ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

8-те правила на финландските лекари, които удължават живота с 10 години

Класически, лесноизпълними и много полезни – такива са 8-те правила на финландските лекари, които удължават живота с 10 години

Финландските лекари са разработили седем правила, спазването на които, според тях, дава възможност да се удължи живота с най-малко 10 години. В скандинавската държава всеки личен лекар препоръчва да инвестирате в здравето си, а не да финансирате здравната система. Определено превенцията е по-лесна, евтина и по-достъпна от лечението.

Ето ги и осемте правила на финландските лекари, които ще ви помогнат да живеете по-дълго и щастливо

1. Не пушете (спирането на цигарите намалява с 1/3 риска от злокачествени тумори и с 1/4 смъртността от сърдечен удар).

2. Спрете да пиете алкохол или го използвайте умерено.

3. Поддържайте нормално телесно тегло (смъртността сред хората със затлъстяване е един и половина пъти по-висока от тази при хората с нормално тегло).

4. Физическа активност – всеки ден, не по-малко от 60 минути. Най – доброто физическо упражнение е бързото ходене.

5. Най-важното ядене е закуската.

6. Не яжте между храненията.

7. Седем часа полезен сън на ден. Полезен е сънят, при който заспивате преди полунощ и се събуждате преди 6 часа сутринта.

8. Правете контрастни душове или предпочитайте за къпане, дори и през зимата, малко по-хладка вода. Тялото затопляйте с пара в сауната, а не с вода.

Най-важното условие за дълголетие, според финландските лекари, е начина на хранене

Затова ви предлагаме три гледни точки, от които вие може да си изберете тази, която е най-лесно изпълнима за вас.

Янина Фрай е бивш модел, певица и телевизионна звезда във Финландия. Годините за нея нямат значение, защото тя се чувства и изглежда така, както и преди 20 години, именно заради начина, по който се храни. Диетата на Янина ще помогне най-вече на онези, които обичат да си похапват и не могат да си наложат здравословни ограничения.

Янина Фрай

Закуска: яйце, парче бекон (на грил) или риба (но не и пържена). Използвайте не повече от две малки филийки хляб, намазани с масло или мед. Включете и пресен, сезонен плод. Овесена каша – не.

Втора закуска: Чаша мляко или някакъв млечен продукт.

Обед: Бульон, доматен сок или пресен сок от плодове. Месо, риба, сирене, яйце (това, което не сте яли за закуска), картофи (2 малки картофа или един голям), приготвени на пара, или едно парче хляб и масло. Салата от преобладаващи зеленолистни зеленчуци. И отново пресен плод.

Следобедна закуска: Слабо кафе или чай. Без торти, без кексове, кифли и без хляб.

Вечеря: Супа, кисело мляко или нещо подобно на обедното меню.

И, за да е още по-ясно и достоверно, ето какво казва науката за здравословното хранене, което е един от най-важните източници на дълголетие

Трябва да се помни, че:

– спанак не може да се комбинира с яйце, защото спанакът превръща калция в безполезен минерал.

– сините сливи могат да нарушават баланса на минералите в тялото.

– суровият протеин съдържа вещество, което инхибира биотинът – едно от най-полезните вещества, което се открива във витамините от групата В.

Хърбърт Шелтън е американски лекар, застъпник на алтернативната медицина, автор, пацифист и вегетарианец

Той има напълно различна гледна точка. Д-р Шелтън е убеден, че никога и при никакви обстоятелства не трябва да забравяме несъвместимостта на протеините и въглехидратите. Протеините и въглехидратите самостоятелно се съчетават перфектно с плодове, зеленчуци и други „живи“ продукти, но не и един с друг. Опитайте се да запомните тази проста схема, предлага Шелтън.

Хърбърт Шелтън

Протеините и мазнините, съдържащи се в месото, рибите, бульоните, патладжаните, бобовите растения, гъбите и ядките са съвместими с „живи“ продукти, като билки, плодове, зеленчуци (освен картофи). Всички са съвместими с въглехидратите, съдържащи се в хляба, зърнените храни, картофите, захар, мед. Използването на продукти с различна съвместимост е неприемливо и опасно за здравето.

Така че, според Шелтън, да се комбинира месото с картофена гарнитура, или да се яде риба с хляб, е несъвместимо.

Отделно, яжте толкова, колкото искате, но не преяждайте!

Не забравяйте също, че пъпешът и млечните продукти не са съвместими с никакви други видове храни!

Известният руски диетолог Алексей Ковальоков успя да свали за около година повече от 50 килограма от собственото си тегло

Това му помогна не само да изглежда по-добре, но и да подобри здравето си. Той дава препоръки за дълголетие и ежедневно меню, което според него ще ви спести много проблеми и заболявания.

За закуска е по-добре да ядете храни с високо съдържание на фибри. Зеленчуци, плодове, трици, пълнозърнест хляб – те ще преминат през целия стомашно-чревен тракт и ще улеснят работа на дебелото черво – биологичната електроцентрала на тялото.

Ето примерно меню. Каша с масло или мед за закуска. Зеленчукова салата – зеле, цвекло, моркови, краставици, домати – каквото искате. Чай, компот или плодове. Не може да се яде прясно мляко, или прясно мляко, комбинирано с ориз или други зърна.

Алексей Ковальоков

Обядът може да се състои от протеини или въглехидрати. Ако е протеин, то нека да е месо, риба или пилешко, боб, гъби, патладжан. Но не трябва да съдържа хляб. Избягвайте сладките плодове. Пийте чай. Пийте и сок от домат – той е отлично допълнение към протеините. Яжте краставица, домат, кисела ябълка.

Ако обядвате с въглехидрати, приготвяйте зеленчукова супа или супа с добавка на зърнени храни, подправете я със зеленчуци, пържен лук, малко свинска мас, масло, чесън. Пригответе си задушени зеленчуци, всички видове салати, чай и компот, плодове и конфитюри, най-накрая кафе, желе, сокове, билки и плодове.

За вечеря, ако желаете, повторете произволна комбинация на свежи зеленчуци с протеини или въглехидрати. Ако искате да вечеряте здраво – парче пържено пиле или месо, задушено зеле, салата от домати, краставици, пресен киселец с репички, магданоз, копър, пийте пак доматен сок. И задължително след 2 часа изпийте чаша чай или сок с малка филийка хляб.

Яжте ястия от зеленчуци – задушени тиквички, картофи или моркови, печени или варени картофи.

Това са само три гледни точки, три от многото. Изберете кой хранителен режим ще спазвате и кои съвети ще следвате. Слушайте тялото си – то няма да ви измами.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *