БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Проф. Христо Мермерски: Пловдивският домат е най-полезен – предпазва от рак!

Професор д-р Христо Мермерски за ползите от яденето на домати

проф. Мермерски 2
Източник: DUNAVMOST.com

Д-р Мермерски работи в областта на народната и природна медицина от 1957 г. Той е автор на 30 книги за здравословно хранене и народна медицина. Професорът е бил зам. – министър на земеделието, преподавал е в американски университети и е изнасял лекции в над 150 университета в цял свят.

Съветът му е в летните горещини да не позволяваме на организма да се претопли прекалено. Прегряването е особено вредно за хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания и заболявания на дихателната система, защото повишава риска от инсулт или инфаркт.

Проф. Мермерски е категоричен, че по време на летните жеги трябва да се консумират колкото може повече плодове и зеленчуци.  В 250 грама диня например се съдържа нужната доза витамини С и А за деня.

„Няма проблем да ядете и по цял килограм диня на ден в горещините, така организмът ще бъде хидратиран и зареден с витамини“, допълва професорът.

За хора, които имат проблеми с храносмилането или сърцето, докторът препоръчва да ядат настърган морков, защото така ще осигурят нужните количества витамин А на организма си. Съветът му е да не се прекалява със синтетичния витамин А, защото може да докара главоболие и болки в черния дроб.

Д-р Мермерски е убеден, че най- полезната суперхрана е доматът.

„В Пловдивско и Пазарджишко растат най-хубавите домати, а дори 100 грама на ден осигуряват нужното количество витамини С и А. Също така доматите съдържат ликопен, който има силни противоракови свойства.”

Той е на мнение, че дълголетието зависи от начина на хранене и генетичната обусловеност.

„Най-добрият начин за лечение е чрез храненето”, казва професорът.

„Преди 120 години без никакво медицинско обслужване при 6 милиона население сме имали 2460 столетници. Днешно време у нас има 171 човека, които са на 100 или повече години и имаме най-ниска средна продължителност на живота в Европа. Албанци, босненци и македонци живеят средно от 2 до 4 години по-дълго от нас” обяснява докторът.

Той допълни още, че е добре, понякога да заместваме месото с ядки, от които получаваме същите нужни вещества.

Източник: skafeto.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Проф. Христо Мермерски: Пловдивският домат е най-полезен – предпазва от рак!

  1. Марин каза:

    Прочетох последните редове и ми стана лошо, как едно време сме били 6 млн., от които повечето проценти сме си българи а в момента сме 7 млн. от които около 3 млн. българи… Както и да е. Не съм съгласен че само Пловдивските домати са най-полезни. Аз съм от морето и доматите там също бяха добри и полезни не помня като малък преди да се преместя в града да съм боледувал често и т.н. Имахме Розови домати, биволско сърце и т.н. котио ги имаше във всеки двор и градина, както и чушки, патладжани и т.н. Така че има го в цяла България, просто едни праватя повече едно, други друго, както на морето повечето е гроздови култури за вино и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *