ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Яжте орехи за здраве!

Добре известно е, че орехите са храна, която тонизира. Едно от най-ценните им свойства е, че намаляват нивото на холестерол в организма и сад обра превенция срещу атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания.

Според Китайската медицина да изключително добра храна за бъбреците през зимата.

От древни времена наричат орехите – плодове на дълголетието.

Полезни са за хора, които са ангажирани най-вече с мисловна дейност, тъй като подобряват мозъчното кръвообръщение.

Богати са на витамин Е /витаминът наречен анти-стареене/ и влияят добре на физиологичната активност на кожата – съхраняват красотата на жените.

Ако дълго време сте били на диета можете да съхраните кожата си като направите каша от брашно от орехи.

Помагат и срещу безсъние.

Ако имате проблеми със съня е добре да вземете ядките от 5 ореха, смилате ги и ги разбивате на пяна с 30 г захар и 50 мл вино. Вечер взимате по 1 супена лъжица преди лягане.

Обикновените орехи са едни от най-добрите растителни източници на протеини. Те са богати на фибри , витамини, магнезий и антиоксиданти като витамин Е. Ядките съдържат също и растителни стероли и мазнини – но най-вече мононенаситени и полиненаситени мазнини ( омега 3 мастни киселини), които са за понижаване на LDL холестерола.

Повече от едно десетилетие на научни доказателства показват, че  ако една здравословна диета съдържа в себе си консумация на орехи, то тогава се намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, тъй  като подобряват  еластичността на кръвоносните съдове и не позволяват натрупването на плака.

През 2003 г. международни здравни организации признават  ползите от ядките и тяхната роля в профилактиката на заболяванията на сърцето. Става въпрос за 7 вида ядки (бадеми, лешници, фъстъци, орехи, някои кедрови ядки, фъстъци и орехи).

Доказано е, че поемането всеки ден на 50 г орехи, води до намаляване риска от коронарна болест на сърцето.

Орехите в здравословната диета

Орехите  като цяло са с високо съдържание на калории, така че умереността е ключът. Най-добрият подход е да се извлекат ползи за здравето, но и да не се прекалява . Това може да се получи като ограничете приемането на сирене и месо, и ги замените с орехови ядки.

Ето няколко прости идеи, за да включи орехи в менюто си: вместо лека закуска, вместо месо, можете да гарнирате салатата си с орехи, вместо наслояването на сирена и кашкавал върху пицата, използвайте нарязани орехи,  вместо да ядете бекон и  яйца, поръсете овесените ядки с орехи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 6 до “Яжте орехи за здраве!

  1. Pingback: 6 напитки, които скоростно изгарят мазнините

  2. Pingback: Мед, орехи и шоколад борят депресията | Витаголд

  3. Pingback: 3-дневна диета за супер плоско коремче | Лекува нет

  4. Pingback: Кои ядки са най-полезни? | Лекува нет

  5. author каза:

    е то затова водим толкова нездравословен начин на живот – заради суеверия …и криворазбрани послания на времето.

  6. Лечител каза:

    Едно време по нашия край са ползвали олио от орехи преди да навлезе слънчогледовото олио. За съжаление недоброжелатели са пуснали суеверивето, че ако посадиш орех е на лош късмет и така традицията е отмряла с времето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *