дент. Г-н Докторе, изгорете ги тези дипломи за да не вредите повече на хората. Откажете се да поставяте импланти и зъби. Тази професия не е за Вас.

  7. Марияна Събева каза:

    Д-р Елизабет Павлова – мисли само за пари, чуди се как да ви вземе повече, държи се грубо и нервно с пациентите и с асистентката си. След стотици дадени левове, трябваше да ходя другаде да ми оправят зъбите. Отвратителен опит.

    • Детелина каза:

      Коя за д-р Павлова? Аз ходя при зъбилекарка със същото име на Раковски, много е мила и всичко обяснява.

  8. Явор Малинов каза:

    Д-р Димитър Календерски, с кабинет на ул. Раковски. Мърляч, който ми остави такива щети и усложнения в устата, че години наред ходя по други зъболекари и давам купища пари, за да ми оправят зъбите. Неорганизиран, не планира добре лечението. Оставя работата недовършена, докато дойде време за следващия преглед, състоянието ви се влошава. Според мен е шарлатанин. В кабинета мирише на цигари и е мръсно. Сестрата не спира да дрънка глупости, да любопитства и да клюкари, и да пречи и на пациента, и на лекаря.

  9. Виктория Тодорова каза:

    Към черният списък на зъболекарит искам да добавя името и на д–р Цецка Обретенова от София,беше в кв.„Лозенец„
    сега не знам къде е кабинета и защото отдавна не съм в София.На тази зъболекарка платихме аз и сина ми над 5000лв.за разни мостове,оказа се после че изобщо не са извадени нервите на зъбите и създадоха страхотни проблеми!Когато посетих друг зъболекар–каза ми че съм си дала парите на вятъра!!Нито мостовете са като хората,нито на зъбите са умътрвени нервите както трябва!!УЗАСНО СЪМ ВЪЗМУТЕНА!!

  10. Боян Александров каза:

    Здравейте, не ходете при зъболекаря Атанас Киров, кв. Редута Георги Минчев 32 https://kirovdent.com/ Постави ми неумело 2 корони преди 1 година. Получих грануломи от неговите грешки и на двата зъба. Консултирах се със специалисти. Установи се, че имам: 2 гранулома, защото короните не са поставени правилно, счупен инструмент в канала на 7-ми зъб, кариес на 6-ти под поставена от него корона. Сега се налага релечение за моя сметка. Той като всички сгафили зъболекари бяга от отговорност и не желае да плаща изцепките си. Но няма да оставя случая и ще го направя публично достояние. Внимавайте и не ходете при доктор Атанас Киров!

  11. Ружа Станева каза:

    Хора, не се лекувайте при МОХАМЕД в МЕДСТОМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЗИ, АКО МОГА ДА ГО НАРЕКА ДОКТОР Е ПЪЛЕН КАСАПИН!Проби ми синуса, не стига това, а ми засегна и нерв, това ме измъчва денонощно.Върна ми парите, но как не чух едно ИЗВИНЯВАЙТЕ, СЪЖАЛЯВАМ.Предстои ми сложна операция за много пари.Какви бяха тези импланти-ментета забити до скулите ми и едва ли не в носа ми.Страданията продължават.Точно него, искам някой да го осъди и да прави пломби цял живот! Пазете се, не ползвайте неговите услуги!

  12. Снежа Станчева каза:

    Бих искала да попитам как да открия момичето ,което Д-р Христов от София е окепазил ? Препоръчаха ми него и сега си патя. Сложи ми метало-керамичен мост преди 11 месеца ,след 2 месец почна да ми се възпалява венеца . Свързах се с него ,но отказва да ме лекува ,понеже той си е свършил работата. Ще бъда много благодарна

  13. Иван каза:

    Имам чубството, че всеки може да вземе необходимите документи при добро желание и свободно време и да започне да практикува каква ли не медицина. По повод на черния списък, ако сте от Сливен каквото и да правете не ходете при „др. Светла Джавкарова“ в кв. Комлука, толкова хубаво работи, че резултата е вадене на зъби, като в едната част на челюста се оказа, че има огромна киста и по мнение на нейн колега хич не е там от скоро, то не бяха снимки, то не бяха пломби, мостове и т.н. Евала на България, „невероятни специалисти“ вземат дипломи, че и човешки животи зависят от тях. Контрол никакъв, за последсвия и дума да не става. Еми поне хората ако не знаят при кого да отидат, поне ще знаят при кого НЕ трябва да ходят. Поздрави и лек ден.

  14. Радa каза:

    Стоматолог – Георги Иванов Адрес на кабинета: гр. София, ж.к Дружба, бл. 501, вх. 2, ет. 3, ап. 9. Уникален мошеник.

  15. eva 1010 каза:

    Изводът,който всички трябва да си направим е следният: Обрешкова първоначално плаши родителите,че са закъснели с лечението на децата си, след което като рицар в бели доспехи предлага своята ,,квалифицирана помощ,, и спешно се заема да оправи проблема. Ако родителите са достатъчно интелигентни отиват и търсят второ мнение,като се оказва,че детето им изобщо няма нужда от поставяне на брекети. А когато постави такива, прецаква тотално захапката на пациента, предизвиква сублуксация, което обаче обяснява с влажния въздух в Бургас. Взима ви още пари,за да сложи неправилна шина, която уж да оправи проблема,но се оказва, че тя не само не го оправя,но го задълбочава. Пак отивате при арогантната баба и казвате,че няма ефект и детето ви още има болки. Пак съответно получавате отговор,че проблемът е от въздуха… Какво ви остава- започвате отначало при друг кадърен ортодонт,плащате наново същите пари, дори и повече и ходите по мъките още няколко години. Баба Обрешкова отказва да поеме отговорност. Ако желаете да си спестите всичко това-бягайте от нея в дън гори Тилилейски.

  16. eva 1010 каза:

    Когато на 6 август дъщеря ми е отишла на преглед при Обрешкова й е платила, но последната не й е дала касов бон!? След разговор с детето си установих,че при нито един от прегледите през последните години не му е давана касова бележка! Къде са данъчните,питам?!?!?!

  17. eva 1010 каза:

    от фб:
    Йорданка Маринова И моята дъщеря беше при Обрешкова и тя каза, че трябва да носи телчета 1 год.След 1 год. и 6 месеца ни съобщи, че трябва да продължи с носенето на телчета поне още 6 месеца, съответно всеки месец 20 лв. Писна ми и спряхме да ходим при нея ,но зъбите на дъщерями си бяха все още неоправени. заведох на на друг ортодонт и сега сме с брекети.Ефект има, а на всичкото отгоре е и нагла.

  18. eva 1010 каза:

    от фб:
    Monica Teneva Само като й чуя името и настръхвам. Бях й пациент около 3години.

  19. eva 1010 каза:

    от фб:
    Nadya Avramova Ние издържахме от началото до края. Беше си изпитание. Нещата се проточиха много, удължи се периода, детето имаше безсънни нощи, много болка, но знаехме че е за добро, сметката порастна от 2600 на 4200
    Все не се виждаше края, важното е обаче че всичко завърши долу горе добре

  20. eva 1010 каза:

    от фб:
    Елена Гочева Обрешкова е некадърна, ужасно алчна и високомерна. Съжалявам за мъките, които ви е причинила, за тревогите и болките на детенцето. Търсете си правата. Аз също бях нейн пациент, доволна съм от крайния резултат, но през самото лечение бях с ужасни болки точно поради некадърност и груби грешки, които доста късно отчетох като такива…

  21. eva 1010 каза:

    от фб:
    Христо Бекяров Това лице е считано за светило в своята област от национален мащаб.Преди 10 години имах нещастието да контактувам с това лице(дъщеря ми имаше криви зъбчета). Обрешкова да се опита да ме убеди че едва ли не сме закъснели с поставянето на брекети.При консултации с други ортодонти(ИЗВЪН БУРГАС) се установи че няма нужда от каквато и да е интервенция в устата на дъщеря ми.Явно целта на това лице е била само и единствено ПЕЧАЛБА,не лечение.
    Апел към всички , особено родители на малки деца -при сериозни диагнози ВИНАГИ търсете второ мнение.

  22. eva 1010 каза:

    от фб:
    Maria Kostadinova Здравейте! Ние също сложихме преди почти две години брекети при Обрешкова. Вярно е , че е доста груба и арогантна , но не и оставам длъжна в това отношение! След два месеца махаме брекетите и се надявам всичко да е наред, защото не за първи път слушам и чета негативни отзиви. Последния куриоз при нас беше, че август месец Обрешкова беше решила да мери температурата на пациентите си. Ок, но не знам какъв беше този термометър, че почти всички 10 човека , които чакаха отвън бяха с по 39,5 температура включително и дъщеря ми! Казала и да отива и да ляга , че сега я почвала болеста????. При което взимам дъщеря ми и отиваме да мерим температура с още два термометъра . Естествено температура няма ! Звъннах на Обрешкова и я поставих на мястото и ! Мънкаше по телефона и не знаеше какво да каже, защото и пратих и два клипа как мерим температурата. При повторното ни посещение преди няколко дни дъщеря ми сподели, че била изключително любезна, както никога до сега. Надявам се при нас всичко да е наред с лечението , защото в противен случай ще и се наложи да ни върне едни 5000 лева! Не бих я препоръчала на никой! И съжалявам, че не се разровичках повече за нея. Честно казано съм доста притеснена ! Имаме и други случки през тези две години, но е дълго за обяснение. НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ !

  23. eva 1010 каза:

    Поставена в черния списък на зъболекарите е Иванка Обрешкова
    Драги читатели, на вашето внимание днес ще предоставим изповедта на една майка, чието дете е жертва на брутална лекарска небрежност и безхаберие. Това е доктор Иванка Обрешкова, ортодонт в Бургас. Публикуваме без редакторска намеса отвореното писмо до нас:
    ,,Здравейте, приятели от сайта ,,Антена България“! Не зная от къде да започна…
    Преди 8-9 години дъщеря ми се нуждаеше от поставяне на брекети,поради това,че имаше две криви зъбчета. Отидохме при Иванка Обрешкова, която тук няма да наричам ,,доктор“. Още на първата ни среща ми направи впечатление, че е доста груба и арогантна, както и прекалено високомерна. Постави брекети на дъщеря ми, които тя носеше близо 2 години. След като свали брекетите и би следвало всичко да е наред, малката започна да се оплаква от силна болка при дъвчене.Посетихме хирург, който след разчитане на рентгеновата снимка изказа мнение, че има изместване на ставата от ставната ямка долу в дясно, точно където са болките. Посъветва ни да се върнем при ортодонта, който да оправи проблема,причинен от самия него. Тогава Обрешкова обвини лошия въздух в града за състоянието на детето ми. Взе пари, за да постави меки шини, които тя да носи през нощта,без предварително да направи други изследвания,с цел точна диагностика. Изпълнихме всичко, но вече 3 години болките не спират,дори стават по-силни.
    Потърсихме съответно помощ от препоръчан ортодонт в София. При прегледа на дъщеря ми ,той остана потресен от множеството грешки, допуснати в лечението…
    Какво ни предстои сега:
    Освен ядрено-магнитен резонанс трябва да се направят много други изследвания, за да се стигне до точната диагностика. След това трябва да се постави нова шина,която тя да носи денонощно близо година. Тук е мястото да уточня,че шината ,поставена от Обрешкова е мека,а съответно не е трябвало да е такава и тя от своя страна е допринесла за изместването на ставата и за промяна на захапката…Друга грешка е това,че ритендъра не е свален след вече цели шест години.Това е трябвало да се направи след втората година от махането на брекетите.
    След като спре да носи новата шина, на дъщеря ми трябва да се поставят НОВИ БРЕКЕТИ, които да нормализират всичко. Това ще ни коства страшно много пари, загуба на ценно лично време, физическа болка ,също и емоционална травма.
    Желая само този случай да стане достояние на колкото може повече хора,за да не се случва на други пациенти, обикновено деца. За съжаление разбрах,че не само моето дете е станало жертва на некомпетентната и некадърна Обрешкова. Това се е случвало на доста други малолетни нейни пациенти.
    Разбира се,ще заведем граждански иск,но не се надяваме на успех,тъй като в България лекар осъден НЯМА!
    Благодаря за съдействието! Бъдете здрави!
    Прочетена 382 пъти

  24. eva 1010 каза:

    Да уточня: освен ужасната физическа болка, захождане на долната челюст надясно,сублуксация на ставата и излизането й от ставната ямка,освен загубата на много ценно време и ходене по мъките, удоволствието да поправим причиненото от некадърната Иванка Обрешкова-ортодонт от Бургас,това ще коства на семейството ни поне 10000 лв.тъй като преди поставянето на нова адекватна шина на дъщеря ми,ще трябва да се правят куп изследвания,едното от които е ядрено-магнитен резонанс,след което трябва да се плати шината,а след това трябва да се поставят нови брекети…Решихме-ще я съдим и ще направим всичко възможно колкото може повече хора да разберат колко е некадърна,за да не се случва и на други в бъдеще!

  25. eva 1010 каза:

    Само да допълня-дьщеря ми беше при Обрешкова само преди 20 дни и тя за пореден пьт й е казала, че всичко е наред. Седмица по-кьсно друг стоматолог откри брутални поражения на ставата долу в дясно, което обяснява ужасната болка, която дьщеря ми изпитва. Вьзнамерявам да потьрся правата си и да изискам обезщетение за нанесените травми, като за целта ще се консултирам с адвокат и ще заведа дело на което ще бъдат предоставени всички налични рентгенови снимки, анамнези и експертни мнения. Обрешкова трябва да си плати и да спре да осакатява деца! Добра идея е и даването на гласност на този проблем с помощта на медиите в Бургас, с цел предотвратяване на осакатяването на още пациенти!

  26. eva 1010 каза:

    Заради това,което Обрешкова причини на детето ми тя заслужава да отиде в затвора за дълго, да загуби завинаги правото си да практикува професията, да възстанови цялата сума,която получи от нас и освен това да ни плати обезщетение за причиненото! Ще отнеса въпроса към Сдружението на стоматолозите в България, това лице трябва да си плати!

  27. eva 1010 каза:

    В никакъв случай не се доверявайте на Иванка Обрешкова от Бургас. Тя причини невероятно страдание на дъщеря ми след поставянето на брекети! След като ги свали,дъщеря ми започна да се оплаква от болка при хранене. Обрешкова каза,че това било от лошия въздух в Бургас… Постави две меки шини ,с които дъщеря ми трябва да спи. В резултат на носенето на тези шини се е изместила цялата долна челюст на дясно и се е променила захапката! В резултат на това болките стават все по-големи. За да се облекчи състоянието й потърсихме помощ от ортодонт в София,който си разбира от работата. Като начало той ще постави нова иина,която трябва да се носи постоянно около половин до една година, след което отново трябва да се поставят нови брекети, които да оправят пораженията, нанасесен с първите брекети,поставени от Обрешкова! Освен това ретейндъра, който се слага след маханато на брекетите се отстранява след 2 години, а при дъщеря ми е оставен вече 6 години…Мили хора,бягайте от Обрешкова и не причинявайте подобни страдания на детето си!

  28. Потърпевш пациент каза:

    В черния списък на лекарите в Бургас слагам Иванка Обрешкова-ортодонт. Мили хора, не водете децата си при нея! Съжалявам ужасно,че преди години й се доверих сляпо. След поставяне и последващо отстраняване на брекети, при моето дете се получиха големи проблеми, изразяващи се в отместване на ставата от ставната ямка и сублуксация, също и други дегенеративни и деструктивни промени, произтичащи от некадърното поставяне на брекетите от Обрешкова, която не мога да нарека ,,лекар,,. Към настоящия момент детето ми изпитва болка при дъвчене на по-твърда храна, ще се налага пилене на собствените зъби, поставяне на шина и други. Всичко това се случи благодарение на непрофесионалното отношение и действия на Обрешкова. За съжаление разбрах, че и други окепазени пациенти,обикновено деца, търсят помощ при други ортодонти след свалянето на поставени от Обрешкова брекети…Пазете децата си, мили хора, после ще е късно! Разбира се, тя самата отрича причината за последващите проблеми да е в нея. Но ,това се очква,никой лекар не би признал вина,нали!

  29. Бургаски пациент каза:

    В никакъв случай не се доверявайте на Иванка Обрешкова от Бургас. Тя причини невероятно страдание на дъщеря ми след поставянето на брекети! След като ги свали,дъщеря ми започна да се оплаква от болка при хранене. Обрешкова каза,че това било от лошия въздух в Бургас… Постави две меки шини ,с които дъщеря ми трябва да спи. В резултат на носенето на тези шини се е изместила цялата долна челюст на дясно и се е променила захапката! В резултат на това болките стават все по-големи. За да се облекчи състоянието й потърсихме помощ от ортодонт в София,който си разбира от работата. Като начало той ще постави нова иина,която трябва да се носи постоянно около половин до една година, след което отново трябва да се поставят нови брекети, които да оправят пораженията, нанасесен с първите брекети,поставени от Обрешкова! Освен това ретейндъра, който се слага след маханато на брекетите се отстранява след 2 години, а при дъщеря ми е оставен вече 6 години…Мили хора,бягайте от Обрешкова и не причинявайте подобни страдания на детето си!

  30. Калинка Георгиева каза:

    Заслужено място в ЧЕРНИЯ СПИСЪК НА ЛЕКАРИТЕ има д-р Боряна Иванова Ангелова – ВМА гр.Варна. „Специалист“ и човек, който е обида и срам за цялото лекарско съсловие. Некомпетентна, неинформирана, обърква, вреди и ощетява пациентите със становищата си. С арогантност и надменност отблъсква и болните, и колегите си. Не е и чувала за лекарска или чисто човешка етика, дискретност и уважение. Не умее дори да си набере текста на клавиатурата и „кълве“ с единия пръст на ръката си по клавишите, без никакво неудобство. Тя дискредитира МБАЛ-Варна – Военномедицинска академия, града ни и няма място в тази хуманна професия.

  31. Йохи каза:

    Кой определя психичното състояние на пациентите, попълвали имената в черния списък? Колко от тях са с медицинско образование?! Защо не направите такива списъци и за пациентите?!

  32. М.Т. каза:

    Енчо Нинов от Плевен. Арогантен, безцеремонен, некадърен. С голямо самочувствие, без особено покритие. Съсипа ми няколко зъба.

    • Любомир Лилов каза:

      Д-р Садета Парушева подвизаваща се в няколко клиники – на ул. Люлин планина и ул. Бачо Киро. Ако искате да имате зъби или да не ви рекетират за такива със суми за които даже не сте и сънували, арогантно, нагло и не компетентно отношение, да ви лъжат, графика с хаос, от което ви се изяжда отпуската, както и една пломба на хипер цена траеща до една година и корона траеща до три години, то не ходете там!

  33. Потърпевш каза:

    Светлана Тукусер Папазян гр.Варна
    Дентална клиника Клер-93

    Абсолютна шарлатанка ..готова да лекува здрави зъби ,само за да ви задържи като пациент дълго време .
    Вади здрави зъби ,умъртвява нерви на здрави зъби ,а за хигиената да не говорим ..не се подлъгвайте по сайтовете за намаления ,в които въпросната пуска оферти !
    Лекува и деца ,поставя импланти …боже ,боже -с коя ръка да се прекръстя !За жалост вече 80% от “стоматолозите “ са същите идиоти като нея!

  34. Виктория каза:

    Д-р Николия Ивановска, работеща в Sofia Crown Clinic. Доверих и се за поставянето на 12 керамични коронки. Уговорката ни беше да се изработят отделни коронки.

    След като ми взе сумата от 4800 лева, на следващото ми посещение ми заяви, че са готови, но със зъботехничката са преценили, че е по-удачно да се направи цяла подкова. Без да ме попита дали съм съгласна. И не, нямало как да се преправят. И дори с усмивка ми каза, да, ако случайно има проблем с някой зъб, ще трябва да се свали цялата подкова и да се направи нова, но човек не трябва да си мисли какво евентуално може да се обърка в този живот…Тя не виждала какъв е проблемът. Прибирайки ми парите за отделни короки, поставяйки ме пред свършен факт, че е изработена подкова, след като изрично сме се разбрали друго, отричайки оставналите проблеми- коронките са прекалено високи, на много места има разстояние между тях и венеца…
    Накрая в отдаяние, че нямам повече средстваа за нова металокерамика при друг стоматолог, поисках да ми се залепи констукцията.
    С цялата си наглост тя и директорът на клиниката д-р Смилов ми заявиха, че ако искам да ми залепят въпросната конструкция, за която платих 4800 лева, ще трябва да им подпиша документ, в който изрично пише, че аз съм си поискала цяла подкова…

    Явно разчитат на това, че нямам друг избор – с изпилени зъби съм, с временни коронки, които непрекъснато се разлепват…Те са ми прибрали парите…И сега искат да се презастряаховат при евентуална проверка.

    И не стига всико това през което преминах с тези хора, но единия от лекуваните зъби ме заболя…Отидох при друг зъболекар, извадих нова панорамна снимка и зъболекарят ми каза, че на въпросния зъб е запълнен само един канал. И че имам още един такъв зъб под незалепената констукция.
    Понеже не ми се искаше да го повярвам, отидох да се консултирам и с трети зъболекар, който ми каза същото.

    Примирила съм се вече че трябва да тегля кредит за да отива при друг зъболекар, но не мога да преживея мисълта за самодоволните им нагли физиономии. При последния ни разговор д-р Николия Ивановска ме заяви – ами помисли го хубаво, нали много знаеш, гледам, че пишеш коментари по разни форуми….

    • Потърпевш каза:

      Ами защо плащате напред !? Искат ли цялата сума напред ,означава ,че това не е вашият лекар !
      Дано ви е обеца на ухото !

      • Виктория каза:

        Определено ми е обица на ухото, но ако Ви се е налагало да си правите керамика, щяхте да се убедите, че повечето зъболекари искат сумата предварително – обикновенно с обяснението, че трябва да се заплати на зъботехника. И това е логично, все пак клиентът може да се разколебае в някакъв момент и да отиде другаде, а те нямат какво да правят с изработените коронки. Но човек все пак разчита на някаква етика от медицински лица. Само че такава нямат нито зъболекарката Николия Ивановска, нито шефът и д-р Смилов. Такова печалбарство и безотоговорно отношение към пациентите е не само липса на лекарска етика, но и липса на всякаква човешка етика. В послествие разбрах че не е просто мошеничка, тя изобщо не си разбира от работата. Почти всичките зъби, които ми лекува, в момента ги лекувам при друг зъболекар, защото тя явно няма достатъчно познания да запълни дори един канал както трябва.

  35. Диана каза:

    Д-р Станчо Станчев, клиника СИ ДЕНТ гр. Варна е осъден вече, и ми възстанови всички направени разходи и обещетения по делото. Тотално ме бе обезобразил с „базалните“ си импланти, които неправилно ми бе поставил. Изпили ми до дъно здравите зъби, за да може да ми сложи цяло чене – за негово удобство и за повече пари. Хора, не се лъжете за евтините му базални импланти, които не се знае къде ги произвеждат. Докторът не е специалист по тях, въпреки че пледира за някакви завършени курсове. Явно не се е научил правилно да ги поставя. Продължавам да получавам усложнения от неговия“ майсторлък“ и смятам отново да го съдя.

    • Диана каза:

      Защо „Медицински ОДИТ“ гр. София не се самосезира за осъдени зъболекари и не ги лиши от права,
      когато има факт с решение от дело срещу зъболекар д-р Станчо Станчев клиника СИ ДЕНТ гр. Варна. Човекът продължава да опропастява зъбите на хората, като си е разширил практиката освен във Варна, и в София – там пада голямото кожодерство, защото има по-заможни хора. А във Варна вече е известен с „професионализма“ си.

    • дима каза:

      Интересува ме по-подробна информация за д-р Станчев .Аз от рекламата мислех да си поставям импланти при него.

    • Димитричка Димова каза:

      Здравейте, Диана ! Аз също съм една от пострадалите от „професионализма“ на доктор Станчо Станчев. Поставил ми е импланта в синуса, поради липса на кост. Изтърпях нечовешки болки, а преди два дни ми извадиха импланта с операция при лицево челюстен хирург с имплантиране на кост. Надявам се посланието ми да достигне и до други пациенти, които смятат да ползват неговите услуги.

  36. Диана каза:

    Към черния списък на зъболекарите да се прибави д-р Станчо Станчев от СИ ДЕНТ – гр. Варна, който действително е осъден за „професионализма“ си.

  37. Сами каза:

    Към черния списък на зъболекарите да се добави д-р Станчо Станчев Дентална клиника СИ ДЕНТ гр. Варна. Не само, че не може да поставя базални импланти, но и като зъболекар не го бива – ще Ви извади и здравите зъби.

  38. Диана каза:

    Пострадалите от д-р Станчо Станчев – зъболекар от гр. Варна, Дентална клиника СИ ДЕНТ съюзете се и го съдете, не го жалете. Достатъчно пари е смъкнал от Вас с некадърната си работа.

  39. Иван каза:

    Не ходете при д-р.Павлина Портенова в Бургас по некъдарен зъболекар няма.Започна да ми вади зъб начупиго и накрая се отказа. И ми каза ставай и си търси хируг.Без малко да я пребия тая мърша.

  40. Michelle каза:

    Към черния списък искам да добавя д-р Ваня Велеганова от Пловдив. Принципно се води детски лекар, но аз отидох при нея по препоръка на позната, която там ходи при нея. При въпросната лекарка отидох с пулпит (по нейни думи) и си тръгнах с периодонтит (впоследствие диагностициран от двама други лекари по снимка). Зъбът не ме болеше толкова когато отидох, колкото когато ме изпрати „излекувана“. Първо ми сложи арсен за 5 дена като на 4-я започната болките, след това се опита да ми запълни каналите, докато имаше още парче нерв вътре, а накрая 2 седмици се опитваше да ме убеди, че е нормално да ме боли и искаше да го затваря, а аз не давах. Накрая след като все пак се съгласих се оказа, че дори при леко сдъвкване на храна ми причернява от болка.. А тя продължаваше да твърди, че е нормално.. Е, оказа се гранулом..
    Никога не бих завела детето си при нея..

  41. dy каза:

    Искам да споделя впечатленията си от д-р Мариана Сирачева, Бургас. Ще изложа само сухите факти, изводите оставям всеки сам да си ги направи.

    Преди 2г. направих пулпит. Извадиха ми нерва при друг зъболекар, по-късно научих за нея. Стоматоложка, на която имам доверие ме изпрати на контролен преглед при Сирачева да си каже мнението като специалист по кореново лечение – как се развиват нещата с този зъб. Отидох с готова рентгенова снимка, която моята вече я беше видяла. Тогава Сирачева прегледа снимката, включи и апарата си за образна диагностика (прилича на ехограф с малък накрайник, не зная как се води) и заключи че всичко изглеждало наред за момента. Заяви ми единствено че имам 5-6 кариеса, което категорично се отхвърли впоследствие при преглед при друг зъболекар. На всички е ясно че никой стоматолог няма интерес да върне пациент и да изтърве хонорар, но – както обещах, само факти, без мнения.

    Тази есен ме заболя същия този зъб и реших въпреки всичко отново да я пробвам. Този път отидох директно при нея по своя инициатива, без насочване от колега. Отново носех старата снимка, казах ѝ че съм изкарал пулпит и единия нерв е изваден. Тя погледна снимката отгоре-отгоре и без въобще да благоволи да си включи апарата ми заяви че в основата на този зъб се е развила гангрена, положението е много сериозно и може да стане дори животоопасно ако не се вземат спешни мерки. С думите „не искам да Ви плаша, но ако бяхте дошли навреме, сега нямаше да е така“. При което възразих че всъщност съм идвал и напомних какво се е случило тогава, при което тя видимо се смути, взе отново снимката (същата, по която две години по-рано се произнесе че нямало нищо притеснително) и започна „Ама как, ето аз я виждам гангрената, няма начин просто, за толкова време да не се образува..“ и пр. в същия дух. След което побърза да се пренасочи към 8 (въображаеми) кариеса и 2 фисури. Въображаеми, но готова напълно реално да дълбае половината ми зъби. Трябва да отбележа, че в последните няколко години съм посетил сигурно 10-тина различни зъболекари и от никого от тях до момента не бях чул последната диагноза (фисури), която впрочем изглежда също сериозна. В обобщение жената обяви че се налага да ми проведе щателно лечение, за което да приготвя към 2 хил. лв. Опита да ми продаде и някаква четка за зъби, на която явно е дистрибутор. Като видя, че няма да изкопчи никакъв кеш от мен (бях със здравна книжка, преглед по каса) ми заяви, че дължа „потребителска такса“ 5,40!!! Обърнах ѝ внимание, че потребителската такса е 2,90, на което тя отвърна „Тук е толкова“. Отгорих, че щом е така явно „тук“ трябва да дойдат инспектори от РЗОК, при което изведнъж тарифата падна до стандартната за цялата страна..

    Надявам се тази инфо да бъде от полза за по-доверчивите от мен, дано никой да не пада в жертва.

  42. таня каза:

    Д – Р ДОБРОМИР ИВАНОВ от гр. Бургас на абсолютно ГРОЗЕН мост твърдеше, че е КРАСИВ.
    Наложи се да ходя при няколко ЗЪБОТЕХНИКА за да докажа че моста е некадърно направен Просто искаше да поеме поредния клиен /не пациент / и да се отърве от мен.

  43. Таня каза:

    Чудесен зъболекар, ходих през 1992 г. с болки в зъба. За три посещения се направи вадене на нерв, запълване и изграждане на зъба. Не е мръднал този зъб до сега, а над шесът здрави по това време зъба трябваше да ми бъдат извадени поради лошата работа на други зъболекари.От това разбрах че често се ходи при некадърни зъболекари, а кадърен зъболекат се посещаеа врднъж на 20-30 години

  44. катя каза:

    Не ходете при зъболекаря Нина Чавдарова Цанкова от Пловдив.разваля здрави зъби на хората умишлено за да има работа за сина и с зъботехническа лаборатория.

  45. Моника каза:

    Литовски от Горна Оряховица сасипа живота ми, вече не мога да спя спокойно нощем, как адски много сгреших, че отидох в кабинета му.

  46. светлана каза:

    Потресена съм от липсата на професионализъм на д-р Здравко Димитров – ординатор в
    Окологичен диспансер „Марко Марков“ гр.Варна. Този „лекар“ е причина на баща ми да бъде открит късно рецидив на рак на ректума, метастазирал в съседен орган и невъзможен за оперативно лечение. Причината е, че въпреки задълженителните прегледи на КТ скенер за периода от 2011 г. до 2016 г. той отказваше това изследване. За него кръвната картина беше достатъчна за да заключи,у че човек болен от рак е в ремисия. Моля Ви хора, търсете си правата, изисквайте всички изследвания които Ви се полагат, защото такива лекари със сигурност ни убиват.

  47. Ивелина каза:

    Разочарована съм от работата на д-р Кремена Моллова, която не се справи с брекетите които ми постави за които заплатих цялата сума, след което те не си довършиха работата. И аз трябваше да прибягвам до услугите на други зъболекари. Марин Моллов и Кремена Моллова са печалбари. Внимание не вярвайте на думите когато ви обещават, че ще направят чудеса и не им плащайте предварително!

    • rosi каза:

      Аз също не съм доволна от нея. Носих година и половина брекети, платих толкова пари и накрая зъбите ми пак са криви ( не както преди, но все пак криви). А мъжът й Марин Моллов ми взе 700лв за два зъба

  48. Defo каза:

    Хора ,не мога да остана безучастна ,тъй като аз самата вече от месец съм с базални импланти. Търсейки повече от 2 месеца инфо за базални импланти, (поради липса на време за нормалните).
    И не намирайки достатъчно нито положителни нито отрицателни коментари, в крайна сметка се реших да се доверя на НУРИ ДЕНТ (NURIDENT)
    Tъй като бяха единствените които ми предложиха на следващия ден, да ми ги поставят и в рамките на 3 дена да приключи цялата изтория, прекалено хубаво за да бъде истина.
    Страшно много истини премълчани но много добре замаскирани с медицински термини, които ти се пробутват да ги подпишеш в точният момент, в които си под някаква вече упойкал И после вече е много късно да си търсиш правата.
    На заинтересованите ще отговоря на лични с готовност с едничката идея да предпазя колкото се може повече хора от тази за жалост трудно поправима грешка.Нури Дент са меркантилни и заинтересовани от твоят казус само докато си получат парите
    Искрено се надявам хората кото се двоумят дали да предприемат тази решаваща крачка да попаднат на този форум и да им светне лампичката.

    • Mailo каза:

      Здравейте,
      Бихте ли ми дали малко повече информация относно здравословното Ви състояние след поставяне на имплантите в Нуридент.
      Благодаря Ви.
      v_i_valkov@abv.bg

      • Диана каза:

        Хора, търсете си правата, не се оставяйте да Ви дерат кожите и след това двойно повече да плащате на друг зъболекар да направи от невъзможното – възможно. Има правосъдие. Проблемът на пострадалите е в това, че хората са обезнадеждени и нямат пари за водят дела, тъй като са дали прекалено много на някой некадърник да се „рови“ в устата им. Пазете се! Когато искаш да пишеш истина, която не е удобна за зъболекар Станчо Станчев от гр. Варна СИ ДЕНТ, той намира средства и сили да убеди някой да ти блокира сайта. Рано или късно ще разберете колко хора е „тропосал“ и „скопосал“ .

        Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/goreshtite-novini/zbolekar-izkrti-polovinata-litse-na-patsientka_news306048.html

        • Кирил каза:

          Здравейте,
          Преди 2 години си направих при Д-р Станчо Станчев 10 зъбни импланти на горна челюст.
          За съжаление този човек така се изгаврил,че последствиата са налице.
          Първо,два от имплантите попадат в синусите,а третия – под очната ябълка.
          За този период от време нямах оплаквания,хранех се и се чувствах нормално.Но от един месец и половина започнаха болките под веждите и челото.Отидох при УНГ лекар и той ми предписа антибиотик,който ме успокои за 20 дни,но без успех.Нов антибиотик ми предписа и отново болките започнаха.Доктора ми препоръча да си направя 3Д снимка и какво да видим – синусите са били пълни с гной,които са започнали още през първата седмица от поставянето на имплантите. От там ме приеха в болница отделение челюстна хирургия,където лекарите се изумиха,как са слагани тези импланти.При операцията,имплантите се клатеха и лекаря разви 4 от тях на ръка и потече гнойта.В момента съм без зъби и чакам да ми сложат протеза.
          За мен този човек Станчо Станчев за съжаление не е доктор и пазете се при кого попадате.

      • Диана каза:

        Не са специалисти в базалните импланти. Д-р Станчо Станчев СИ ДЕНТ от гр. Варна не ги поставя както трябва, гледа да Ви вземе парите, а после се спасявайте. Големи проблеми. Налага се оперативно да се махат. Евтиното винаги излиза скъпо. Не си правете експерименти със здравето, като мен – благодарение на него да остана без зъби и да страдам почти две години, докато не се ориентирах към друг доктор – да направи от невъзможното – възможно. Не рискувайте като мен. Д-р Станчо Станчев вече успешно съм го осъдила да ми възстанови всички щети.

        • Иванова каза:

          Здравейте,
          Бихте ли ми писали на е мейла само за контакт : vilimark@abv.bg , имам въпроси относно зъболекаря др Станчов.

        • Ина каза:

          Ние сме в същата ситуация. След поставени базални импланти започнаха големите мъки. Наложи се няколко месеца по-късно да се махат оперативно. Сложил е имплант върху киста. Можете да си представите колко е влошило състоянието това.

        • Мила каза:

          Здравейте,изтръпнах докато четох и аз съм се насочила към импланти ,бихте ли споделили препоръка за добър имплантолог във Варна

    • Тereza каза:

      Здравейте,
      бих искала повече информация за опита ви с базални импланти в Нуридент .

    • Христина Ангелова каза:

      Здравейте ! Може ли да ми опишете проблемите си с Нуридент. Вчера посетих клиниката и още съм в размисъл дали да ползвам услугите им. предварително Ви благодаря .. hrisi_partner@yahoo.com

    • Екатерина Милева каза:

      Здравейте! Насочила съм се към Нуридент,но сега прочетох вашия коментар и реших да ви пиша. Да наистина,всичко, което предлагат звучи,прекрасно! Но дали е така!?

  49. radneva каза:

    Към черния списък на гр. Пловдив добавям д-р ГЕОРГИ МИЛКОВ ТОДОРИН -дентална медицина.

    Алчен, некоректен и некомпетентен човек.

    Не ходене при него, за да не съжалявате!

    • Iwan каза:

      Защо?

      Defo каза:

      Хора ,не мога да остана безучастна ,тъй като аз самата вече от месец съм с базални импланти. Търсейки повече от 2 месеца инфо за базални импланти, (поради липса на време за нормалните).
      И не намирайки достатъчно нито положителни нито отрицателни коментари, в крайна сметка се реших да се доверя на НУРИ ДЕНТ (NURIDENT)
      Tъй като бяха единствените които ми предложиха на следващия ден, да ми ги поставят и в рамките на 3 дена да приключи цялата изтория, прекалено хубаво за да бъде истина.
      Страшно много истини премълчани но много добре замаскирани с медицински термини, които ти се пробутват да ги подпишеш в точният момент, в които си под някаква вече упойкал И после вече е много късно да си търсиш правата.
      На заинтересованите ще отговоря на лични с готовност с едничката идея да предпазя колкото се може повече хора от тази за жалост трудно поправима грешка.Нури Дент са меркантилни и заинтересовани от твоят казус само докато си получат парите
      Искрено се надявам хората кото се двоумят дали да предприемат тази решаваща крачка да попаднат на този форум и да им светне лампичката.“

  50. иванова каза:

    a аз по мръсен кабинет от този на доктор Ламбрева до гарата в петрич не съм виждала никога през живота си. А и всички пациенти ти гледат в устата, когато тя е заета ,не се сеща да обърне стола поне в друга посока Пода в кабинета повече от 2 седмици не се замита ,да не говорим за измиване Там можеш само болест да си лепнеш

  51. Фифи каза:

    Съгласна съм с един от последните коментари за ЕО ДЕНТ .Не е ли наистина малко съмнително как клиниките им раснат като гъби?Как в държава като България д-р Павлови отварят клиника след клиника?Перат ли се пари и чии?То е ясно -измамите вече са навсякъде ,ВМА,Пирогов,СВ.Екатерина ,ЕО ДЕНТ и куп други знайни и незнайни.

  52. Stavri каза:

    Gais,Eo DENT …osobeno vtorite sa peralni za pari.E kak e vazmojno dvama choveka da napravqt blizo 10 kliniki as milioni…????ot kade tezi pari?Vsichki znaiat za partiinata obvarzanost na sobscvenicite .Za kakvi lekari govorim tova sa si tyrgovtci!!! $$$$$

  53. Nevena каза:

    Vednaga dobaviam doktor Ibrishimov ot Dupnitsa.tova za men e bezdarnik,a ne zubolekar.Izobshto nerazbira ot stomatologia ,nahalen izmamnik.

  54. Ktasimira каза:

    Eo dent kliniki…absolytni mafioti.Podlugahme se po mnogobroinite reklami I dulboko sajuliavame.Kato obsudih a poznati mi prisvetna,che csichkiat shun po tehnite kliniki e nerealen,platen,lajliv I naglasen.S dve dumi -zubolekarska mafia.

  55. Христина каза:

    Да кажа няколко думи за д-р Кирилов и д-р Хаджиилиев от В.Търново. Те са истински просионалисти. Няма да ми стигне един ден да Ви разкажа за всички добрини, който са ми направили на мен и моето семейство. Мястото на имената им не е в този списък. Те са най – добрите. Ако Ви трябват истински зъболекари и професионалисти те са вашите хора. Всичко могат те са най, най.

  56. Bambi каза:

    Psihomotorno napregnatata zabolekarka Lubomira Baytcheva na ul. Zlaten rog 16, Lozenets e palna psihopatka koyato eksperimentira svoite FRANKENSTAINOVI proekti varhu dobre platejni pacienti. Veche ne i e nujno da si pravi po dobri reklami za frankenstainovite proekti.

  57. лекар каза:

    На първо място в черния списък на зъболекарите поставям Павел Панов, собственик на Панов Дентал и любимата му ортодонтка Надка Куюмджиева. По-безочливи и алчни хора едва ли може да съществуват, не се посвеняват да обират нито колеги, нито обикновени хора, а качеството на услугите им е под всякаква критика и налага задължително лечение на нанесените щети при други специалисти. Такива хора са срам за съсловието и могат да вирят само в нашата държава.

  58. roza razanova каза:

    hubaviqt kabinet ne e garanciq za ka4estvo!usmihnatata zabolekarka sasto!ne dava belejki,zagubih zabite , koito napravi!cenite bqha nedopustimo visoki!prizovavam iskrenno ,-ne hodete pri d-r Kinova na ulica Borisova , grad Ruse!

  59. Петя каза:

    Емил Димитров, Дентално студио д-р Димитрови, Русе. Вчера свали поставеният от него несполучлив мост, който аз исках да е с временен цимент. Не беше. Рязането на моста и цялото отношение беше безобразно…Докато аз плачех с глас на стола, той снимаше ли, снимаше…Интересуват го само парите, и да не го съдя. Надявам се, че сам се осъди.

  60. З.Николова каза:

    В черния списък добавям д-р Даниела Алексиева-стоматолог от МЦ Орион – безкористна,безочлива и изключително нагла жена.Отивайки при нея вие предприемате 100% риск за интервенция върху здрави зъби.Зъби след което стават безвъзвратно непоправими.Ще ви бъдат намерени множество пулпити , гингвинити, гангрени, кариеси и т.н.Ще последва дълго,, лечение’’ и обтягане на нерви при неспазване на часовете , хвърляне пари на вятъра и накрая резултата е плачевен.НЕ ходете там, ако цените здравето си.

  61. Потърпевш пациент каза:

    В черния списък д-р Даниела Алексиева от МЦ Орион
    1.Никакъв професионализъм-лошо лечение,слаба преценка,посредствени умения
    2.Висока ценова рамка – абсолютно без никакво покритие
    3.Липса на уважение към пациента – елементарно етично и морално отношение
    4.Неспазване на записаните часове – чака се 40-50мин.
    5.Няма чакалня – пациентите са принудени да чакат навън на студа или в колите си(ако имат такива)
    6.Неиздаване на документи(касови бележки)

  62. Боряна Иванова каза:

    Тази статия е абсурдна! Д-р Христов е нашият лекуващ стоматолог (не изброявам всички компетенции като хирург, имплантолог и т.н.) от около 30 години! Освен, че майка ми е с имплантати (и знам, че д-р Христо Христов никога не би пропуснал да изпише антибиотичен чадър, както го нарича, ако е необходимо) и не е разбрала що е болка на зъболекарски стол от 30 годишна насам, така и аз (39 вече годишна) също смея да твърдя, че работи абсолютно хуманно, качествено, уверено, забележете професионално и бързо! Събудих се тази сутрин с желанието да кажа, колко много съм благодарна а този човек (защото за пореден път свърши чудеса за мен) и какво намирав м нета!!??? Жалко, че по-лесно се пише с нечестиви или болезнени подбуди. Не знам какъв е случаят на тази жена, но така написана статията звучи клевета. Тъпо ми стана….

  63. Камен каза:

    Емил Димитров от дентално студио д-р Димитрови, гр. Русе. Не е в състояние да извърши дори елементарен профилактичен преглед. За съжаление луксозния кабинет не гарантира качество.

  64. Лина каза:

    Доктор ,,Гайс,, всичко е добра платена реклама с парите от будалите посетили тази клиника.Ако искате да останете без пари и без зъби -това е мястото.Правят грешки и въртят сучат и пациента да ги плати докторчето да си е на далавера.Отвратена съм от тази клиника ,платих импланти на който Прословутото докторче ми сви абатмъните за да ги препродава наново а аз да поръчвам пак 700 лева тъй като се отказах те да ми слагат коронки защото метало керамична такава при тях е 650 лева безумни цени без никакво покритие!

    • valkova каза:

      tozi Gais moga da kaga e nai vylgarniqt i nevazpitan doktor v kavishki.Nikoga nehodete tam vlizaiki v kabineta beshe tolkova neyshtiv.Nemoge 1 zabolekar taka da ti obesnqva zdravoslovnoto ti pologenie.Prestavetesi kaza mi tazi ysta nee na 40g.shovek a na 140.she tq ako e dobre az nqma da otida pri nego..i to plashtaikisi..tezi Hieni samo gledat da ti oberat parite.Zamen toi e moshennik.IMoshennik

  65. Ина каза:

    Клиника ,,Гайс,, всичко е добра платена реклама с парите от будалите който са посетили тази клиника .Ако искате да останете без пари и без зъби това е мястото.Толкова алчност не бях виждала.Доктор Гайс ми сложи импланти и като му казах ,че протезирането ще го правя в друга клиника тъй като при тях метало-керамична корона е 650 лева ,той реши да ми свие абатмъните за да ги препродаде на друг ,който аз бях платила и сега трябва да си ги търся и да ги плащам наново 700 лева.Отвратена съм от скъперничеството и наглоста на този лекар .През цялото време се правеше ,че ми прави някакви финансови отстъпки-,,Тази операция струва 1500 лева но за теб ще е 500,,.Ха-Ха откъде накъде пък ми прави отстъпки ама че наглост а тези операции той си ги измисля защото има грешки от негова страна и после върти суче пациента да ги плати доктора да си е на далавера.Мошеничество отвсякъде!

  66. ALINA каза:

    Доц.ЮЛИЯ КАМЕНОВА-НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ОГРОМНОТО И САМОЧУВСТВИЕ И УЖАСЯВАЩАТА НЕКАДЪРНОСТ ДОКАТО РАБОТИ С ЛАЗЕР-ТЯ УНИЩОЖАВА ЗДРАВИ ЗЪБИ И НЕ ВИЖДА ДОБРЕ С ОЧИТЕ СИ,НЕ ТЪРПИ КРИТИКА,В КАБИНЕТА Е ХАУС И МРЪСОТИЯ-НЕ СТЪПВАЙТЕ ТАМ НИКОГА.

        • Тони Иванов каза:

          Сигурна ли сте че става въпрос за нея.Все още няма осъьени стоматолози, а тя се смята за „голяма риба“, уж най-добрия специалист по лазерите, а осакатява хора доживот.

  67. Ана Запрянова каза:

    КЪМ черния списък ще добавя д-р Камен Хаджиилиев, счупи ми един зъб, и сега не може да се оправи. Друг зъб не можа да напълни каналите на нервите както трябва – не можа да го лекува правилно, а третия два пъти му слага коронка и пада.
    СТРАШЕН И ОПАСЕН – ПАЗЕТЕ СЕ!

  68. Aнна Николова каза:

    Към Черния списък на първо място трябва да е д-р Кирил Хаджиилев,
    гр.В.Търново, ул.“Краков“8А

    Трудно ще опиша с думи ужаса който преживях там!!!

    НЕ ХОДЕТЕ ТАМ, АКО ЦЕНИТЕ ЗДРАВЕТО СИ.

    • Петър Христов каза:

      🙂 нямам човек с такова име на този адрес! Отиди и провери. Пускай си Фики и да не те бърка! Има там едни други доктори Хаджиилиеви и ти са професионалисти!

  69. Aнна Николова каза:

    Голям мошеник и некадърник д-р Камен Хаджиилиев, гр.В.Търново, ул.“Краков“8А, прави ми здрави зъби и разруши и изпили други, слага коронки за 200лв. и щтифт за още 200лв, които реално са от най-ниско качество. Една коронка ми я слага три пъти и тя пада, накрая изпели горния зъб и се образува дупка, без да има най-малко съзнание съсипва зъбите – МРЪСЕН ИЗРОД!

    АКО ЦЕНИТЕ ЗДРАВЕТО СИ ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ТОЗИ „ДОКТОР“

  70. Румяна Пенкова каза:

    Илияна Димитрова, стоматолог на частна практика.
    Работното й време на вратата й е грешно от две години. Ако й се обадиш за час ти се зъби нагло, сякаш й досаждаш .
    Обслужването й също не е на ниво – отгоре отгоре…

  71. Станислав каза:

    Не ходете при стоматолог Наталия Ганчева!!!
    В момента работи в клиника Медстом. Вече цял месец съм в търсене на лечение, след като се опита да ми умъртви здрав зъб. И предлагаше да го умъртви и сложи пломба и щял да издържи още някоя година – нещо за което други стоматолози се хванаха за главата!

  72. Ралица каза:

    Д-р Павлова – Ео дент.Явно от толкова реклами по телевизията ,способностите й като зъболекар съвсем са се изпарили!Никога няма да препоръчам нея или,който и да било от клиниките и.

  73. Божидар каза:

    Д-р Пешкирски е уважаван от нас, защото има невероятен подход с малки деца. От цяла София само той укроти синът ни. Справи се за 10 мин. И сега детето ходи с желание. Не знам колко пари ни е взел, защото не запомням това, а добрината, която ни стори. И занапред смятам при него да ходим. Като ревете, че ви е скъпо питайте преди манипулация.

    • Катрин Николова каза:

      Не знам как ви е укротил детето,но ние с нашето там повече няма да стъпим!Грубияни……….точно миналата пролет останахме меко казано втрещени от арогантното държание на дъртата лелка ,която би трябвало да е рецепционистка,но такива коментари и „възпитание“,въпросния доктор взима скъпо и не бих казала,че прави кой знай какво,за работата му горе- долу,но като отношение на екип-нЕпрофесионално и селско..тц

  74. Соня каза:

    Още едно мнение за екатерина-събева
    наистина тази жена има явно проблеми в къщи или проблеми с личноста.През повечето време се даржи като неадекватна,да не говорим за некардоста и мрасотията в кабинетът който работи.УЖАС Е

  75. Б каза:

    Д-р Светослав Николов град Дупница.Не бих го нарекъл зъболекар,един мост не направи като хората ама си лапна паричките.Там ми се образуваха джобове и ми влиза храна и сега ще трябва да правя нов като се прибера в България,но не при него…експерименти повече-не

  76. пенка каза:

    Ами какво очаквате от ваучер?На маникюр сигурно от сърце давате пари,а на лекар ми ходите с ваучери!Идиотска постъпка и масово затъпяло население.За чалга може,за здраве не иска!

  77. D каза:

    Искам да изразя недоволството си от д-р Светлана Маринашева при която отидох с ваучер закупен онлайн.става въпрос за почистване на зъбен камък или по- скоро в моя случай за отбиване ма номера и само за прибиране на парите на хората.Не стига , че много набързо уж ми изчисти камъка,изобщо не полира ,ами и ме зарибяваше да и ползвам намалените услуги.Чакаха и други хора и помеже въпросната лекарка работи с ваучери ,явно си обръща повече внимание на хората без такива,ами тогава питам аз,защо ги пуска??Защо?е,съжалявам,но за 4-5 минути работа няма как да не се оплача просто и повече няма да пазарувам с ваучери от нея ,камо ли на редовна цена някой да плати за такава услуга реална цена.

  78. Цвета каза:

    Паднали пломби имам от Еодент Люлин,двата пъти ме обслужваха различни лекари,не искам да им слагам имената,защото са още млади,но за тези цени – твърдо няма повече да се възползвам от услугите им.Имам чувството,че ги слагат младите да отбият номера,защото сегашния ми зъболекар казва , че самите зъби не са обработени в съответната форма ,за да застават пломбите,както трябва.170 лева заминаха на вятъра и сега още 140 за двете нови пломби,дано поне те стоят.

  79. Силвия каза:

    Веднага добавям д-р Маринашева ,намира се до Руски паметник кабинета й.Толкова некадърна ,а със самочувствие.Мръсотия и нагло отношение,дълбоко се съмнявам,че работи стерилно.НЕ ХОДЕТЕ при тази жена!!!

  80. Бориска каза:

    Тоз Пешкирски е шарлатанин.Преди година аз и мъжа ми си “ лекувахме“ общо 3 зъба при него,за които сме дали около 1200 лева,като на единия дори и пломба не успя да сложи като хората.В последствие единия зъб на мъжа ми замина след 3 месеца,уж запълнил с гутаперча,не знам какво си…мръсник,груб и страшен кич при него,цените са неоправдани,качество никакво.НЕ ХОДЕТЕ дори и по спешност,защото ще ви одруса и под 150 лева да ви извади нервите не ви мърдат!

  81. Съни каза:

    Добавям към черният списък зъболекарката Санди Фесток, която работеше в мед център „Медстом, когато отидох за лечение на канали и поставяне на коронка. Зъбът беше „излекуван“,и короната беше поставена. След 8месеца короната се разклати, а вътре нещо „работеше“. Върнах се в клиниката, докторката вече не работеше там, и друг зъболекар ми направи преглед като махна короната, и установи, че зъба ми е пробит, защото вероятно не е уцелен канала на зъба при лечениет. Той не подлежеше на лечение, и казаха, че трябва да бъде изваден. Предложиха да ми поставят имплант… Преди тази случка, докторката е „излекувала“ още един мой зъб, на който имаше кариес-сега с пломба от същата зъболекарка, в частния и кабинет в кв. Илинден. Този зъб, ме боли когато дъвча по-твърда храна, с рязка и много остра болка, и предстои скоро да го прелекувам на друго място. След като разбрах за пробития 6-ти зъб, поисках от рецепцията да ми разпечатят копие от картона ми като техен пациент. Разпечатан беше, и в полето на „лекуващ лекар“ беше посочено име, различно от това на д-р Санди Фесток. Установих, че въпросната не е била назначавана никога на работа там. Тя се е учила, вероятно като стажант. Подадох жалба чрез адвокат в комисията за защита на потребителите, все още нямам информация какво се случва. След много питане от моя страна на близки и познати, ми препоръчаха кабинет, където ми поставиха имплант и съм изключително доволна от лекарите и отношението им към мен.Горещо препоръчвам на всички вас да се интересувате,и да се подлагате на манипулации само от препоръчани лекари, защото връщане на зад няма!

  82. Краси каза:

    Още едно негативно мнение за д-р Пешкирски,стоматолог в София на бул.Мадрид 50.Досега не бях попадал на кабинет с толкова високи цени на услугите,сигурно има незнам,но това което правихме като манипулации на повечето места е точно поне наполовина.Като нямам предвид мърляви кабинети, а оборудвани със всичко както е и неговия.Оказах се там по спешност в празнични дни,като впрочем наблюденията ми в няколкото ходения там бяха,че в този кабинет май хората ходят предиммно като мен-по спешност,а не за кариеси.Бях се подул от гранулом на зъб за който не подозирах и след направената снимка при него,сцепихме венеца за да изтече гнойта,сложи ми дренче и ми изписа антибиотик. Цената за това беше 140 лв…!!.От от този факт ме заболя двойно повече зъба.Разбрахме се да извадим корена на болния зъб с гранулома и да запазим по този начин останалата му здрава част за да се прави в последствие мост там.Цената за това-200 лв.Обяснено ми беше че ще е хуриргическа манипулация-операция,с проникване през венеца,изчистване на гранулома,няколко шева след това….Нищо подобно не беше правено в последствие(реших въпреки цените да се доверя на него пак,понеже беше запознат със състоянието на зъба и имаше решение за лечението му).Оказа се че вместо операция,която наистина е от този ценови порядък,той просто сряза зъба с болния корен с диамантено борче и го извади.Вярно,после почисти гранулома ,но това за мен не беше никаква хирургическа операция а по-скоро си беше вадене на зъб и цената едва ли е 200 лв.За справка-по други кабинети е 60 лв,което доказва тезата ми.До последно Пешкирски ме лъжеше,че ще е операция с шефове и т.н. за да може да ме натовари с по-голяма сума.Естествено му казах тия неща в разговора ми с него и с това приключих посещението си там завинаги.Попрочетох и други мнения за него, които далеч не са само положителни,така че си правете сметката дали да ходите при него.Освен ако нямата излишни пари, не сте гей и ви е приятна компанията му.

    • Rangelov каза:

      Д-р Пешкирски, е много добър хирург, има ,,лека ръка“, работи бързо и професионално, препоръчвам го, а относно цените въобще не са високи за кабинет от ранга на неговия. Успех д-р Пешкирски

  83. емил каза:

    гледам напоследък списъка
    доктор Пискюлев и Др Калапазанова Събева тя е с отнет лиценз но продължава да практикува неясно за мен бил съм и при нея и съм меко казано отвратен,а за Пискюлев няма да коментирам

  84. Ростислава каза:

    Д-р Татяна Немирникова, дерматолог в 12 ДКЦ София. Понеже няма никаква информация за нея,реших да напиша моетo. Отвратително отношение,безкраен непрофесионализъм. Случайно отидох при нея и не бих повторила. Некадърна и арогантна жена! Може би затова няма и опашка пред кабинета и.

    • Марина каза:

      Подкрепям!!! И бих добавила – НЕУКА и без всякакво желание за развитие.

  85. с.петрова каза:

    НЕ ХОДЕТЕ ПРИ ДОКТОР ДИМИТЪР КОЛЕВ ОТ БУРГАС-ЛИЦЕВО-ЧЕЛЮСТЕН ХИРУРГ, КАБИНЕТА МУ Е НА МАКЕДОНИЯ, А В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ СЕ ПУСКА ДА ПРАВИ ВСИЧКО-И ПЛОМБИ, И ПРОТЕЗИ, И Т.Н.
    Той умишлено уврежда съседни на болни зъб, както с мен се случи като пили върху здрав трети зъб и изпили част от емайла, промени формата на зъба – неясно за мен. може би защото работата му по болния зъб, за който бях отишла беше съвсем малка, а и го предупредих да работи по-внимателно, защото имам проблеми с емайла. Той стърга точно върху зъба отгоре. Сега , още на слдващия ден усещам особена чувствителност по повърхността на този зъб, болка при топло-студено. НЕ ХОДЕТЕ ПРИ НЕГО.НЕ Е НЕКАДЪРЕН. НЕПОЧТЕН Е. И АЛЧЕН.

    • Д-р Димитър Георгиев Колев каза:

      Преди да взема окончателно отношение по така написания по горе текст, питам:
      Защо не е написан целия адрес/№/ на здр. заведение?
      Откога познава работата на въпросния лекар, че твърди: „в последно време се пуска да прави…“
      Кога и откъде реши, че има основание да използва квалификациите: „непочтен“и „алчен“ !?
      Знае ли как се препарират /“стържат“/ зъбите, когато бъдещата пломба трябва да отговори на изискванията за да бъде излекуван определен случай и пломбата да издържи достатъчно във времето напред?
      Защо, когато дефектите са достатъчно големи и дълбоки при случаите в, които ние сме пациенти доста време след лечението нашите зъби са чувствителни на същите температурни и механични дразнения?
      „Благодаря“ все пак,че относно кадърността донякъде е налучкано поне мнението на бургазлии за мен през последните 40 години!
      Моля редакторите при подобни неточни,скалъпени и неаргументирани публикации да вземат отношение и не стават преносители на материали, които не подобряват мед. обслужване, а по-скоро уронват престижа на доказалите се медицински специалисти!
      С уважение:
      Д-р Димитър Георгиев КОЛЕВ

      • иванова каза:

        D-r Димитър Колев ,вие нали знаете къде се намира вашият адрес ,а и хората ви познават, така че и без адреса ви оплакването е сто процентово

  86. bez_zabi02 каза:

    да и аз съм съгласен за шредните двама и двете ги знам за казакова и за Събева просто неходете при тях

  87. Иван каза:

    КЪм 4ерния списък искам да добавя Екатерина Калапазанова-Събева изключително неприятна жена и некадърен зъболекар нехигиениечен и мръсен от Велинград е.

  88. Петрозар Пламенов каза:

    Има много некадърни мнения,което ме натъжава .Народа масово е изпростял..може би най-простото изказване е на Вели,която се оплаква , че доктор я върнал и я посъветвал да отиде при специалист хирург!?Е не е ли прост българина?!?…

  89. боби каза:

    Д р Мирела Казакова стоматолог е некадърна идиотка от Варна която работи нелегално в София и унищожава зъбите на пациентите в София Никога не ходете при нея

  90. Bez_Zabi каза:

    Д-р Драгостинов, работи в БулДент. Отидох, за да ми смени една отронена пломба, а той между другото ми съобщи, че имам 16 /шестнадесет/ кариеса!? Аз съм човек, който редовно ходи на профилактични прегледи и си мие зъбите по три пъти на ден. И изведнъж съм със 16 кариеса? Като сестрата е записала в зъбния ми статус само 13. Нелепо е. Не може всяка точица сух кариес, да е кариес за теб и да искаш да го пробиваш! Повече няма да стъпя там. Да добавим, че и за една обикновена пломба ми наби конска упойка за вадене на зъб, която ме държа 5 часа. Садисти!

  91. Ангелина Янакиева каза:

    Др. Иванчева завеждаща отделение патологична бременност и др. Ранчева .постъпих за амнеоцентеза с лошо резултати и много малко време . Иванчева ме боде два пъти ,нищо не направи изопшо не стигна до околоплодните води и ме пуснаха да си ходя без да са решили проблема ми . Нейн колега можеше да ми направи процедурата но отказа защото тя му е шеф. Аз отидат в частна клиника а те си освоиха парите от здравната кас без изопшо да имат право да правят амнеоцентеза!

  92. Лора каза:

    Рових за черен списък за зъболекари и попаднах тук. Отдавна се каня да напиша за същата жена – Бистра Александрова. Не знам има ли някаква организация, която да обърне внимание на нерегистрираната и практика. Защото дори се съмнявам, че тя има диплома за стоматолог. Единственото позитивно при нея е лекотата, с която бие упойките. Но това достатъчно ли е? Неморална е и използва допотопни методи, прави некачествени пломби, лъже. Липсва и човещина. Дано някой да спаси другите хора от нея.

  93. TiT каза:

    Д-р Бистра Александрова от Казанлък. Изключително откачена и некадърна жена. На табелата на кабинета пише нейното име и на д-р Мария Александрова. Жена ми едва не й се пръсна главата от безобразията, които тя й причини. Наложи се да карам спешно посред нощите до СтЗ. заради тази откачалка. И освен това, когато попълва здравното книжка не пише нейното си име а на д-р Мария Александрова. Защо ли? На мен ми прелекува една пломба, която ме болеше и така и си остана. Не препоръчвам на никого да стъпва там!

  94. Дора Манова каза:

    В ЧЕРНИЯ СПИСЪК ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ВЛЕЗЕ д-р Илиев от Пловдив, адрес на клиниката е ул. Росица 5а, абсолютен некадърник, не ходете там, ще останете без зъби!!

  95. Elena Ivanova каза:

    Д-р Емил Николов-очен лекар от Горна Оряховица, с частен кабинет във Велико Търново.Изключително некоректен и алчен.Не ходете при него!!!

  96. ДИАНА каза:

    ЗДРАВЕЙТЕ, ИСКАМ ДА ДОБАВЯ ОЩЕ ЕДНО „СВЕТИЛО“ В ЧЕРНИЯ СПИСЪК НА СТОМАТОЛОЗИТЕ – Д-Р ЛЬОНДЕВА. НАПРАВИХ ФАТАЛНАТА ГРЕШКА ДА ПОПАДНА ПРИ НЕЯ С ЕДНИ ВАУЧЕРИ ОТ САЙТ ЗА КОЛЕКТИВНО ПАЗАРУВАНЕ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ЗЪБИ С УЛТРАЗВУК. С ТОВА СЕ СПРАВИ ДОБРЕ, НО СЪЖАЛИХ ГОРЧИВО, ЧЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАХ ОТ НЕЙНАТА ПРОМОЦИЯ ЗА ПЛОМБА НА ЦЕНА 20 ЛВ. СЛЕД КАТО СИ „ОПРАВИХ“ ЗЪБА ПРИ НЕЯ, ЕДНА ГОДИНА ПО-КЪСНО ПАК СЕ НАЛОЖИ ДА ХОДЯ ПРИ НЕЯ, ЗАЩОТО ПЛОМБАТА ПАДНА. НАПРАВИ НОВА ПЛОМБА И СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ВЪПРОСНИЯТ ЗЪБ ЗАПОЧНА ДА МЕ БОЛИ ОТНОВО, НЕТЪРПИМО. ПОТЪРСИХ Д-Р ЛЬОНДЕВА ОТНОВО, ПОПИТА МЕ КОЙ СЕ ОБАЖДА И КОГАТО РАЗБРА, ЗАЯВИ, ЧЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ЧАС ЕДВА ЗА МЕСЕЦ АВГУСТ, ТЪЙ КАТО СЕГА НЯМАЛА ВЪЗМОЖНОСТ ДА МЕ ПРИЕМЕ, ИМАЛА АБИТУРИЕНТ, СЛЕД ТОВА ДРУГИ ЧАСОВЕ И Т.Н. СМАЯХ СЕ ПРИ ТОЗИ НЕВЕРОЯТЕН ОТГОВОР ОТ НЕЙНА СТРАНА, И ЗАТВОРИХ ТЕЛЕФОНА.ОБАДИХ СЕ ПОВТОРНО, ЗА ДА ИЗРАЗЯ ВЪЗМУЩЕНИЕТО СИ, НО ВДИГНА ДРУГА ЖЕНА, КОЯТО МИ ОБЯСНИ, ЧЕ Д-Р ЛЬОНДЕВА НЕ ЖЕЛАЕ ДА МЕ ПРИЕМЕ, И ДА ПОТЪРСЯ УСЛУГИТЕ НА ДРУГ СТОМАТОЛОГ.

    ТРЯБВА ЛИ ДА ТЪРПИМ ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ НА ВСЯКАКВИ „ДОКТОРИ“, КОИТО СЛЕД ЗЛЕ СВЪРШЕНАТА РАБОТА НЕ ЖЕЛАЯТ ДОРИ ДА СИ ОПРАВЯТ БАКИИТЕ?

    ТЕЛЕФОНЪТ НА Т.НАР. Д-Р ЛЬОНДЕВА Е 0897875840, КАБИНЕТЪТ Й СЕ НАМИРА НА УЛ.ВЕЛИКО ТЪРНОВО 25

  97. АнтонВасилев каза:

    Доктор Пешкирски е велик! Наложи ми се да вадя 7-ми горен зъб и то по празниците. Влизам в кабинета – страхотно чисто, не мирише на камфор и т.н., подредено, просторно. За 10 минути ми извади зъба, след което ми даде наставления какво да правя (по-точно какво да не правя за да заздравее по-бързо раната). Докторе, евала Ви правя!

    • Сергей Владов каза:

      I nie sme mnogo dovolni ot kabineta na d-r Peshkirski. Rabotyat s hubavi materiali (i e skapichko v interes na istinata) a detskiya zabolekar v klinikata uspya da specheli doverieto na deteto mi, koeto beshe mnogo strahlivo.

  98. Dimi каза:

    Кирил Андонов незабвано трябва да бъде добавен към ченрния списък на стоматолозите не само за София, където му е кабинета, ами и за цялата страна! заради него ми извадиха два зъба, на които беше провел грешно лечение, 2 год с ужасни болки в устата, подуване, много пари и нерви, а на всичкото отгоре той всеки път нагло ми казваше, че няма причина да се притеснява и болките ще отминат. Трябва да има орган контролиращ такива некомптентност и закон. за това, което ми причини освен парично обезщетение, над 5 хил лева ми излезе всичко,и затвор!!!!

  99. Вели каза:

    Искам да прибавя в този списък д-р Пелов от Враца,той ми бе препоръчан горещо от един медик при който бях отишла за консултация във връзка с голям проблем на зъбите и със съмнение за някакъв допълнителен абцес в челюстните кости,понеже имам съпътстващи заболявания и антикоагулантна терапия послушах съвета и отидох при този човек който би трябвало да окаже своевременна помощ или най-малкото поне малко чисто човешко отношение,нито едното ,нито другото се получи.Накрая в кратката ми визита,великият дентален медик и хирург ме изпрати отново от там където съм вадила зъб,защото преди два дни имах такава процедура не било негова отговорност,нищо,че бях отишла с препоръка като лицево-челюстен хирург да провери за евентуален друг абцес!До сега такава процъфтяваща и агресивна злоба и ненавист у медик за всичките тези години не бях виждала спрямо друг медик,господин-зъболекарят Пелов ме изпрати със фразата,че аз съм длъжна да ходя на зъболекар-хирург щом съм на антикоагулантна терапия,дали е вярно или не не знам,но още малко щеше да ми прероръча да си оправям и сама зъбите,защото съм ДЛЪЖНА ДА ЗНАМ!!Едно е сигурно,никога отново няма да ползвам услугите на този тип!Дори да е единственият в областта,града или пр.защото утре не само с мен ,но и с някой друг може да се справи така професионално и човешки!!!

    • Anna каза:

      Разбирам ви напълно за този Пелов ,с мен се отнесе по същия начин. Много жалък човечец не бих го нарекла доктор. А и първо да си оправи неговите изгнили и криви зъби… що за пример е?!

      • Слави каза:

        Присъединявам се към мненията относно д-р Пелов. Изключителна арогантност и надменост, които не отиват на един медик. Излязох от кабинета отвратена от отношението и в задънена улица къде да ходя и какво да правя. Липсват човешки качества. Има си репутация, но за мен тя не струва нищо щом не желае да помогне!

  100. Кормачио каза:

    Доктор Димитър Календерски баш в софийския център на Раковски е груб и некоректен. Не си върши работата докрай. Кабинетът му е мръсен, няма тоалетна, един друг работи в някаква стаичка два на два мръсня и тя. Не му се хващайте на хвалбите.

  101. адикен каза:

    Д-р РАЛЕВ от Пловдив ме обезобрази. При лечение с импланти проби синуса ми, унищожи 2/3 от коста ми прекъсна ми нерва.Срастване на венеца за бузата. След четвърта операция едва не умрях.Претърпях 10-ет неуспешни операции. При опити да преговарям за парично обезщетение ми отговори, че си „свършил“ работата. Този човек трябва да бъде пръв в черният списък. Това е българският Далай Лама. Мога да напиша роман и много повече, но не сега. Искам само да предпазя хора, да не претърпят моята инквизиция. За мен е д-р Менгеле. Сега се лекувам в катедра по ЛЧХ. До сега четири хоспитализации, а колко още ще има не знам.

    • Потърпевш каза:

      Светлана Тукусер Папазян гр.Варна
      Дентална клиника Клер-93

      Абсолютна шарлатанка ..готова да лекува здрави зъби ,само за да ви задържи като пациент дълго време .
      Вади здрави зъби ,умъртвява нерви на здрави зъби ,а за хигиената да не говорим ..не се подлъгвайте по сайтовете за намаления ,в които въпросната пуска оферти !
      Лекува и деца ,поставя импланти …боже ,боже -с коя ръка да се прекръстя !За жалост вече 80% от “стоматолозите “ са същите идиоти като нея!

  102. krasen petrov каза:

    ИБЕЛИНА НИКОЛООВА,ОТ ДЕНТАСМАИЛ-ВЛАДИСЛАВОВО,ВАРНА-НЕРАВЕН ЗЪБ,СЕГА СИ ПОТРАКВАМ …..

  103. A.Dimitrova каза:

    Стоматологичен кабинет“ Саноденд“-Д-р Яневи гр.Пловдив.Високи цени,ниско качество!

    • Петров каза:

      Абсолютно не съм съгласен. Цените наистина не са ниски , но професионализма е на най—високо ниво. Единствената практика, която успя да реши проблема, с които се боря от години

  104. Стефка каза:

    Искам да добавя в ЧЕРНИЯ СПИСЪК д-р Иванка Николова Дахтерова от гр.Пловдив страхотна шарлатанка…не може да прави контактни кариеси имах кариес апроксимално на 5-ти и на 6-ти зъб напарави ми ги уж…след 5 ходения взе по 80 лв на пломба общто 160 и още пари за лекарствата..налагаше ми се канално лечение на зъб…тя го направи след цели 4 месеца ходене..като за всяко ходене по 5 пъти на седмица ме таксуваше по много пари..смених я и след по малко от 2 месеца започнаха страшни болки на зъба ,който имаше нужда от канално лечение намерих друга зъболекарка и тя ми каза,че нищо не е направила..освен това започна венеца да ми се възпалява ,контактните кариеси съшо не бяха направени добре и ми се наложи всичко на новво да правя да поправят нейните грешки…освен това тази Иванка Дахтерова ме е лъгала,че имам гранулом оказа се ,че нямам!!!НЕ ХОДЕТЕ ПРИ НЕЯ ЩЕ СИ ИЗПАТИТЕ И ШЕ ПОХАРЧИТЕ МНОГО ПАРИ!!! ТЯ Е НАЙ-НЕГОДНАТА ЗЪБОЛЕКАРКА ШАРЛАТАНКА!!!

  105. Radoslava Rusinova каза:

    Доктор Георги Карачанов http://informator.bg/cgi-bin/index.pl?_state=Info&ID=6236&LANG=bg&mobout=0 ето този индивид,не ходете при него,един некадърник,който ми „извади зъб“,остави парче от зъба в раната,която ми се възпали,засегна ми нерв при поставяне на упойката,цялата челюст ме болеше от нерва звънях му 2 пъти,да му се оплача,а той с цялата си наглост не си призна и ми каза че не съм била родена,когато той започнал да практикува хирургия на зъби,няма какво да коментирам повече за този некадърен боклук от ПЛОВДИВ!!!!

    • Деница каза:

      Аз пък само ще кажа че, д-р Георги Карачанов е истински професионалист. Темата е доста сериозна, а вие се изказвате по просташки начин…

    • Катерина каза:

      На мен д-р Карачанов ми спаси за 2 седмици зъб с тежка гангрена и абсцес. И той, и синът му, т.к. познавам и него, била съм и негова пациентка, са абсолютни професионалисти, кой знае какъв Ви е случаят в действителност… И, ДА, прав е! С дългогодишна практика и постижения е! Щом е останал спокоен, значи сте изпаднала в излишна паника! При мен беше видимо притеснен и взе мерки веднага!

  106. Justania каза:

    Д-р Оксана Курдова, която в момента работи на адрес: кв.Стрелбище ул.Енос №5.
    Преди 3 години ми се наложи да ми се почисти зъб от кариес и съответно да се сложи пломба. Преди една седмица, част от тази пломба се отчупи и когато отидох отново на зъболекар (на друг такъв, разбира се), се оказа, че въпросната Д-р Курдова е оставила кариес под пломбата. Резултатът? Стигнал е до нерва. От тук нататък сами можете да си извадите изводите за това, че следва умъртвяване на зъба, и аз, едва на 19 години, ще ми се наложи да мина през въпросната процедура. Поинтересувах се, от некомпетентност ли се постъпва така или от… алчност? Оказва се, че много от стоматолозите правят същото, за да могат да точат пари от пациента в процес на удълженото лечение. Другото, което ми беше обяснено е: при хубаво изчистен зъб, има по-висока чувствителност, което води до погрешна преценка на пациента, че има все още някакъв проблем, докато при оставен кариес под пломба, няма повишена чувствителност. С други думи: той продължава да изяжда зъба и никой не разбира докато вече не е късно.
    Много пари дадох на времето, за тези уж оправени зъби. Сега ще дам още повече, но няма да оставя нито една пломба поставена от Оксана Курдова. Даже не искам да се замислям под колко от пломбите е оставила чернилка.
    Тези стоматолози не заслужават прозвището доктор пред името. Те не са лекари. Те са алчни хора, които припечелват за сметка на своите пациенти.

  107. иванка пенчева каза:

    д-р Пешкирски изключителен професионалист,постави ми зъбни импланти и съм много доволна от отношението,вежливостта и най-вече крайния резултат!!!

  108. konko123456 каза:

    Възмутен съм от Д-р Пламев Петров от „Евромед“.ТОй не само ,че не е добър специалист-гастроентеролог,но и груб с пациентите.Дава неточни диагнози и болните страдат.

  109. Pingback: Как да избегнете медицинска грешка? | ПО-КРАСИВИ

  110. marin petkov каза:

    samo hubavi dumi za dr peshkirski,,,,strahoten lekar,,,vnimatelen,,,malko sa takiva stomatolozi,,,,i kato 4ovek dr maryan peshkirski se otli4ava ot „masata“….njakolko pati pomaga na cjaloto ni semeistvo kato zakasame sas zabi…:))

    • сиси каза:

      ти май май не си много в час- така се вади боклуче, толкова е лесно, нали!!!! а това че явно си близък с въпросния лекари или просто имаш излишни пари за вадене …си запази мнението за себе си!!!!

  111. Елица Миленкова каза:

    1 глас и от мен за д-р Пешкирски в черния списък. Това е един алчен и безскруплен човек. Наложи се да търсим спешно зъболекарски кабинет на 22.12, заради нещо, което се беше набило м/у зъбчето и венеца на 10 месечното ни бебе. При положение, че в клиниката имаше дежурен стоматолог, докторът реши, че трябва лично да дотърчи, за да изкара някой лев за празниците. С една бърза манипулаци извади боклучето, намаза венеца с дезинфектант някакъв и успокояващ гел… И след тази 3 минутна манипулация ни поиска сумата от 80 лв, която по ценоразписа на клиниката е колкото за цяла пломба…. Спокоен ли сте, докторе? Добре ли ще си изкарате Коледа на наш гръб? За нас не е много сигурно обаче… Дано спите спокойно….

    • сиси каза:

      ужасно, значи все пак има някакъв ценоразпис?! Понеже в сайта не видях! 🙁 май няма да ходя, понеже сега за петък майка ми записала час за вадене на мъдрец- сигурно ще ми вземе на мен 180!!! ужас!

  112. ангелова каза:

    Не си лекувайте зъбите при ,,зъболекарката“ в Лозенец – Камелия Карамитрева, която е изключителна непрофесионалистка.
    Обикновена пломба не може да направи, а да не говорим за по-сложни неща. Взима скъпо, а пломбите, правени от нея падат на първия месец! Тази жена няма морал и се отличава с голямото си невежество в професията зъболекар. Не ходете при нея – ще си дадете парите и после да търсите друг зъболекар да й оправя грешките

  113. Катя Андреева каза:

    Доктор Галина Миткова от Видин. С адрес на практиката ул.“Цар Симеон Велики“, номер:40,Ет.3(Сградата на промкомбината)
    Изключително некадърна и нагла стоматоложка.Майка ми, която е пенсионерка,лятото пребивава на село в област Видин и отиде във въпросната сграда да потърси стоматологична помощ. Въпросната докторка се подвизавала отвън на пейката,явно не поради многобройна клиентела, и я поела от там.Направила и пломба на преден зъб като забъркала сместа и просто я лепнала отпред, без да ползва лампа или нещо от този род и казала: „Готово, гаранция 1 година“. Цената на тази петминутна процедура била 50 лв.До тук нищо лошо, но пломбата пада на втория ден. Майка ми отива отново до Видин, прави отново разноски за пътуването в двете посоки и прави рекламация. Д-р Миткова лепва една пломба по същия начин, както предишната и с това приключва. Майка ми пита на шега: “ Този път ще издържи ли една седмица?“ Докторката й отговаря: “ Ми, надявам се“. Пломбата пада на втория час след като майка се прибрала на село. Не, уважаема д-р Миткова, Вие не трябва да се надявате, а да знаете какво точно правите, защото хората Ви поверяват здравето си, но явно толкова си можете.

  114. Полина каза:

    Бих добавила д-р Пешкирски, орален хирург. След като ви извади зъба и ви вземе парите, не очаквайте да ви помогне или отговори ако се появи усложнение! Защото той си е свършил неговата работа !!

    • сиси каза:

      здравейте, наистина ли да не ходя при него защото ми записаха час за сега в петък и незнам дали да хода изобщо, мъдрец ми е зъба, почти разрушен отгоре, а и незнам какви пари ще ми вземе?!

      • Ани Стоянова каза:

        И аз потвърждавам, че стоматологът д-р Пешкирски ул. Мадрид 50 в София не работи добре.След като направих рентгенова снимка при него и помолих за консултация, погледна само снимката и каза че трябва да се махне половината от кътника ,защото е изгнил и върху здравата половина с един корен, да се изгради мост до съседния зъб.Започнахме работа,аз повярвах че ще спаси половината кътник, това бяха неговите думи.За изваждането на болния корен взе 520 лева без да издаде касова бележка.След това ме прехвърли за работа на друг колега, който искаше да почне изграждане на подложки за корони без никакво лечение на корена на останалата част от зъба.А този зъб беше с 20 годишна коронка, умъртвен и неговия канал не беше запълнен .Трябваше да се отвори канала и да се разшири и запълни.Когато им казах това Пешкирски каза че това не може да стане, защото зъбът не е лекуван добре и канала ще се разруши ако го отворят.И че ние не сме говорили за лечение на този канал. И сега трябва да изградиме мост и нова корона за съседния зъб върху нелекуваната половина от стария зъб, без никаква гаранция от страна на зъболекаря колко време ще издържи този корен.Трябваше да платя още 640 лева за новите металокерамични корона и мост, за които нямах никаква гаранция колко време ще издържат.Отказах и напуснах кабинета с огромна хралупа в устата за 520 лева и никакъв резултат.Сега започвам отначало с друг стоматолог да доизвадим зъба и продължим с моста и короните…..

  115. Тина каза:

    Д-Р ГЕРГАНА ФОТЕВА ГРАМЕНОВА
    ГР. СЛИВЕН

    която ми отвори зъб , и ми отказа да го лекува . В момента стоя с огромна дупка на зъба си ! След което , потърсих помощ от още 3 – ма стоматолози известни в 3 та поликлиника , при което получих отказване и от тях . Защото зъбът бил вече отворен и имало много работа по него и не им се занимавало . Някои от тях се оправдаха , че просто ще пътуват ! 🙂

  116. nazionalista каза:

    mnogo si izpatix ot nekadarni zabolekari ive4e po4vam da lin4uvam dokato iz4eznat nekadarnizite….vashia den nastapi neshtasnizi koito se gavrite s xorata spasiavaitese 4e pospisaka vsi4ki shte vi lin4uvam..

  117. Pingback: Да припомним и да допълним „Докторския черен списък” с нови имена: | Лекува нет

  118. Димитър каза:

    Към черния списък бих прибавила доц.Иван Филипов от клиника „Авангард“ Пловдив.Съжалявам, че той обучава студенти, не винаги лъскав кабинет лекува зъби. Повече приказва отколкото да работи. Каквото ми е направил всичко е паднало. Не издава касови бележки.Повече го интересуват парите отколкото лечението на пациента.

    • Петър каза:

      Изцяло подкрепят казаното от Димитър. Въпросният доцент Филипов трябва да се избягва по всякакъв повод, касаещ здравето на зъбите. Настроен изцяло в посоката на парите същият съвсем спокойно може да ти извади зъб, който подлежи на лечение и след това да продължи да ти пили останалите зъби. Имайте го в предвид.

      • Миглена каза:

        По повод изказванията за проф. Филипов от Авангард.
        Аз съм му пациент от 2007 ма година. Водя и дъщеря си в същия дентален център при д-р Вангелов. Най отговорно ще заявя, че нито аз, нито дъщеря ми имаме оплаквания. Доволна съм особено много и се доверявам на компетентните им съвети.

        • Александра каза:

          Здравейте, към черния списък ще добавя Др Цветанова: Зъболекар в 5-то Дкц в град Пловдив ж. К. Тракия. Изключително не коректна и не възпитана. А за цените да не говорим!!! Млада и не опитна.

    • Васил каза:

      Пациент съм на проф. Филипов от Авангард от 5 години. Съпругата ми му е пациентка от над 10 години. Впечатленията ни за работата му засега са чудесни. Бихме го препоръчали на всеки.

  119. Георги Запрянов каза:

    До Дафина Костова

    „Доктор“ Костова,

    Сигурен съм че и за мен ще кажете че не ме познавате, но е много по–удобно да се отрича особено като си усъкатявате пациентите. От хамалско ви слагане на коронка се наложи да ми вадят два зъба и операция на коста. Грамотите тапицирани по стените ви могат да впечатлят само селски домакини, но не правят от вас професионалист. Дипломите от семинари не лекуват.

    Няма да е зле и да се научите да давате касови бележки за да могат усакатените хора от вас да си търсят правата по легален начин.

  120. Dr Dafina Kostova каза:

    Do Dani Marinova
    Kazvam se Dafina Kostova,Plovdiv.
    Uvazaema Dani Marinova
    Ne Vi poznavam.Mnogo e lesno da razberete dali edin stomatolog ili negovata praktika sa legitimni Proverete ,molya ,v elektronnite spisaci na Zabolekarski sauz,Otdel Zdraven-Plovdiv,kakto i v Agenciya za vpisvaniyata.
    Mezhdu vprochem e dobre pacientite da proveryavat informaciyata Zapovyadaite da se zapoznaem Shte imate vazmozhnost da se ubedite sama v legitimnostta na praktikata Hubav den!
    Dr Dafina Kostova :)))

  121. Василка каза:

    Аз също бих прибавила към черния ви списъки стоматолог от Дупница Д-р Карастоянов

  122. Дани Маринова каза:

    Към черния ви списък бих пробавила и стоматолози от Пловдив:
    Д-р Дафина Костова кабинет с нерегистрирана практика
    д-р Десислава Кирова

    • Георги каза:

      КЪМ черния списък искам да добавя и ПРЕДПАЗЯ много хора от СТОМАТОЛОГ във ВЕЛИКО ТЪРНОВО,
      д-р ДИАН КИРИЛОВ
      д-р КИРИЛ ХАДЖИИЛИЕВ

      кабинета и на двамата е ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ул.“КРАКОВ“8 до спортна зала

      • Димитър каза:

        УЖАС НЕ ХОДЕТЕ В КАБИНЕТА НА д-р К.ХАДЖИИЛИЕВ и д-р Д.КИРИЛОВ

        4 пъти ходих да ми слагат коронка и най-накрая зверски изпилиха горния зъб за да не опира по никакъв начин което беше недопустимо!!!!
        Отделно се оказа, че ми правиха 7броя кариеса, а ги чух да говорят, че съм имал един единствен – УЖАС!

        БОЖЕ ПАЗИ ХОРАТА ОТ ТАКИВА „ДОКТОРИ“

      • Ясен каза:

        Какъв ужас съм преживял при тези двамата д-р К.Хаджиилев и д-рД.Кирилов, явно са семейство в този кабинет, и правят страшна програма – прехвърлят си един на друг пациентите и лекуват здрави зъби, правят измислени кариеси на здрави зъби, коронки и т.н. – СТРАШНИ МОШЕНИЦИ СА!

        ПАЗЕТЕ СЕ И ЦЕНЕТЕ ЗДРАВЕТО СИ НЕ ХОДЕТЕ ТАМ!

    • Георги Топалов каза:

      Проф. д-р Юлия Емилова Каменова провежда нелегална търговска дейност в кабинета си в стоматологичния факултет (адрес: Медицински университет – София, Катедра „Протетична дентална медицина“; етаж 8, кабинет № 809; Факултет по дентална медицина;бул. „Св. Георги Софийски“ №1;София 1431;Телефон: +35929543058, вътр. 465).

      Прилагам отговор на моя жалба от АМО (Агенция Медицински Одит), която разкри нелегалната търговска дейност на д-р Каменова. Ето линка:

      https://www.dropbox.com/s/sqppyut428a3po6/%D0%96%D0%B0%D0%BB%D0% … BC%D0%B0.pdf?dl=0

      Лицето създава теоретични научни изследвания за комбиниране на редица манипулации с най-различна лечебна цел извън денталните услуги. Лицето няма регистрирана практика и прави експериментални стимулации с електричество в зони в които е забранено, последвани от употреба на високоенергиен лазер и лазерна акупунктура. Същия доктор използва пациентите си за лабораторни опити за своите комбинирани лечения и настройките на използваните уреди като в процеса не уведомява пациента и не изисква писмено информирано съгласие. Издава фалшиви касови бележки за непроведено лечение и цени различни от утвърдените в университета и няма образователен ценз за извършени манупулации, който по тази причина не описва във ръчноиздадените касови бележки! Извършва процедури като електростимулация и галванична яка, за който в последствие отрича да изпълнява и притежава, а в публични интервюта твърди че е лекувала хиляди пациенти по своя оригинална методика! Има много изпатили си пациенти , които биха се разпознали в моe лице. Аз съм на 35 години и не мога да се храня и говоря вече година и половина заради увреждането което получих.

      При приложение на лазерна акупунктура, многократна изключително болезнена електростимулация на менталния нерв в областта на левия ментален форамен и главата , приложение на високоенергиен лазер под долната лява устна и лява част на брадичката от д-р. Юлия Каменова бяха увредени т.н. aлвеоларен, ментален нерв и т.н. „incisive nerve” придаващи сетивност на долната лява устна и лявата половина от брадичката ми , първите 4-и зъба, венците и лигавицата на устната кухина в близост до засегнатата зона. Посочените увреждания водят до:

      • Проблеми с говора, раздробяване и дъвчене на храна,болка и са от най-тежките в денталната медицина.
      • Стопяване на алвеоларната кост и периодонталния лигамент на засегнатите зъби,
      • Увреждане на кръвоносните съдове и нерви свързващи алвеоларния нерв със пулпата на засегнатите зъби (опасност от пулпит,гангрена и т.н),
      • Увреждане на кръвоносните съдове и нерви свързващи алвеоларния нерв със лигавицата на устната кухина
      • Увреждане на кръвоносните съдове и нерви свързващи алвеоларния нерв със венците
      • Увреждане на кръвоносните съдове и нерви свързващи алвеоларния нерв със алвеоларната кост (некроза) около засегнатите зъби.
      • Хронично подуване на долната лява устна
      • Електростимулацията в областта на главата е противопоказно и може да доведе до моментално или постепенно увреждане на мозъка с течение на времето

      По време на следващ преглед д-р Каменова съзнателно представи фалшива диагноза, позовавайки се на симптоми, които тя твърди че вижда на панорамна рентгенова снимка. Ставите на 4-и зъба бяха обявени за сериозно увредени, мандибуларния канал бе обявен за калцифицирал след „инфекция” която е „най-малко от 10 години”.

      Целта бе, да се съглася да направя излишно изпиляване и поставяне на коронки на здрави зъби (възлизащо на хиляди левове) с цел финансово облагодетелстване за сметка на моето здраве.
      Диагнозата на д-р Каменова бе отхвърлена от 9 доктора сред които светила в лицево-челщстната хирургия с мнения от рода на „ това са абсолютни глупости, кой ти ги говори?” и „ нито едно от нещата което ти е казано не е видимо на тази снимка ”.

      Ето и списък на самите доктори:

      – Д-р Петър Полихронов (един от водещите специалисти в областта на лицево-челюстната хирургия в Специализирана болница за активно лечение по лицево – челюстна хирургия)
      – Д-р Светослав Славков (един от водещите специалисти в областта на лицево-челюстната онкология, травматология, реконструктивна и възстановителна хирургия в Специализираната болница за активно лечение по Лицево-челюстна хирургия)
      – Доц. д-р Ходор Факих – (един от водещите специалисти в областта на лицево-челюстната хирургия, лекува счупени челюсти при катастрофи и побои, Катедра „Орална и лицево-челюстна хирургия“ Факултет по дентална медицина , Медицински университет – София)
      – Д-р Рая Узунова (Ординатор в Катедра по Консервативно зъболечение, отделение „Дентална физиотерапия” ФДМ, МУ- София
      – д-р Росен Борисов (главен асистент, призната специалност по Оперативно зъболечение и ендодонтия, Катедра по образна и орална диагностика,Факултет по дентална медицина към МУ, София)
      – Д-р Ваня Шопова (началник на отделението по образна диагностика в МБАЛ „Св. Врач“-Сандански)
      – Д-р Зашев – Рентгенолог с многогодишен опит в болнично заведение в Благоевград
      – Д-р Емилия Панчева (стоматолог, специалист по пародонтални заболявания и собственик на единствения рентгенов кабинет в гр. Сандански)
      – Д-р Никола Попов (стоматолог с многогодишна практика, пенсионер от гр. Сандански)

      Уврежданията причинени от работа с електричество и високоенергиен лазер бяха потвърдени от други светила в българската медицина:
      • д-р проф. Пенко Шотеков , началник на Клиника по нервни болести в УМБАЛ „Св. Иван Рилски”
      • доц. д-р Борислав Герасимов – републикански консултант по спешна неврология. Член е на Американската академия по неврология, както и национален експерт по невротравми към Европейската федерация по неврология. Специализирал е многократно в САЩ, Великобритания, Франция, Австрия, Белгия, Германия, Канада и Чехия.
      • д-р Петър Стоянов, неврохирург и главен административен асистент в Клиника по неврохирургия към МБАЛ ИСУЛ
      • доц. д-р Данаил Петров (специалист по Клинична алергология, вътрешни болести, гр. Сандански )
      • д-р Спаска Фезова (собственик на дентална клиника „Дента Фейс” в Благоевград, специалист по лазерно лечение в денталната практика, обучавана от д-р Каменова, вещо лице по дела срещу стоматолози).
      • Д-р Стефан Иванов Вълев ( специалист по Кожни болести, гр. Сандански)
      • Д-р Красимир Богданов Анастасов (специалист по Ендокринология и болести на обмяната, Вътрешни болести, гр. Сандански)

      Ето и мнения на пациенти на д-р Каменова публикувани под различни статии свързани с нейното „лечение” при което са били изпилявани здрави зъби за да бъдат поставени коронки, а също така е използван и лазер за почистване на т.н. джобове:

      Пациент 1:
      ~Гост (30 април 2014)
      много слаб
      Това не е доктор, това е шарлатанин! Примамва наивните пациенти за лазерна терапия и след това им изпилява здравите зъби и ги облича в корони , „за да запечата ефекта“ и съответно се нагушва финансово, увреждайки здравето на хората. И това е доцент, ха ха.
      Пациент 2:
      ALINA
      Дек. 11, 2015 в 10:49
      Доц.ЮЛИЯ КАМЕНОВА-НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ОГРОМНОТО И САМОЧУВСТВИЕ И УЖАСЯВАЩАТА НЕКАДЪРНОСТ ДОКАТО РАБОТИ С ЛАЗЕР-ТЯ УНИЩОЖАВА ЗДРАВИ ЗЪБИ И НЕ ВИЖДА ДОБРЕ С ОЧИТЕ СИ,НЕ ТЪРПИ КРИТИКА,В КАБИНЕТА Е ХАУС И МРЪСОТИЯ-НЕ СТЪПВАЙТЕ ТАМ НИКОГА.
      Отговор
      Пациент 3:


      Тони Иванов
      май 2, 2016 в 18:57
      Имам много по-лош опит с нея. Желаете ли да я съдим?
      Отговор
      Пациент 4:
      o
      Тодорова
      юни 19, 2016 в 22:43
      Здравейте,въпросната Каменова вече е осъдена
      Отговор

      Тони Иванов
      Юли 9, 2016 в 7:26
      Сигурна ли сте че става въпрос за нея.Все още няма осъьени стоматолози, а тя се смята за „голяма риба“, уж най-добрия специалист по лазерите, а осакатява хора доживот.
      Отговор

      Георги
      Юли 9, 2016 в 7:48
      Сигурна ли сте? Никой не се е похвалил…

      Пациент 5:
      Автор: ALINA | Дата: 11.12.2015 11:27
      ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ СТЪПВАЙТЕ В КАБИНЕТА НА Д0Ц.ЮЛИЯ КАМЕНОВА-ЗЬБОЛЕКАР ,КОЙТО РАБОТИ С ЛАЗЕРНА АПАРАТУРА С ОГРОМНО САМОЧУВСТВИЕ ,В МРЬСНИЯ СИ КАБИНЕТ,НЕ ВИЖДА ДОБРЕ И ПРАВИ НЕПОПРАВИМИ ПОРАЗИИ НА ЗДРАВИ ЗЪБИ В СЪСЕДСТВО НА ЗЪБИТЕ ОКОЛО ,КОЙТО Е РАБОТИЛА-ИМАМ ДОКАЗАТЕЛСТВЕН МАТЕРИАЛ ЗА ТОВА ВИ МОЛЯ СКЪПИ ПАЦИЕНТИ НИКОГА НЕ СТЪПВАЙТЕ ТАМ.НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРИ ,А ЗА ЗАГУБА НА ЗДРАВИ ТЪКАНИ ,КОЕТО Е БЕЗЦЕННО.
      Пациент 6:
      Автор: Kolega | Дата: 30.04.2014 09:46
      Tova lice \“ doc. Kamenova\“ e naistina MOSHENNIK. Kak e vazmojno da se lajat kletite bg pacienti, s parodontalni problemi, privlecheni ot proslovutite lazeri, Che sled tretirane na dgobovete , \“ za da se zadarji efektat triabva da se oblekat vsichki ZDRAVI zabi\“. Na kakva nauchna obosnovka legi tova \“ DOCENTKE\“? Nima ne pomnite pokazaniata za vazstanoviavane na zabi s koroni? Ili ne znaete che marginalnia rub na koronata drazni mehanichno veneca, zadarga placa,a neblagordnite splavi go ocvetiavat i drazniat himicheski, I kato rezultat veneca vposledstvie migrira apikalno ednovremenno s podlejashtia crest. E zashto izobshto gi trtirate s lazer predi tova?
      Tova lice e prestapnik,koeto vmesto da pomaga na horata im vzima parite I gi uvrejda,na vsichkoto ot gore prepodava I na studenti. Da ia sprem!
      Пациент 7:
      Автор: лари | Дата: 21.12.2013 00:08
      Доцент Юлия Каменова е ШАРЛАТАН. Тя лекува здрави зъби. Пили и после поразиите са страшни. Бягайте от нея. Трябва да и забранят да практикува и да върне парите на хората които е ОСАКАТИЛА. Моля тези които са пострадали от нея да пишат, време е да я спрем да руши здравето на хората. Пишете и ще подадем жалба срещу нея! След пиленото на зъби, те падат а лечението с лазери….ТОПИ ВЕНЕЦА. Трябва някой да я спре

      В жалба до Агенция Медицински Одит цитирах т.н. интервю дадено от д-р Каменова в което тя твърди , че съчетава лазерна акупунктура с нискоенергиен лазер и ТЕНС стимулация за влияние върху периферна и централна нервна система. На въпроса „по света този тип терапия позната ли е”, тя заявява „ние единствени сме на толкова високо ниво”. Каменова твърди, че дълги години е провеждала клинични експерименти, за да се убеди, че метода и е точен и безрисков. 5000 души се били повлияли добре…Според резултатите от проверката д-р Каменова не притежава образователен ценз за електро/лазерна стимулация(акупунктура)!

      В статия на сайта на Българското дружество по традиционна китайска медицина по повод приложение на лазерната акупунктура за рехабилитация на орофациалния комплекс доц.д-р Юлия Каменова предтавя представя комбинирани методи включващи нискоенергийна лазерна терапия, ТЕНС и акупунктура – които бяха използвани при моето „лечение” и довели до увреждания.

      Авторът отново представя „собствена оригинална методика за изграждане на модел за оптимална лазерна стимулация”. Коментират се наблюдения на Каменова как костните труктури и пародонталните тъкани и ТМС регират на електростимулация ТЕНС и импулсната честотна терапия. В заключение се твърди че лечебната ефективност пряко зависят от дължината на вълната, дозата на облъчване, пулсовата честота и тъканни фактори…

      С оглед пораженията върху моето здраве нанесени по време на многократната и болезнена стимулацията с електричество последвана от високоенергиен лазер можем да заключим че не може да се говори за лечебна ефективност.

      . Отклонения на д-р Каменова от добрите стандарти за лекарска помощ

      Според Европейската харта за правата на пациента , смятам за нарушени следните права:

      • Право на превантивни мерки
      Всяко лице има право на подходящи услуги, предпазващи го от заболяване.

      Д-р Каменова проведе лечение с нискоенергиен лазер след завършено лечение от друг доктор без да знае какви настройки са използвани рискувайки да увреди тъкани чрез излишна стимулация (пренагряване).Д-р Каменова извърши стимулация на цялото тяло чрез лазерна акупунктура правейки я два пъти на ден, 3 дни поред, в разрез с възприетата в света практика от 1 стимулация максимум на ден или през ден.

      • Право на съгласие
      Всяко лице има право на достъп до всяка информация, която може да му позволи да участва активно във вземането на решения за неговото здраве; тази информация е предпоставка за всяка процедура и лечение, включително и за участие в научни изследвания.
      Д-р Каменова не предостави писмено или устно информирано сгласие за лекетростимулация с ТЕНС устройство в областта на менталния форамен и над слепоочието. Тези стимулации са опасни и противопоказни! Високоенергиен лазер бе използван външно върху брадичката ми – противопоказна и неразрешена и чисто експериментална процедура за областта в която е приложен и проблема който е трябвало да реши!
      • Право на уважение към времето на пациента
      Всяко лице има право да получи необходимото му лечение своевременно и в рамките на предварително установен срок. Това право е приложимо на всеки отделен етап на лечение.
      Д-р Каменова не ме уведоми след получено увреждането по време на стимулацията и вместо това ме изпрати вкъщи без да препоръча лечение.
      • Право на информация във връзка с моето здравословно състояние, предложената ми услуга и начина на нейното прилагане.
      Всяко лице има право на достъп до каквато и да е информация във връзка с неговото здравословно състояние, медицинските услуги и начина на тяхното прилагане, както и относно постиженията на научно-изследователския прогрес.
      Д-р Каменова не ме уведоми след получено увреждането по време на стимулацията какво се е случило!
      • Право на свободен избор на между различни лечения и изпълнители на базата на адекватна информация
      Д-р Каменова зави че ще прави 8 сесии акупунктура преди да започне „ лечението” , в хода му добави ниско и високоенергиен лазер, ТЕНС, галванична яка.
      • Право на спазване на стандартите за качество
      Постъпих за лечение със загуба на чувствителност в областта на лявата част от брадичката и напуснах с увредена инервация на 4 здрави зъби, венците около тях, схващания на ментален нерв, проблеми с говора.
      • Всяко лице има право на достъп до висококачествени здравни услуги на основата на определяне и спазване на прецизни стандарти.
      Според тези стандарти не може да се прави акупунктура 2 пъти дневно. Не се прави електростимулация в зона в което няма чувствителност и от двете страни на главата. Не се използва високоенергиен лазер външно за лечение на парестезия. Не се прави нискоенергиен лазер безразборно дълго след като вече е направено такова лечение с подходяща продължителност и с настройки които д-р Каменова не знаеше преди началото на сесиите.
      • Право на безопасност
      ТЕНС стимулации в обаластта на лицето (нечувствителна зона) и главата, високоенергиен лазер външно на лицето и два пъти акупунктура на ден говори за чист експеримент или безрасъсдтво от страна на доктора!
      • Право на избягване на ненужно страдание и болка
      Всяко лице, индивид има право да избягва, доколкото е възможно, страданието и болката във всяка фаза на заболяването си.
      Многократния предупреждения за болка, контракции, схващания по време на 12 електростимулации за 2 дни бяха подминати като нещо нормално от д-р Каменова!

      Права на пациента (Из Закона за здравето) които смятам за нарушени:
      Чл. 81.
      (2) Правото на достъпна медицинска помощ се осъществява при прилагане на следните принципи:
      1. … качество на медицинската помощ;
      2. Зачитане правата на пациента.
      Чл. 86. (1) Като пациент всеки има право на:
      1. достъпна и качествена здравна помощ;
      2. повече от едно медицинско становище относно диагнозата, лечението и прогнозата на заболяването;
      3. ясна и достъпна информация за здравословното му състояние и методите за евентуалното му лечение;
      4. (Нова – ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 02.06.2009 г.) сигурност и безопасност на диагностичните и лечебните процедури, провеждани по време на лечението му;
      5. предотвратяване на болката и страданието по време на лечението му, доколкото е възможно;
      6. достъп до медицинската документация, свързана със здравословното му състояние. След увреждане на здравето ми по време на ТЕНС електростимулация на беше издаден документ, който да отрази промените в симптомите и състоянието ми сравнени с тези с които имах преди започване на лечението.
      Чл. 87. (1) Медицинските дейности се осъществяват след изразено информирано съгласие от пациента.
      Чл. 88. (1) За получаване на информирано съгласие лекуващият лекар (лекар по дентална медицина) уведомява пациента относно:
      1. Диагнозата и характера на заболяването;
      2. Описание на целите и естеството на лечението, разумните алтернативи, очакваните резултати и прогнозата;
      3. Потенциалните рискове, свързани с предлаганите диагностично-лечебни методи, включително страничните ефекти и нежеланите лекарствени реакции, болка и други неудобства;
      4. Вероятността за благоприятно повлияване, риска за здравето при прилагане на други методи на лечение или при отказ от лечение.
      Д-р Каменова ме уведоми устно за рисковете свързани с акупунктурата, която бе единственото лечение което тя каза че ще извърши преди началото му. Не съм уведомяван относно нито една от изброените в чл. 88 точки относно добавените в хода на „лечението” нискоенергиен лазер (лява част на брадичка), високоенергин лазер (лява част на брадичка), ТЕНС (ментален форамен и над слепоочието), галванична яка (върху гърба). Рисковете са били свързани с пренагряване на нерви и кръвоносни съдове, отклонение на електричество в съседни тъкани, структури (зъбна пулпа, лигамен), уреждане на мозъка при електростимулция на главата и др.
      В случай на спешност информирано съгласие може да бъде дадено устно. При моя случай няма спешност тъй като както заявих по-рано отидох при д-р Каменова без никакви болки в брадичката, устната или зъбите (нервите във пулпата и алвеоларния нерв) или сериозна опасност за здравето и живота ми. Не е имало никаква спешност която да освободи д-р Каменова от задължението да ме уведоми писмено и устно за възможните усложнения и нуждата от толкова много интервенции, да предложи алтернативи и да иска и получи информираното ми съгласие.

      Също така в случай на спешност д-р Каменова може да окаже спешна помощ без да иска и получи (устно или писмено) информирано съгласие от мен (чл. 89) само ако моето физическо или умствено състояние не позволяват да дам такова. Заявявам, че съм бил в пълно съзнание преди, по време и след манипулациите с лазера акупунктура, ниско и високоенергиен лазер, електростимулацията в областта на менталния форамен и главата, както и т.н. галванична яка!
      Чл. 90. Пациентът може да откаже по всяко време предложената медицинска помощ или продължаването на започнатата медицинска дейност.
      (2) Отказът по ал. 1 се удостоверява в медицинската документация с подписи на лицето.
      Тъй като д-р Каменова е преценила че ТЕНС електростимулациите (в областта на главата и менталния форамен), външно приложение на високоенергиен лазер в областта на лицето, двукратно провеждне н акупунктура на ден и работа със собствени настройки след вече проведено лечение (по стандартни настройки с който тя не бе запозната преди „лечението”) не изискват писмено и устно информирано съгласие аз съм бил лишен от възможността да откажа предложениете от нея процедури!

      Нарушени от д-р Каменова правила за добра медицинска практика в денталната медицина:
      • акуратна документация за пациента – д-р Каменова не издаде документ след провеждане на „лечението” си , който да отрази уврежданията , които получих след електростимулация с ТЕНС устройство! Д-р Каменова не притежава копие на на нито един документ с който съм постъпил не лечение или съм направил след увреждането, което получих!
      • създаване на възможност за “второ мнение” и отнасяне към друг специалист – след увреждането (загуба на инервация в няколко здрави зъба и венците около тях) което получих след електростимулация ми бе препоръчано да не предприемам никакви мерки защото всичко щяло да отмине до 3 месеца!
      • осъзната цена на грижите за здравето – беше ми поисканa сума от 1000 лв за лазерна акупунктура, а в касовите бележки бях таксуван неколкократно за процедура за почистване на пародонтални джобове “LANAP”, която въобще не е била изпълнявана!
      • недопускане на себеизтъкването и злоупотребата със заеманата лечебна позиция – след като многократно избягваше да даде обяснение защо се случи увреждането когато бе запитана тя ме заплаши че ще ме помоли да напусна кабинета и! разговора е записан на телефона ми!
      Съобразно тези правила лекарят по дентална медицина следва да:
      • …зачита правото на пациентите да участват във вземането на решения относно тяхното лечение – това мое право бе незачетено тъй като д-р Каменова не поиска и не получи писмено или устно информирано съгласие за поредица от манипулации.
      • …развива и обновява професионалните си знания и умения – това не бива да става на гърба на пациента. Д-р Каменова е известна и сама рекламира сред колеги, студенти и заинтересувани свой „уникални, индивидуални настройки за оптимална стимулация”. Тъй като няма контрол върху настройките които използва нехарактерните увреждания ,който получават пациенти като мен са единственото доказателство!
      • …е запознат с границите на професионалната си компетентност – с оглед на уврежданията който получих, мнения на други пациенти за които ви информирах смятам че това лице многократно е прекрачвало тези граници причинявайки и лекувайки увреждания с които колеги невролози или неврохирурзи имат много по задълбочени практически и теоретически познания!
      • …бъде почтен и внушаващ доверие – човек който таксува пациент за лечение на пародонтални джобове, което не е извършено е всичко друго , но не и почтен. Човек който уврежда пациент, а го лъже че нищо му няма , но ще му „мине” след 3 месеца. Човек, който плаши пациент че ще го изгони от кабинета си защото е попитал „защо зъбите ми загубиха чувствителност след електростимулацията”…Човек , който предлага на пациент след увреждане на здравето му да му върне парите след издававане на фалшив документ за проведено лечение, което чужд засраховател трябва да уважи…
      • …действа своевременно, за да предпази пациентите от рискове, породени от неспазване на правилата за добра медицинска практика – вместо да ме изпрати веднаг при специалист невролог или неврохирург или д ами бъде направено ЯМР, тя ме изпраща вкъщи с молба да чакам 3 месеца за да ми мине, време в което могат да се вземат мерки да бъдат намалени пораженията.
      • …не се възползва от професионалната си позиция в отношенията си с пациентите,
      • …сътрудничи с колегите си в интерес на пациентите – д-р Каменова не се е свързала с д-р Рая Узунова която проведе лечение с нискоенергиен лазер за да разбере какви настройки са използвани и какви резултати са постигнати. Д-р Каменова нарече колегите си от стоматологичния факултет мижитурки!
      Добрата дентална практика включва:
      • Адекватна преценка на състоянието на пациента – преди да реша дали да се лекувам при нея д-р Каменова ми каза че състоянието ми е „прогресивно”. След увреждането ми каза че ще се оправия до 3 месеца. След 3 месеца заяви че ще ми трябват 6 месеца, но нищо ми няма. След почти година каза че имам увредени стави, калцифицирани кривоносни съдове, нужда от коронки и т.н. Нищо от това не показва адекватна преценка с оглед мненията на всички други специалисти с които се срещнах!
      В практиката си лекарят по дентална медицина трябва да:
      • води ясна, коректна, четлива, актуална медицинска документация за пациента – д-р Каменова не счете за необходимо да прочете и направи копие на нито един от документите (снимки, епикризи ) с които я посетих за консултация, а в касовата си бележка дори ме бе таксувала за почистване на пародонтални джобове, лечение което не е било провеждано! Не ми бе издаден документ след увреждането и края на лечението който да разкрива какво се случи след електростимулацията и какви симптоми имах в следствие на прилаганите от нея методи на лечение.
      • препоръчва на пациентите изследвания и лечение, които са най-подходящите за тях- не препоръча никакви изследвания след увреждането.
      • Лекарят по дентална медицина, ако осъзнава, че способността му да лекува пациентите качествено и безопасно е сериозно компрометирана (поради недостатъчно оборудване или други причини), трябва да отстрани проблема при възможност. Ако не може да се справи сам, трябва да се обърне към подходящата институция или колега – дентален лекар.
      Д-р Каменова не препоръча нито един колега стоматолог, невролог, рентгенолог или др лекар след увреждането, което ми причини!
      • Същият не трябва да отказва лечение поради страх за собствената личност по медицински показания, а да се вземат необходимите предохранителни мерки. Уплашена от това което се случи по време на електростимулацията д-р Каменова реши да не разкрива сериозността на проблема поради опасение от търсене на съдебна отговорност и връщане на пари заплатени за леченеито.
      ВЗАИМООТНОШЕНИЯ С ПАЦИЕНТИТЕ
      • Ако пациент, когото лекарят по дентална практика лекува, бъде увреден, трябва незабавно, да се коригира случилото се, да се обясни подробно и бързо на пациента какво се е случило и очакваните краткосрочни и дългосрочни последствия. Същият трябва да предложи извинение или компенсация. Д-р Каменова не обясни какво се е случило след инцидента, не обясни последствията в краткосрочен и дългосрочен план, не предложи извинение или компенсация!
      • В случай на медицинско усложнение на състоянието на пациента по вина на лекаря по дентална медицина същият трябва да реагира съгласно разпоредбите на законите и подзаконовите нормативни актове.
      • Лекарят по дентална медицина трябва да бъде почтен и точен при работа с медицинската документация, включително при описание на здравните услуги, които предоставя на пациентите. Както вече ви уведомих многократно д-р Каменова издаде касови бележки на ръка в които собственоръчно е написала че е извършила почистване на пародонтални джобове под името „LANAP”.

      Нарушения на д-р Каменова от „кодекса за професионална етика на лекарите по дентална медицина”:
      Чл. 10.
      2. …съдържат твърдения или намеци за превъзходство на въпросния лекар по дентална медицина пред останалите лекари по дентална медицина, които не подлежат на обективна проверка от обществото;
      Д-р Каменова нарече колежките си от „Физиотерапия” ет. 2 в стоматологичния факултет „мижитурки”, защото не са я споменали или препоръчали за моето лечение. На два пъти след увреждането, което получих д-р Каменова обвини директно за увреждането ми колежките си д-р Узунова и д-р Хаджиандонова заявявайки в телефонен разговор „нали помниш как те бяха наджасали с лазера колежките” и по време на 2-ра консултация с „много те бяха прецакали с лазера”. Лекаря извършил екстракцията на мъдреца ми бе наречен „нещастник” и бях попитан „защо не го съдиш” по време на вторати ни среща след увреждането.

      Ако цените здравето и живота си и тези на любимите си хора , искате да остареете достойно, да може да се храните до дълбока старост, да целувате децата си без болки, да можете да говорите със семейство си и всички хора, да спестите хиляди левове от лазери и електростимулации топящи венците, овъгляващи нерви и кръвоносни съдове в устанта ви кухана, лице, глава… за нищо на света не посещавайте кабинета на този „професор“!

    • миглена стоянова каменова каза:

      Всички работят по команда да увреждат, осакатяват, крадат, убиват, упояват, гаврят и са еднакви! Богомила Данова-София, Мариела Савова-София, видинската проституция, Димитър Благоев Врабчев-Варна, Ивайло Кирчев-Варна и всички останали. Влачат ми се на вратата и по мен, с лъжи и измами процедират и са мръсни и заразни като всички гяури и цигани!

      • eva 1010 каза:

        Драги читатели, на вашето внимание днес ще предоставим изповедта на една майка, чието дете е жертва на брутална лекарска небрежност и безхаберие. Това е доктор Иванка Обрешкова, ортодонт в Бургас. Публикуваме без редакторска намеса отвореното писмо до нас:
        ,,Здравейте, приятели от сайта ,,Антена България“! Не зная от къде да започна…
        Преди 8-9 години дъщеря ми се нуждаеше от поставяне на брекети,поради това,че имаше 2 криви зъбчета. Отидохме при Иванка Обрешкова, която тук няма да наричам ,,доктор“. Още на първата ни среща ми направи впечатление, че е доста груба и арогантна, както и прекалено високомерна. Поставr брекети на дъщеря ми, които тя носеше близо 2 години. След като свали брекетите и би следвало всичко да е наред, малката започна да се оплаква от силна болка при дъвчене.Посетихме хирург, който след разчитане на рентгеновата снимка изказа мнение, че има изместване на ставата от ставната ямка долу в дясно, точно където са болките. Посъветва ни да се върнем при ортодонта, който да оправи проблема,причинен от самия него. Тогава Обрешкова обвини лошия въздух в града за състоянието на детето ми. Взе пари, за да постави меки шини, които тя да носи през нощта,без предварително да направи други изследвания,с цел точна диагностика. Изпълнихме всичко, но вече 3 години болките не спират,дори стават по-силни.
        Потърсихме съответно помощ от препоръчан ортодонт в София. При прегледа на дъщеря ми ,той остана потресен от множеството грешки, допуснати в лечението…
        Какво ни предстои сега:
        Ядрено-магнитен резонанс, няколко други изследвания, за да се направи точна диагностика. След това трябва да се постави нова шина,която детето да носи денонощно близо година. Тук е мястото да уточня,че шината ,поставена от Обрешкова е мека,а съответно не е трябвало да е такава и тя от своя страна е допринесла за изместването на ставата и за промяна на захапката…Друга грешка е това,че ритендъра не е свален след вече цели шест години.Това е трябвало да се направи след втората година от махането на брекетите.
        След като спре да носи новата шина, на дъщеря ми трябва да се поставят НОВИ БРЕКЕТИ, които да нормализират всичко. Това ще ни коства страшно много пари, загуба на ценно лично време, физическа болка ,също и емоционална травма.
        Желая само този случай да стане достояние на колкото може повече хора,за да не се случва на други пациенти, обикновено деца.
        Разбира се,ще заведем граждански иск,но не се надяваме на успех,тъй като в Бългория лекар осъден НЯМА!
        Благодаря за съдействието! Бъдете здрави!

        • Йосифов каза:

          Направих мост от осем коронки в кабинет MNL, в Младост 4. Зъботехничката направи перфектен мост, на който доктор Марина Димова реши да преизпили предните зъби. Залепиха ми моста с временен цимент, след което забелязах, че трудно отхапвам, а зъбите ми са като на вампир. Колежката на Марина Димова доктор Кръстева ми обеща, че в момента, в който мостът падне, предните зъби отново ще бъдат изградени. Оказа се невъзможно! Направиха се някакви естетически корекции, но лошата естетика, както и трудното отхапване останаха. Мостът ми беше залепен с постоянен цимент, а доктор Марина Димова дори отрече, че мостът е бил променян. Като разбра, че имам снимка отпреди намаляването на зъбите – млъкна. Обаче не твърди, че имало грешка и не връща парите. А нейната грешка ще ми струва прекалено скъпо.
          Такива като Димова са за затвор. Развалят ти зъбите и ти взимат парите. След което се опитват да те излъжат, че „то така си беше“. Престъпници!

          • Борислав каза:

            Искам да добавя в черния списък, зъболекар Иван Иванов от София,кв.Лозенец.
            Отидох при него, защото вече имах съществуващ мост и много силни болки под моста.
            – свали ми моста с това се справи … но той така или иначе се клатеше и си падна сам като го докосна
            – зъба от долу беше развален и се наложи да го извдаи, сложи ми упойка и си мъчи два часа после още една упойка и след още близо час ме изпрати при негов колега хирург / момчето го извади за 10 секунди без хирургическа манипулация /
            – после се стигна до умъртвяване и подготвяне на следващия зъб в редицата за да носи новия мост… след около час ме прати да си ходя…. когато упойката ме пусна се започна с болката и така се озовах по спещтност при майка му / която и тя е зъболекар „все пак има повече опит“ ми каза той / жената каза,че зъба не е изчистен до край,и все още има нерви който са се „скрили“
            – след това се стигна до моста , взе ми отливка изработиха го и накрая ми го сложи…. след 4 5 дни моста падна и обратно в кабинета да го сложи пак… след още 10 дни моста падна отново / дори не съм ял на тази страна от месеци си хранех само от другата страна така или иначе… / след това ми го сложи отново 3то слагане и след още две три седмици моста се счупи през средата / циркониев / отчупи парче от единия зъб а върху другия остана част от моста…. тогава вече наистина се отказах да ходя при този „псевдо зъболекар“ едни пари на вятъра.
            Знам , че е субективно и до някъде има и доза късмет. Но той ми пипна 3 4 неща в устата и с нито едно не се справи като хората… най тъжното е, че луква и деца

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *