Д-р Джоузеф Меркола: Тази проста грешка при храненето прави хората дебели и болни

Храненето е нещо доста по-различно от това да сипеш гориво в резервоара на колата в най-близката бензиностанция. Храненето е онова, от което зависи нашето здраве!

храненето

Повечето от нас вече знаят, че няма скрит и таен начин да отслабнем и да останем здрави. Всичко зависи от това, което вкарваме в телата си. Ако ядете чиста храна, приготвена по най-простия и лесен начин, организмът ви ще се отблагодари с добро здраве. Да останем активни и да храним тялото си по правилния начин е най-добрият начин да постигнем и да поддържаме здравословно тегло.

Все пак, компаниите правят милиони от специални диети, хапчета за отслабване и тренировъчни средства за талията. Милиони потребители ще направят всичко и ще платят висока цена за „бърза поправка“. Те искат да отслабнат и да загубят излишните килограми точно сега и по възможно най-бързия начин. Те не са склонни да променят начина си на живот, за да отслабнат.

Жестоката истина

Колкото и да се опитаме да го отречем, това, което ядем, има значение. Един сандвич в Макдоналдс или порция дюнер може и да имат същите калории като салата с варено пилешко месо, която сами сте си приготвили. Но тези калории не само тежат различно. Те ще ви накарат да се чувствате по различен начин. И въпреки, че калориите от дюнера са само 200, ще трябва да положите много повече усилия, за да ги изгорите, отколкото усилия ще са нужни за салатата.

Често срещана грешка при храненето, която бихте могли да поправите

Милиони хора днес живеят в забързан начин на живот. Вашето ежедневие може да включва приготвяне на закуска, борба с трафика, за да стигнете до работата или да закарате децата на училище и зает ден в офиса. В късния следобед пак се борите с трафика, вече сте почти у дома, когато се сещате, че сте забравили да се отбиете до магазина. Изтощени сте, късно е и освен това трябва да помагате на децата за домашните. И така, кое е най-лесното решение? Бързото хранене. Поръчвате си пица, отивате до най-близкия дюнер, квартален магазин или бакалия, откъдето купувате набързо парче салам и буркан майонеза.

Бързото хранене има смисъл за милиони хора

Хора, които са натоварени, уморени или нямат време. Хора, които просто жадуват за нещо солено и мазно, което да ги засити. Проблемът е в това, че когато започнем да избираме преработените храни, вместо онова, което е расло свободно някъде или сами сме си приготвили, нашето тяло страда. Преработените храни са натоварени със сол, захар, транс мазнини и стотици излишни калории. Също така съдържат малко или никакви витамини и минерали. Преработените храни не само водят до увеличаване на теглото, но също така причиняват страдание на вашето здраве.

Здравословно хранене – не! Балансирано меню – да!

Забравете хапчетата за отслабване и магическите диети. Единственият начин да отслабнете и да възстановите здравето си е като изхвърлите обработените храни и се придържате към истинска храна. Вашето тяло се нуждае от истински храни. Вашето тяло се нуждае от витамини и минерали от сурови, непреработени храни. Не само ще загубите няколко килограма, но и ще забележите също колко по-добре се чувствате. Преработените храни ви карат да се чувствате уморени, тромави и неадекватни. Получаването на енергия от приготвените на пара ястия и салати, които сами сте си направили, ще съживи тялото ви, ще ви даде енергия и ще поднови вашето здраве.

И така, коя е грешката при храненето, която прави хората дебели и болни?

– Готовите храни, пушени меса, салами, десертни блокчета, сандвичи, вериги за бързо хранене, бялата захар, хлябът, в който има мая.

Не се оправдавайте с липсата на време. И за Айнщайн денонощието също е имало 24 часа. Никой не иска от вас да сте гениални. Не бъдете мързеливи! Приготвяйте сами и с любов онова, с което храните вашето тяло, и всеки ден то ще ви се отблагодарява с добро здраве, самочувствие и енергия!

Източник: www.mercola.com

Доктор Джоузеф Меркола (роден през 1954 г.) е алтернативен лекар , остеопатичен лекар и уеб предприемач. В своите статии и книги доктор Меркола критикува прекомерната употреба на лекарства с рецепта и прекомерна употреба на хирургия за лечение на различни заболявания.

Бодилакс
Бодилакс срещу запек и излишни килограми, ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Оценете статията
Оценка 3.1 от 341 гласували

Това ще ви помогне

От първия до “Д-р Джоузеф Меркола: Тази проста грешка при храненето прави хората дебели и болни

  1. Нямам име каза:

    Да си кажа честно, в последно време чета неща свързани с медицина, и започвам да си задавам въпроса? Защо не взема и не стана един будистки монах, да изляза извън всякаква цивилизация, понеже все на някого си му пречи начинът ми на живот да кажем. Това недей да ядеш, било вредно за здравето ти. Въпреки че в умерени количества всичко е полезно, дори и отровата попаднала в качествени ръце. Онова недей да пиеш, понеже е било вредно за на някого си вярванията му, че алкохол не трябвало да се употребява понеже било грях. Ако не монах, то по добре да вземат хората да лягат и да умират гладни и жадни, и пак няма да са успели да угодят на някого си. Аман и бактън от разни подобни писаници явно провеждащи някаква вид скрита икономическа политика с цел изваждане на нечии интереси на повърхността с печалба. Само искам да ми се обясни следното нещо? Как да си приготвиш нещо екологично чисто ястие, при положението, че на 85% от човечеството живее в градове, и няма достъп до селскостопанските чисти култури, които не се знае дали и те са изцяло екологично чисти. Само качеството на въздуха който го дишаме в последно време е под всякаква критика, но за екологично чисти храни ми се говори постоянно. Хайде спрете се най-после с подобни реклами, скрити като анти-реклами…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За да функционира правилно този сайт използва бисквитки.