Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Великият китайски д-р Сун Съй-мяо дава 7 златни съвета за отлично здраве и дълголетие

Докторът, живял над 100 години, дава прости, но ефективни съвети за здраве и дълголетие

д-р Сун Съй
Източник: zdrave.to

Дори в напреднала възраст д-р Сун Съй-мяо е бил видимо деен и енергичен. Книгата „Хиляда златни рецепти”, на която той е автор, се е използвала като енциклопедия за клинична медицина от поколения лекари. Най-фундаменталното правило в книгата гласи, че този, който се самоусъвършенства нравствено и се старае да върши добри дела, няма да страда от най- страшните заболявания. Според доктора поддържането на душевен мир е в основата на здравето и дълголетието.

Тук ще ви покажем част от правилата за хранене на доктор Сун Съй-мяо. Той е на мнение, че човек няма как да запази доброто си здраве, ако не знае как да се храни.

Изключително важно е да се яде най-вече растителна храна, а животинската да бъде само допълнение. Идеалните пропорции са: 70% варени зърнени продукти, 5% сурови зеленчуи, 5% млечни продукти, 5% риба и месо и 15 % варени зеленчуци. Той допълва, че животинската храна също има своите ползи за огранизма, но е задължително да не се прекалява с нея.

Според него за постигането на балансирана и здравословна диета най-основното правило е да не се прекалява с никоя храна.

Яденето на прекалено много кисело се отразява зле на далака.

Яденето на големи количества горчиво се отразява лошо на белите дробове.

Прекаляването с лютиво влияе зле на черния дроб.

Соленото е лошо за сърцето.

Яденето на прекалено много сладко е лошо за бъбреците.

Ето още няколко от полезните съвети на доктора:

1. Стремете се да не се докарвате до изгладяване и да преяждате след това. Хубаво е да се храните преди да сте усетили силен глад. За пиенето на вода принципът е същият.

2. По-полезно е да ядете често, но в по-малки количества. Чакането да прегладнеете и после да преядете е вредно и затруднява храносмилателната система. Златната среда е, когато сте се нахранили, все пак да има леко чувство за глад, а в моментите на глад да сте леко сити.

3. По отношение на алкохола докторът е на мнение, че може да пиете вино, но не много често и без да достигате до опиянение.

4. Консумирайте по-малко сурови продукти и храни, които имат тежка миризма.

5. Избягвайте прекалено горещата и прекалено студената храна. Горещата трябва да е приятна на допир с устните, а студената не трябва бъде неприятна за зъбите. Вредно е да смесвате горещата със студената храна.

6. Погрижете се по време на хранане да сте спокойни и да не разговаряте.

7. Преди да ядете разтрийте корема и лицето си, а след като сте се нахранили, си направете разходка.

Източник: zdrave.to

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Великият китайски д-р Сун Съй-мяо дава 7 златни съвета за отлично здраве и дълголетие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *