Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

15-минутни упражнения за възстановяване на формата – вижте как се правят

Тези упражнения ще помогнат на тялото ви да се възстановява

Прекарвате целия си работен ден на стол? Сигурно си давате сметка, че това се отразява зле на здравето ви. При продължително седене гръбначният стълб започва да променя правилната си позиция, вътрешните ви органи се притискат, което пречи на оптималната им работа. С времето мускулите на гърба отслабват, ставите са подложени на твърде много стрес, а кръвообращението се забавя.

Хубавото е, че има лесни упражнения, които можете да изпълнявате в собствения си дом – те ще помогнат на тялото ви да се възстановява. Нужни са ви фитнес валяк и 15 свободни минути.

упражнения
Лесни упражнения

За дупе

Щом седите цял ден, значи е много важно да обръщате внимание на седалищните мускули. Това упражнение ще ви помогне не само за тази група мускули – ще можете да отпуснете мускулите на задната част на бедрата и да намалите напрежението в кръста.

Как се изпълнява: поставете на земята валяка – легнал. Седнете върху него, като свиете коленете и се подпрете на ръце зад гърба си. Започнете да търкаляте с дупе валяка (в някакъв момент може да подпрете единия крак върху бедрото на другия), като търсите най-болезнената точка. Щом я откриете, свивайте и отпускайте мускула 2 минути.

За горната част на гръбнака

Именно това е частта, която най-силно страда от неприятното изкривяване от дълго седене при работа в офис. Ето един голям допълнителен плюс от това упражнение: с него можете да се освободите от ужасното усещане за камъни на раменете, което бавно и полека се натрупва и се проявява най-вече в края на седмицата.

Как се изпълнява: легнете по гръб върху валяка, свийте краката в коленете, придърпайте стъпалата към дупето. Наместете валяка малко над линията на лопатките, подпрете се на лакти. Концентрирайте вниманието си върху гърба и започнете бавно да търкаляте с гръб валяка нагоре надолу по гръбнака.

За бедра

Заради дългото седене, четириглавите и сгъващите мускули започват да се свиват. Резултатът е, че ви става все по-трудно да стоите изправени, разтягате мускулите на бедрата, ги освобождавате от това необичайно натоварване и облекчавате болката в кръста.

Как се изпълнява: легнете настрани, като поставите валяка отстрани под таза. Започнете да търкаляте валяка, като обръщате внимание най-вече на болезнените мускули – от коленете до другия край на бедрото.

Източници:Жуpнaл,Pixabay.com,wоmаn.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *