ДОРМИРИН / DORMIRIN

Съдържа сухи стандартизирани екстракти от маточина и валериана, малтодекстрин, мелатонин, хидроксипропил метилцелулоза, титанов диоксид

Предназначение

дормиринПриемът на ДОРМИРИН скъсява фазата на заспиване и подобрява качеството на съня. Препоръчва се като ефективен вариант при пътувания в зони с голяма часова разлика.

Ефектът се дължи на компонентите от двете лечебни растения – стрък маточина и корен валериана, които действат успокояващо и неутрализират последиците от стрес и напрежение.

Мелатонинът е хормон, известен като „хормон на съня“; има антиоксидантно действие, предпазва клетките от действието на свободните радикали.

Маточината действа успокояващо и прави съня здрав и непрекъснат; успокояващо действа и валериановият корен.

Как се употребява

ДОРМИРИН се приема вечер, половин час преди лягане. Стандартната доза, която не бива да се превишава, е една капсула. Поглъща се цяла, с половин чаша вода.

При продължителни пътувания със значителен преход в друга часова зона ДОРМИРИН се взема първата вечер непосредствено преди лягане. Продуктът трябва да се приема редовно в продължение на още две-три вечери от пребиваването в новото място.

Възможни нежелани ефекти

Не са изключени реакции на свръхчувствителност към някоя от съставките, най-често към растителните компоненти. Възможно е екстрактите от маточина или валериана да провокират алергични реакции. Ако подобни симптоми се появят – става дума за сърбеж и обриви, дихателни затруднения и пр., без забавяне се консултирайте с лекар.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДОРМИРИН не се употребява при алергични реакции към някой от компонентите на продукта.

Не се препоръчва за бременни и кърмачки.

Не използвайте за деца.

Консултирайте се със специалист за безопасната продължителност на приема.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ДОРМИРИН, при които са настъпили негативни последици за здравето на пациента. Въпреки това направете консултация с личния лекар за съвместяването на този продукт с други медикаменти и добавки, които приемате или сте приемали доскоро.

_

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 10 капсули

Оценете статията
Оценка 5 от 1 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Актуални промоции в lekuva.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.