ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ракът като повратна точка: уникална гледна точка на причините за болестта

Болестта рак е заболяване, което днес е придобило размерите на епидемия. От рак се разболяват дори хора, които уж живеят скромно и здравословно

болестта

Болестта на 21-ви век, или по-скоро – бичът на 21-ви век, все още е нелечима.

Рак – всички знаем, че това е ужасна болест. Но Лорънс Лешан, американски психолог, педагог и автор на най-продаваната книга „Как да медитираме“ е посветил на изследването на рака тридесет години от своя професионален живот. Той твърди, че болестта не е смъртоносна.

„Основното нещо – това е правилното лечение,“ – пише той в книгата си „Ракът като повратна точка“. Лекарят прави някои необичайни заключения за причините за това заболяване.

Как се лекува болестта рак?

Идеята на Лорънс Лешан, че ракът не е смъртоносна болест изглежда изненадващо и странно. Той смята, че болестта дава възможност на болния да реализира мечтите си. Осъзнавайки, че мечтите се сбъдват, човек започва да се възстановява. Ако някой, независимо по каква причина, изгуби смисъла на съществуването и желанието да се радва на живота, тогава рискът от рак се увеличава. Болестта рак често покосява хора, които първоначално са били много активни, и след това, поради някакви обстоятелства, „отрязват крилата си.“

Лорънс Лешан
Лорънс Лешан

Много хора често казват: „Аз не искам да отида на работа„, „Тази професия не е за мен, винаги съм искал да бъда писател„. Хората също така казват: „Аз не обичам жена си/мъжа си!“ и така нататък. Когато разбират, че имат рак, много от тях започват да мислят съвсем различно: „Ако така и така ще умра, защо да не мога да правя това, което обичам? Аз ще бъда примерен семеен мъж. Ще бъда добра жена. Ще се вслушвам в онова, което детето иска да ми каже. Най-накрая ще отида в Париж, защото винаги съм искал да пътувам. Ще се науча да свиря на китара.“

Една година по-късно, те казват: „Аз все още съм жив. Лекарят каза, че туморът е изчезнал.“

Защо някои хора се възстановяват? Те не умират, защото са започнали да живеят

Съветът на Лорънс Лешан е прост. Може би този съвет няма да помогне на всички. Може би ще помогне точно на онзи болен от рак, за когото лекарите казват, че няма надежда за възстановяване. Всичко зависи от вас и от вашата гледна точка за живота.

Колкото и невъзможно да ви се струва – усмихнете се, защото точно днес, точно в тази минута сте живи и здрави. Или пък се чувствате добре, въпреки болестта. Дайте шанс на себе си, обичайте себе си. Обичайте и живота си – такъв, какъвто е. Или положете поне малко усилия, за да го направите такъв, какъвто искате и заслужавате.

Ракът наистина може да бъде повратна точка във вашия живот. Намерете своето място в живота, почувствайте удоволствието от това да сте живи и не се страхувайте от болестта!

Източник: econet.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *