Без диети и без глад: Тази вековна тайна ще ви помогне да отслабнете!

Диетоложката Линди Коен обяснява как да бъдем здрави и стройни

Един лесен трик може да ви помогне да поддържате здравословно тегло или да се отървете завинаги от излишните килограми. Ако дъвчите бавно по време на хранене, със сигурност няма да ви се налага да спазвате изтощителни диети. Това разкрива диетоложката с австралийски корени Линди Коен. Именно тази вековна тайна е ключът към ускоряване на метаболизма.

отслабнете
Диетоложката Линди Коен

Линди е създала цял наръчник от трикове за промяна на начина на живот, които ще ви помогнат да се избавите от излишните килограми. Тя разкрива, че бавното и продължително дъвчене на храната помага на долните стомашни мускули да се отпуснат и по този начин й позволява по-бързото и лесно придвижване към тънките черва. Това е изключително важен момент за доброто храносмилане, както и за засилване на метаболизма.

Резултатите от изследване, проведено преди 4 години, сочат, че когато човек сдъвква добре храната си, изгаря с над 10 калории повече по време на всяко едно хранене.

Когато дъвчите храната, слюнчените жлези произвеждат т.нар. „слюнчена амилаза“. Именно тя помага до голяма степен за разграждането на храната. В този ред на мисли, продължителното дъвчене подпомага производството на слюнка, която е изключително важна за засилване на метаболизма.

Освен това чрез дъвченето храната се раздробява на множество малки парченца. Този процес улеснява усвояването на погълнатото.

Линди Коен напомня още едно важно правило: не забравяйте, че мозъкът се нуждае от 20 минути, за да получи сигнал, че сте се нахранили. Когато ставате от масата, трябва да сте леко гладни. В никакъв слъчай не трябва да сте сити или да сте преяли!

Ако всеки път спазвате тези трикове, със сигурност ще се сбогувате завинаги с излишните килограми и ще се радвате на здраво и стройно тяло.

Освен бавното хранене, други важни трикове за ускоряване на метаболизма са физическите упражнения и спокойният нощен сън.

„Редовните упражнения, намаляването на нивата на стреса и спокойният нощен сън са най-ефективните средства за ускоряване на метаболизма, защото влияят на хормоните, свързани с глада и усещането за ситост“, разкрива още Линди Коен.

Източник:https://www.lyndicohen.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.