Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечението със стволовите клетки е последния хит при болестта на Паркинсон

За съжаление хирургичният метод на лечение при болестта на Паркинсон не е панацея за всички болни. Опера­цията дава значително облекчение на общото здравословно състояние, но лекарствените препарати все пак трябва да се приемат, както и преди, макар и в по-малки количества.

Въобще хирургичната намеса е противопоказана за болни в напреднал стадий на болестта. Или ако страдат и от други сериозни болести, като сър­дечни заболявания, на белите дробове, рак, бъбречна недостатъчност, тежки психични нарушения.

Един от най-съвременните терапевтични методи при паркинсоновата болест е лечението със стволови клетки. Този метод още не е изследван изчерпателно, обаче получените резул­тати показват неговия положителен ефект. Лечебното действие е основано на това, че те произвеждат допамин, а точно това вещество почти го няма при болните с Паркинсон.

Смята се, че лечението със стволови клетки ще се превърне в алтер­нативен метод, който без прием на лекарства ще позволи да се отстранят физическите изменения в мозъка и по този начин ще се подобри качеството на живот на човека, коментират специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Лечението със стволовите клетки е последния хит при болестта на Паркинсон

  1. Pingback: Стволовите клетки – илюзии и реалност 1 | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *