БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Здрав сън и железни нерви? Ето я диетата, която гарантира това!

Учените доказаха, че пробиотиците помагат да имаме здрав сън и железни нерви. Това твърдение още веднъж доказва ползата от здравословното хранене

здрав сън

Здрав сън може да има всеки, който реши да въведе ред в чинията. Всички знаем колко важно е балансираното и здравословно хранене. Днес ползата от това е прокламирана дори от учените.

Ако сте под стрес и имате проблеми със съня, вкарайте в диетата си повече лук и ябълки, съветват експерти. Тези храни са с високо съдържание на фибри, което действа като пробиотик. Благодарение на това се създават идеални условия за създаването на полезни бактерии в стомашно-чревния тракт.

The Daily Mail отбелязва, че зеленчуците и плодовете също така произвеждат съединения, които влияят и на мозъка. Тези съединения помагат за преодоляване на тревожността, безсънието и стреса.

Експерти от Университета на Колорадо подчертават пряката връзка между чревната микрофлора и общото състояние на здравето. Като доказателство на това те провели опити с плъхове. Три седмици животните били хранени редовно с фуражи или диета, съдържаща пробиотик. В същото време учените следили температурата на тялото, нивото на бактерии в храносмилателния тракт и циклите на съня.

Оказа се, животните, подложени на пробиотична диета прекарали повече време във фаза NREM-сън. По време на тази фаза, тялото най-пълноценно си почива и възстановява.

Животните от втората група също прекарали повече време, но в първа и втора REM-фаза. В тази фаза идва съня, но организма е в почти будно състояние и по този начин нито се възстановява, нито събира сили.

Между другото, освен че пази от стрес и подобрява съня, пробиотичната диета създава полезни бактерии в стомашно-чревния тракт и се отразява на температурата на тялото (естествените колебания изчезват). Това от своя страна подпомага по-доброто изгаряне на мазнините.

Сами разбирате, че всичко което правим извън нашето тяло се отразява на процесите вътре в него. Ето защо е добре да се замислим какво „гориво“ му осигуряваме.

Подробно за пробиотичната диета ЧЕТЕТЕ ТУК!

Пробиотиците – какво представляват и при кои заболявания се използват

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *