Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето защо магнезият е толкова важен за човешкия организъм!

По-спокойни и не така напрегнати ще сме, ако приемаме достатъчно от този жизненоважен минерал.

Как магнезият подпомага релаксираното?

Когато става дума за минерали, магнезият е от тези, които непременно трябва да приемате в по-голямо количество, ако искате да се чувствате спокойни. Това е така най-вече поради факта, че магнезият способства за метаболизма на хранителните вещества и така води до тяхното увеличаване в кръвотока. Резултат от това са намаляването на възпалителните процеси и релаксът на нервите и мускулите.

магнезият
Магнезият подпомага релаксираното

Как той подобрява умственото състояние?

Магнезият подпомага синтеза на невротрансмитерите в мозъка, като серотонин например, който е известен като хормона на щастието. Освен това магнезият стимулира и секрецията на мелатонин – хормона, от който зависи добрият сън.

Способствали за по-здрави кости?

Около половината запаси от магнезий в организма се намират в костите. Добре е да се знае, че докато недостигът на калций обикновено се среща рядко, този на магнезий е чест. Магнезият е необходим за повече от 300 биохимични реакции, включително и за способността да усвояваме витамин D, който пък е от съществено значение за усвояването на най-важния за костите минерал – калция.

За още повече магнезий!

Този минерал може да се усвоява и през кожата, ако имате нужда от облекчаване на мускулите или пък искате да отпуснете вечер преди сън. Има масажни гелове, които успокояват мускулите и правят кожата гладка и мека.

Наблегнете на салатите!

Препоръчителната дневна доза магнезий е около 310 мг – за жените под 30 г и 320 мг – за тези над 30. Добър естествен източник са зеленолистните зеленчуци. Салата от спанак, смесена с авокадо и елда, които също са богати на магнезий, е вкусен вариант да си набавите достатъчно от минерала.

Комбинирайте умно!

За да сте сигурни, че усвоявате максимално възможното количество от магнезия, който е наличен в продуктите, които консумирате, е важно да умеете правилно да комбинирате храните, които ядете. Когато хапвате продукт, богат на магнезий, е добре успоредно с него да консумирате и такива, които доставят повечко протеини, както и разтворими фибри (техни естествени източници са лукът, бобът и бобовите култури). Добавяйте към всичко това и храни, в които има полезни мазнини като кокосово масло – за още по-пълно усвояване на микроелемента в организма.

Прием на хранителни добавки

Ако сте приемали антибиотици или антиациди, твърде вероятно е това да е довело до недостиг на магнезий в организма ви, така че може би е добре да помислите за прием на добавка с ценния минерал. Тъй като той се предлага в различни форми и комбинации и с други микроелементи, добре е да обсъдите с личния си лекар каква точно добавка да взимате, за какъв период и в каква доза.
Източници:Жуpнaл,woman.ru,http://mirvitaminov.com

Магнезий хранителна добавка
МАГНЕЗИЙ – най-важният минерал за организма

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *