Диетологът Рик Хей разкрива: Как да се потим по-малко в летните жеги?

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Магнезият възстановява изгубените с потта електролити

Всеки е наясно с факта, че жегите предизвикват обилно потене. Всъщност това е начинът на тялото да се охлади.

Приемът на някои храни и витамини може да намали значително изпотяването, твърди Рик Хей.

Британският диетолог разкрива някои трикове, благодарение на които ще намалите значително изпотяването в жегите. Той препоръчва горещо приема на витамин В. Специалистът обяснява, че този витамин намалява нивата на стрес за организма, предизвикан от обилното потене.

Рик Хей
Диетологът Рик Хей

Ако приемате магнезий, ще успеете да възстановите изгубените с потта електролити. Освен това Рик Хей съветва да сведете до минимум приема на алкохол в летните горещини. Най-добре е да заложите на вода със стайна температура.

Приемът на зеленчуци като краставици и репички, които съдържат доста солидно количество вода, се отразява много добре на организма.

Зеленчуците с тъмнозелен цвят са богати на магнезий. Ядките и семената също съдържат от този важен минерал.

магнезий таблетки
Магнезий – най-важният минерал за организма

Ако пък искате да си набавите витамин В чрез храната, трябва да заложите на приема на яйчен жълтък.

Диетологът посочва, че билката шизандра е от изключителна полза за жените, които биват обливани периодично от горещи вълни, тъй като са в менопауза. Тази билка се нарича още китайски лимонник. Тя ще облекчи до голяма степен нощните изпотявания. Активната съставка, съдържаща се в плодчетата й, има защитен ефект дори срещу невродегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер.

Съветът на Рик Хей е да избягвате консумацията на месо в летните горещини.

Най-добре е да наблегнете на приема на плодове и зеленчуци. Добре е да знаете, че за да усвои организмът протеините, се нуждае от повече енергия, която ще загрее допълнително тялото ви.

Въглехидратите също водят до повишаване на телесната температура, тъй като излишната глюкоза трябва да бъде изгорена. Пикантните храни и напитки засилват до голяма степен изпотяването в жегите. Това се дължи на факта, че стимулират метаболизма, което пък води до загряване на тялото.

Най-ефикасната диета за всеки сезон е приемът на натурални продукти. Ако искате да охладите тялото си в жегите, би било добре да консумирате основно плодове и зеленчуци. Не забравяйте да пиете достатъчно вода.

Източник: Дейли мейл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *