Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съществува лек за хемороидите с напълно естествени средства!

Често считани за табу, хемороидите не трябва да се пренебрегват, защото може да се избегне силната болка и усложненията

хемороидиСъществуват различни естествени методи, които помагат да се подобри кръвообращението- като билков чай, банани и затова ще разгледаме някои от рецептите на баба.

По време на криза на хемороидите, вените около ануса са разширени, появява се неприятна болка , парене, сърбеж и понякога усещане за тежест. Въпреки това, ние не обичаме да говорим с лекаря за тези интимни притеснения, съществуващи като табу. Трябва да разберете, че хемороидите са често срещани и лекарите са свикнали да ги лекуват. Ако пристъпите се повтарят, симптомите се влошават, не отлагайте, защото може да настъпи болезнено усложнение, ако съсирекът блокира вена.

Как да подобрите кръвообращението- чрез чай!

чай
Имайте предвид обаче, че конският кестен е противопоказан през лятото, защото увеличава риска от лупус

Изберете лек от конски кестен, червена лоза, див бодлив чимшир като ги направите на чай. Известно е, че тези растения подобряват кръвообращението и имат защитно действие върху съдовете. Може да използвате само едно от растенията или да ги комбинирате. Пийте по 2-3 чаши билков чай на ден.

Фибрите ви помагат да се борите с констипацията

Борбата със запека е от съществено значение в случай на хемороиди, защото влошава симптомите: усилията за изтласкване чрез движения на червата стимулират разширяването на вените около ануса. Затова трябва да приемате диета с високо съдържание на фибри: зелени и сухи зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни и други.

ХАМАМЕЛИС ЗА ПОМОЩ

Действащо като венозен тоник, това растение е признато при лечението на хемороиди. Укрепва стените на съдовете. Освен това има и успокояващо действие и може да намали усещането за парене и сърбеж. В допълнение към използването на билков чай, можете да го приложите при хемороиди с помощта на компрес (2 г листа и 1 чаша вряща вода, да се оставят за 10 минути). Поставете в хладилника. Приемайте редовно, за да постигнете ефект.

 

Лук в запарка

лук
Д-р Хенри Пюг, автор на „Енциклопедия на средствата за защита на баби“, съветва да се включва лука повече в менюто. Може да се използва и локално.

Лукът има свойството да стимулира кръвообращението, като по този начин намалява прекомерното разширяване на съдовете.

 

Рецепта за лука:

Поставете 1 лук във вода до получаване на паста.

Тази паста се поставя между марля или 2 компреса.

Нанесете лука върху болезнената област, оставайки колкото е възможно повече време в легнало положение.

 

Ваничка с вода за укрепване на съдовете

Рецептата за тонизиране на съдовете.Как се прави?
2 до 4 пъти на ден, в продължение на 15 до 20 минути, сядате възможно най-удобно в купа, мивка или биде. Пълнете купата с 10-20 сантиметра вода като оставяте краката си навън. Може да добавите във водата растения, глина или бикарбонат, но никога сапун.

леген

 

За да тонизира вените, Мишел Пиер също препоръчва местното приложение на етерични масла: три капки кипарисово масло и три капки масло от хелитрит. Масажирайте веднъж дневно с тази смес.

 

 

Източник: https://www.topsante.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *