ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои ядки са най-полезни?

Лешник – любимецът на диетолозите
Благодарение на ниското си съдържание на въглехидрати, те могат да се консумират и при много строга диета без риск от напълняване. Освен това лешниците помагат при хронична умора, диабет, хипертония, увеличена простата, разширени вени. Маслото от лешник успокоява нервите и лекува хроничните бронхити.

Бадем – най-много калций
Витамин Е е другата скъпоценна съставка на бадемите. Те са полезни при малокръвие, нарушения в зрението, а при заболявания на стомашно-чревния тракт се препоръчва консумацията им едновременно с топло мляко. Сладките бадеми намаляват нивото на „лошия“ холестерол и кръвното налягане, преодоляват стомашните киселини. С горчивите бадеми трябва да се внимава, тъй като съдържат прекалено много ефирни масла, които могат да навредят на здравето.

Фъстък – богат на фолиева киселина
Благодарение на нея, фъстъците способстват за обновяването на клетките. Те са полезни при язва и гастрит, подобряват паметта и дейността на сърцето и черния дроб. Не бива да се консумират сурови, защото могат да предизвикат нарушения в храносмилането, а люспите им са силен алерген.

Орех – склад на витамин С
По съдържанието си на витамин С орехите превъзхождат няколкократно касиса и цитрусовите плодове – ето защо те са незаменими при настинка и понижен имунитет. Притежават антибактериално и противовъзпалително действие, способстват за бързо зарастване на раните. Освен това се смята, че орехите укрепват мускулите и бързо премахват умората след физическо натоварване.

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *