Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето тези симптоми алармират за недостиг на магнезий в организма

При недостиг на магнезий страда цялото тяло

Ето как да си набавим ценния минерал, който се грижи за мускулната и нервната система.

Защо е важно да не се лишаваме от магнезий?

Съдържанието на магнезий влияе на правилното функциониране на организма. Средното количество е 24-30 г. 60% се намират в костите, 30% в скелетната и сърдечната мускулатура, а останалата част – в черния дроб, бъбреците и мозъка.

Нормалната концентрация на минерала в тялото осигурява правилното изграждане на мускулите и спокоен пълноценен сън.

недостиг на магнезий
При недостиг на магнезий човек се оплаква от болезнени мускулни схващания

Как да се заредим с необходимото количество?

Магнезият не се произвежда от организма, затова се набавя чрез храни като спанак, броколи, целина, зеле, краставици, зелен фасул, синап, почти всички видове ядки, сушени плодове. Невинаги обаче храненето може да осигури нужното количество, особено при хора в активна възраст, под стрес и голямо физическо или умствено натоварване.

Какви са причините за магнезиевия дефицит?

Наред с хроничната преумора и стреса състоянието се появява още по-често през лятото поради големите горещини и обилното потене. В рисковата група от хора, за които е особено важно да си набавят магнезий, са и редовно спортуващите, които при усилена тренировка губят значителни количества от полезния минерал.

Причина за поява на магнезиев дефицит е и повишената консумация на магнезий поради активния метаболизъм и ускорената бъбречна екскреция.

Какви са симптомите?

Оплакванията при магнезиев дефицит са болезнени мускулни схващания и разтежения, скъсване на мускулни влакна, повишено кръвно налягане, сърцебиене, нарушаване на киселинно-основния баланс в организма, умора, мигрена, астма, увеличен риск от сърдечен удар, инсулт и т.н.

магнезий таблетки
Магнезий – най-важният минерал за организма

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *