Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Искате по-стегнати бедра и дупе? Трябва да направите една елементарна промяна!

Ето какво ще стане, ако използваме стълбите вместо асансьора

Защо е по-добре да изкачваме стъпалата вместо да се возим с асансьора?

Бърз ефект върху организма!

– Изгорени калории – за 15-минутно изкачване елиминирате 150 ккал, равностойни на десетина резенчета луканка.

– Снижено ниво на захарта в кръвта. При диабетиците (диабет тип 2), които се изкачват по стълбите в продължение на 3 минути час-два след хранене, се ускорява понижаването на кръвната захар.

Няколко седмици по-късно!

– По-стегнати бедра и дупе! Изкачването на стълбите две по две усилва мускулите на краката, а ако стъпвате по стъпалата на пръсти, работите за седалищните мускули.

по-стегнати бедра
Изкачването на стълбите усилва мускулите на краката

– Подобрено равновесие – изкачването по стълбите изисква концентрация и координация. Упражнението влияе отлично върху равновесието на възрастните хора и ги предпазва от падане.

– Загуба на тегло – шведски изследователи провели експеримент с група от 77 души, които приели да се качват и слизат пеша по стълбите вместо да взимат асансьора. За 3 месеца всички те отслабнали средно с 550 грама, а обиколката на талията намаляла средно с 1,5 см.

– Понижен холестерол – след 3-месечен отказ от асансьора се забелязва лек спад на лошия холестерол.

Няколко години по-късно!

– Намален риск от остеопороза – сблъсъкът на ходилата с повърхността по време на изкачването усилва плътността на костите.

– Намален риск от затлъстяване – цифрите показват, че склонността към трупане на килограми се овладява по-лесно при хората, които се движат пеша, включително и по стълбите нагоре и надолу.

– По-здраво сърце – изкачването на стълби 7 минути на ден намалява два пъти риска от сърдечна криза за период от 10 години напред.

– Забавено стареене на мозъка – количеството на изкачените етажи е обратнопропорционално на скоростта на стареене на мозъка, за което свидетелстват изследвания с ядрено-магнитен резонанс.

– Намален риск от смъртност! При хората, които изкачват поне 8 стъпала дневно, смъртността е занижена с 33% в сравнение с тези, които водят заседнал начин на живот. Тази стойност надминава ефекта на ходенето пеша – 2 км на ден намаляват риска от смъртност с 22%.

Източници:Здрaвeн журнaл,Pixabay.com,http://www.zhenskysait.ru/

Апи Слим
АПИ СЛИМ за лесно отслабване, телефони за поръчка: 0885 49 20 82 или 0877 90 45 79

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *