СЕРАЗА таблетки / SERAZA tablets

Съдържа серациопептидаза, кроскармелоза натрий, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, колоиден силициев диоксид, изопропилов алкохол, поливинил пиролидон PVPK3, магнезиев карбонат BP

Предназначение

серазаТаблетките СЕРАЗА са обезболяващо средство, чието действие е базирано на свойствата на ензима серациопептидаза. Приемът на този медикамент помага при травми и заболявания, придружени с възпаление, отоци, болка и повишена температура. Важно качество на продукта е неутрализирането на странични ефекти, които са резултат от терапии с антибиотици и нестероидни противовъзпалителни средства. Действа положително върху страничните ефекти, които са резултат от химио- и лъчетерапия.

СЕРАЗА се препоръчва при оперативни интервенции, при лечение на последиците от травми и контузии, както и паралелно с консервативни терапии с посочените групи лекарства. Продуктът е хранителна добавка.

Как се приема

Приемът на СЕРАЗА следва да бъде препоръчан от лекар, който да определи индивидуален режим за всеки пациент. Стандартната дневна доза е три таблетки, разпределени през равни интервали от време. Поглъщат се с вода преди хранене.

Възможни странични ефекти

Клиничните изпитания на СЕРАЗА не показват проява на странични ефекти. В качеството си на протеолитичен ензим основният компонент – серациопептидаза, неутрализира и страничните ефекти на други, паралелно приемани медикаменти.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СЕРАЗА не се прилага при деца и подрастващи под 18 години.

Бременни и кърмачки биха могли да вземат тези таблетки само след консултация с лекар.

Рискова група са пациентите, които приемат антикоагуланти. В случаите, когато има потребност от прием на продукти от типа на СЕРАЗА, следва да се прецени възможният риск.

Взаимодействие с други медикаменти

Установено е взаимодействие с лекарствените средства тип антикоагуланти; необходима е оценка на риска с оглед безопасното протичане на възможен паралелен прием.

  • Забележка: СЕРАЗА се предлага и под формата на гел с екстракти от арника, жълт кантарион и жълта комунига. Препоръван е за локално външно приложение при разнасяне на хематоми, мускулни и сухожилни разтежения, при травми и контузии. Облекчава болка, оток и умора. Гелът се нанася само върху кожа със съхранена цялост.

_________

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за опаковка от 30 таблетки по 15 мг; за гел СЕРАЗА – 9 лв за тубичка от 50 мл

Оценете статията
Оценка 3.3 от 4 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.