Вибрационната гимнастика на Микулин: при разширени вени, прочиства съдовете и гарантира дълголетие

Простата вибро-гимнастика на Микулин за здраве и дълголетие се състои само от едно-единствено лесно упражнение


Чували ли сте за чудотворната гимнастика на академик Микулин? Тя е известна още и като вибрационна гимнастика – тези прости упражнения подобряват кръвообращението, облекчават умората в краката и дори премахват кръвни съсиреци.

Александър Александрович Микулин е известен авиационен дизайнер. След пенсионирането си този активен човек намери нова употреба за талантите си – започна да изучава въпросите за запазване на здравето и да търси практически решения, които допринасят за активното дълголетие. Между другото, точно по този начин той нарича своята работа – „активно дълголетие„.

Александър Александрович първо проверяваше идеите си върху себе си. И поради тази причина той живя 90 години. Едно от откритията на академик Микулин е вибрационната гимнастика.

Само едно, но какво!

Всъщност, цялата гимнастика на Микулин се състои от едно много ефективно и много просто упражнение. Онова, което трябва да направите е просто да се повдигате на пръсти. Упражнението засяга както вените, така и капилярите – най-тънките съдове в човешкото тяло, където най-често се образуват блокажи. Редовно практикувайки това упражнение, можете да излекувате кръвоносните  съдове и сърцето, като подобрите кръвообращението.

Как се изпълнява упражнението на Микулин? В изправено положение, отлепете петите от пода с около 2 см. и след това рязко ги спуснете надолу. Трябва да правите 30 повторения на упражнението с интервали между него в продължение на поне 1 минута. Почивате 10 секунди и правете още 30 повторения. Важното е да не се опитвате да ускорявате. Твърде честата вибрация няма да донесе полза. Факт е, че по време на интервалите във вените просто няма време да се натрупа достатъчно количество кръв. Хидродинамичното въздействие ще бъде твърде слабо и „задръстванията“ във вените няма да бъдат унищожени. Упражнението трябва да се извършва плътно, но не рязко – не трябва да се дава се усеща болезненост в главата. През деня се препоръчва да се извършва вибро-гимнастиката по 3-5 пъти, като се правят 30-60 спускания.

Резултати – незабавни и забавени

Ефектът от тази вибро-гимнастика е като бягането или като да практикувате бързо ходене. Кръвта във вените ще получи допълнителен тласък за възходящо движение. В същото време, за разлика от бягането, няма да има допълнително натоварване на ставите и коленете, затова вибро-гимнастиката може да се извършва, дори и от хора, на които тичането е противопоказно. Това, от което ще се освободите веднага, е тежестта в главата, която е позната на всеки, който седи на компютър дълго време или извършва интензивна умствена работа. По време на дълги походи пеша е много полезно да се прави това упражнение за облекчаване на умората.

Вибро-гимнастика е особено полезна за тези, които се движат малко и водят заседнал начин на живот – например, офис работници. Също така и за онези, които стоят дълго време прави през деня – например продавачите.

Що се отнася до дългосрочната перспектива, вибрирането на тялото по този начин стимулира ускорението и енергичната пулсация на кръвта в съдовете. Кръвният застой намалява и това помага да се елиминират токсините и кръвните съсиреци в близост до венозните клапи. Така вибро-гимнастиката помага при лечението и превенцията на редица заболявания, включително тромбофлебит и дори сърдечен удар. Правете редовно простата вибро-гимнастика на академик Микулин и бъдете здрави!

Източник: woman.rambler.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *