ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Физиотерапевът Бубновски съветва защо трябва да клякате всеки ден

Силата на едно просто упражнение трябва да ви накара да клякате всеки ден. Клякайте с тежести, клякайте без тежести и винаги, когато можете

клякате

Когато клякате вие активирате почти всички мускули в човешкото тяло. Клек – това е много важно упражнение, което не може да бъде заменено от друго. Някой може да ви каже, че не е интересно, че е скучно и че има много нови и по-ефективни упражнения. Но това съвсем не е така!

Никол Шерцингер, гаджето на Григор Димитров е голям фен на клековете с топка


Ето какво казва професор Сергей Бубновски по въпроса за клековете.

Спортистите редовно правят много от неговите разновидности: клекове на един крак, „пистолет“, гранд плие, сумо /с наведен напред торс/, с тежест, без тежест и така нататък. Всеки вариант има много предимства. Клякането увеличава издръжливостта, прави фигурата по-тънка и подобрява координацията на движенията.

Каква е ползата от клековете?

1. Укрепват цялата сила на тялото и развитието на мускулите

Ако искате да укрепите мускулите на цялото тяло, бързо и точно, няма по-добро упражнение от клековете!

Ако ги изпълнявате правилно, те ще оформят почти цялата група мускули, които участват при клека. Натоварването при клек помага да се подобри издръжливостта.

2. Ефективно отслабване

Добрият мускулен тонус подпомага изгарянето на мазнините и прави отслабването по-ефективно. Колкото по-развити мускули имате, толкова по-добре тялото ще изгори излишните калории. Ако целта ви е да отслабнете, клековете трябва да станат задължителни за вас!

3. Подобряват здравето на ставите

Клековете са много подходящи за неразвити и пращящи стави. Ако искате ставите да не ви създават проблеми, клякакйте колкото по-често имате възможност.

4. Подобряват работата на червата

Клековете са много добро упражнение, което ще подобри перисталтиката. Редовното клякане ще ви накара да забравите какво е това запек. Освен това, ако комбинирате клекове и коремни преси, ще имате идеално формена коремна стена.

5. Подобрена стойка

Не забравяйте, че всекидневния стрес се отразява и на стойката. Затова често имаме болка в долната част на гърба, горната част на гърба или шията. Когато клякаме, гърба трябва да е изправен, в противен случай резултатът няма да бъде добър.

Клековете са полезно упражнение, за което трябва да намерите време и да го кравите редовно. С него можете не само да подобрите фигурата си, но и да имате полза и за здравето си.

Източник: zozhnik.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *