Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За какво помагат кайсиевите ядки? Как да ги консумираме правилно?

Кайсиевите ядки са изключително полезни за здравето

Несъмнено кайсията е една от най-желаните съставки в десертите заради деликатния вкус, силния аромат и хубавия цвят. Малцина обаче са тези, които ще оценят подобаващо съкровището, което се крие в пулпата й.

Много хора хвърлят в коша кайсиевите костилки, а 50% от всички полезни вещества на плода се съдържат именно в ядката. Препоръчва се преди консумация кайсиевите ядки да бъдат потопени за няколко минути във вряла вода, след което да се премахне люспата им. Именно това е правилният начин за прием на кайсиеви ядки.

Кайсиите се култивират за пръв път в Китай преди повече от 6 000 години. Китайската народна медицина все още пази изпитани методи за лечение на различни здравословни проблеми с помощта на кайсиеви ядки.

кайсиевите ядки
Кайсиевите ядки са изключително полезни

Китайците са категорични, че тези ядки лекуват бронхит, коклюш и други респираторни заболявания.

Често пъти на рафтовете с козметика можете да намерите продукти, които съдържат кайсиево масло, направено от ядките. Популярността на кайсиевото масло сред козметиците не е никак случайна. Това масло омекотява кожата и подхранва ноктите и косата.

Кайсиевите ядки съдържат солидно количество калий. В 100 гр. кайсиеви ядки се съдържат повече от 300 милиграма калий.

Консумацията на кайсиеви ядки е изключително полезна за хора, страдащи от сърдечносъдови проблеми. Често пъти калиевият дефицит води до неправилно функциониране на редица системи в организма. Този дефицит може да доведе до отслабен приток на кръв, нарушена координация и отслабване на мускулната система.

Освен това редовната консумация на кайсиеви ядки подпомага до голяма степен работата на ендокринната система.

Препоръчително е жените да консумират редовно кайсиеви ядки, тъй като тази вкусна храна помага за нормализиране на хормоналния фон.

Употребата на кайсиеви ядки не се препоръчва на хора, страдащи от диабет, чернодробни заболявания и по време на бременност.

източник:calorizator.ru,http://profermu.com

витамин B17 Leat
Новият B17 Комплекс Форте съдържа екстракт от кайсиеви ядки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *