ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Здрави стави и стабилна походка с тибетското упражнение „Преплитане на пръстите“

Всеки иска да има здрави стави. 30-годишните са убедени, че ще имат стабилна походка винаги, докато 70-годишните се радват на всяка една крачка, която са направили самостоятелно

здрави стави
В живота на човека има различни етапи. Разбира се, иска ни се те да бъдат само ярки и запомнящи се, но дори и от мъчителните ситуации винаги има изход. Онова, което всеки един от нас трудно може да преживее, е да загуби мобилността си.

Когато човек е с ограничена подвижност, поради болест (инфаркт, инсулт, артрит) в него все още е жива жаждата за живот и желанието да се движи. Трудно му е да си представи, че ще остане прикован за инвалидна количка или легло. В такива ситуации има упражнения, които могат да бъдат от голяма помощ.

Този метод е разработен преди стотици години от тибетските лами за здрави стави. В много части на света все още използват това лесно упражнение не само за възстановяване. Правете го и вие, ако не искате старостта да ви изненада.

Здравите крака и колене означават разликата между ходенето сам и инвалидната количка. Персоналното изпълнение на това упражнение ще помогне да се коригират щетите, причинени от стъпките, които сме извървели, докато сме живели живота си.

ЗАХВАЩАНЕ НА ПРЪСТИТЕ НА РЪЦЕТЕ И ПРЪСТИТЕ НА КРАКАТА В СЕДНАЛО ПОЛОЖЕНИЕ

1. Седнете на стол или на пода. Наведете лявото коляно, издърпайте крака към себе си, а след това хванете левия крак с двете ръце.

2. Започнете да преплитате пръстите на дясната ръка с пръстите на левия крак. Опитайте се леко да издърпате пръстите на краката към петата.

3. Задръжте тази позиция за 1 минута и след това повторете упражнението с другия крак. След известно време обърнете внимание на това как се променя цвета на крака поради повишената циркулация на кръв.

Седмица след извършването на това разтягане на мускулите на стъпалото, можете да започнете едновременно да натискате различните рефлексни точки на големия пръст с палеца на ръката

Опитайте се да увеличавате продължителността на упражнението всеки ден. Започнете от 5 минути на ден.

След време, когато напреднете, може да започнете да правите преплитането на пръстите и от легнало положение. Важно е да се получи онова разтягане на мускулите на стъпалото, което се усеща докато правите упражнението от седнало положение.

Древните китайци отдавна са забелязали, че първи остаряват краката, а след това и цялото тяло. В областта на долните крайници са концентрирани много нервни окончания и рефлексни зони.

Както виждате, всичко е много по-лесно, отколкото изглежда. Използвайте това упражнение като превенция, а също и в тежки случаи като ефективен метод за възстановяване.

Преплитането на пръстите на ръцете и краката ще ви помогне да се научите да вървите отново, и да стъпвате по леко, ако сте достатъчно търпеливи и сте взискателни към себе си. Не забравяйте, че имате 10 пръста на крака и всички те трябва да получат подходящо внимание!

Надяваме се, че това просто упражнение ще ви помогне да запазите младежки дух и мобилност дълго време.

Източник: econet.ru

Изглед на опаковката на продукта Артромин
АРТРОМИН – чешкото чудо за ставите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *