Ето как да накарате мускулите да удържат овала на лицето!

С напредването на възрастта ще забележите как овала на лицето постепенно губи своите очертания. Бузите падат, външните ъгли на очите също се спускат надолу

лицето
Такива промени са естествени за кожата на лицето, и рано или късно стават факт. Жените след 45 години (а защо не и мъжете!) трябва да предприемат радикални мерки, за да предотвратят появата на неприятното увисване, или да го премахнат, ако вече се е появило.

„Торбичките“ по лицето се появяват поради много причини. Безмилостна гравитация, хормонални проблеми, както и отпускането на мускулите са виновни за некрасивия овал на лицето. След 35 години съдържанието на колаген в кожата намалява, тя отслабва и губи своята еластичност. Мастната тъкан се премества надолу, опъвайки кожата и образувайки „бузи на булдог“.

Превъзходството при подмладяване на лицето продължава да принадлежи на пластичната хирургия. Но, операцията не е единствения метод, с помощта на който можем да се борим с увисванията. Има техники и тактики, които могат да предотвратят, и дори да отстранят, увисването на бузите, както и деформацията на овала на лицето, без намесата на хирурга.

 

Как да издърпате овала на лицето?

 

Препоръчваме да правите тези упражнения редовно, за да подобрите овала на лицето. В началото по 3 пъти на ден, 5 пъти в седмицата. След това може да разредите гимнастиката. Но тя е толкова приятна и полезна, че лесно ще се превърне в добър навик.

1. Щастлив вик

Представете си, че сядате на зъболекарски стол. Издърпайте шията и главата назад. Гърбът е изправен. И точно в този момент си представете, че зъболекаря ви казва: Няма да пускаме машинката днес! Най-естествената реакция, особено на онези, които се страхуват от зъболекарския стол, би била да извикат от радост.

Може да не ползвате точно тази визуализация. Главното е лицето и главата да заемат такова положение, все едно издавате щастлив вик.

2. Дъвка!

упражнения за лицето

Изправете главата, погледнете надясно, брадичката е над дясното рамо. Раздвижете челюстта в кръг – все едно дъвчете дъвка. Бройте до 5, докато раздвижвате челюстта. Повторете упражнението и с лявата страна.

3. Укротете усмивката!

упражнения за лицето

Поставете ръцете си на бузите, пръстите и на двете ръце притискат ъглите на устата. Започнете да се усмихвате, като в този момент пръстите започнат да оказват съпротива на усмивката. Продължете да се усмихвате и да „укротявате“ усмивката в продължение на 10 секунди. Това е страхотно упражнение за укрепване мускулите на лицето.

 

Масаж за лице

 

Масажът е отличен помощник в борбата срещу бръчките. Правете го всеки път след гимнастиката за лицето. По този начин ще укрепите лимфния поток, ще премахнете токсините и ще подобрете кръвообращението в областта на лицето.

1. Почистете лицето, намажете го обилно с мазнина (бадемово масло или по-мазен крем). Сгънете юмрук под формата на пръстен, така както е показано на снимката.

2. Бавно придвижвайте юмрука към средата на лицето, в близост до ухото, след това надолу по шията до ключицата. Опитайте се да не разтягате кожата, а да плъзгате гладко. Повторете и от другата страна.

3. Излишната мазнина се измива с вода или се отстранява с кърпа. Направете този масаж 10 пъти на всяка буза 2 пъти на ден. И след 10 дни ще забележите как сте се подмладили с няколко години!

масаж за изпъване на лицето

Това е една лесна двустепенна програма за подмладяване и корекция овала на лицето. Третият етап е да приложите маска с лифтинг ефект.

За съжаление, обществото все още равнодушно приема следите, които годините оставят върху мъжките лица. Не така стои въпроса с дамите, които освен своята самокритика, трябва да търпят и критиката на околните. Затова, не бъдете мързеливи! Отделете време за себе си и за вашата красота. Ще бъдете изненадани и доволни от резултата.

Източник: woman.ru

Глобал Хелт Анти-пигмент
Глобал Хелт Анти-пигмент – крем за премахване на пигментни кожни петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *