БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Диетата на Ел Макферсън е задължителна за жените над 45

Австралийката Ел Макферсън е на 54 години. Тя е жив пример за това, че след 50-те много дами могат (и трябва!) да се радват на своята втора младост

Ел Макферсън
При това, без да е задължително да са супермодел. И не става въпрос за късмет или добра наследственост. Красивата фигура е резултат от грижата, която всяка жена полага за себе си. В този ред на мисли неостаряващата Ел Макферсън спортува редовно и се храни по специална система.

Днес ще споделим с вас тайната на алкалната диета на Ел Макферсън

За алкалното хранене е писано достатъчно, но никога не е излишно да се научи и нещо ново. Да, този режим на хранене се спазва от много известни холивудски актриси и световноизвестни певици, между които Гуинет Полтроу, Виктория Бекъм, Кирстен Дънст и Дженифър Анистън.

Особеното в алкалния режим на Ел Макферсън е в нейния задължителен „сутришен ритуал“, както го нарича тя.

Преди започнете деня и да ядете или пиете каквото и да е, направете си една средноголяма чаена чаша зелен чай. Запарката се прави както обикновено. Особеното е, че след като заври водата за чая, в нея се пускат щипка две настърган свеж джинджифил. С топлата джинджифилова вода се залива чая и се запарва колкото е необходимо.

Какво представлява алкалната диета?

Учените и физиолозите твърдят, че основната причина за затлъстяването, инфекциозните заболявания, проблемите със зъбите, ставите и костите е „подкисляването“ на организма, заради храната, която повечето хора приемат ежедневно. Човек се разболява, защото консумира храни, които увеличават киселинността на кръвта, стомашния сок и тъканите.

Правилният метаболизъм изисква строго регулиране на киселинно-базовия баланс. Повечето кисели храни водят до задържане на течности, запек, бърза умора, безсъние и намален имунитет.

Принципът на алкалната диета е, че в ежедневното меню 80% от продуктите трябва имат алкални свойства и само 20% – киселинни. Алкалната храна очиства организма, докато киселинната е по-трудноусвоима.

АЛКАЛНИ ХРАНИ: ЯЖТЕ ЗА СВОЕ СОБСТВЕНО УДОВОЛСТВИЕ И ЗДРАВЕ

Зеленчуци: домати, гъби, цвекло, краставици, всички сортове зеле, аспержи, целина, спанак, рукола.

Плодове: ябълки, банани, кайсии, авокадо, ананас, пъпеш, всички цитрусови плодове, нар.

Зърнени храни и бобови растения: елда, боб, тофу, леща.

Напитки: минерална вода, билкови чайове от лайка и мента, прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове.

Семена от тиква, лен и слънчоглед.

КИСЕЛИ ПРОДУКТИ: ОГРАНИЧЕН В ДИЕТАТА

Месо: птиче месо и риба могат да се консумират не повече от 3 пъти седмично

Хлебни и всякакви тестени изделия

Подправки: майонеза, оцет, горчица, кетчуп

Сладки: захар, шоколад, мед

Напитки: алкохол, кафе, черен чай, сода, мляко.

Бързо хранене, консервирана храна.

За да още по-добри резултати супермоделът Ел Макферсън прави един воден ден и един зеленчуков ден. Това ще рече, че в седмицата 5 дни тя спазва алкална диета, един ден пие само вода, и още един ден от седмицата, през който консумира само зеленчукови сокове.

Само 2 месеца на такава програма ще ви лиши от 3 до 5 кг излишни килограма, които няма да се върнат! И то без да броите калории и да се ограничавате кой знае колко. Освен това, манекенката споделя в едно свое интервю, че никога не отказва нещо забранено, стига да има повод и желание. Или ако трябва да я цитираме точно: ограниченията са вредни, дисциплината е задължителна!

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *