Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте най-странния и ефективен начин за отслабване

Сълзите не само облекчават психологическото ни състояние, когато сме тъжни, но те са от полза и когато искаме да се отървем от излишните мазнини.

Доктор Пит Сулак от университетa в Тенеси е категоричен, че е най-полезно да се ронят сълзи между 19 и 22 ч., когато хората са в компанията на близките си. „За да се стимулира този процес, можете например да гледате тъжен филм“, съветва лекарят.

начин за отслабване
Можем да отслабнем с плач

Според него целебният ефект на сълзите се крие във факта, че плачът смъква нивата на кортизол в организма ни. А това подпомага стопяването на излишните мазнини.

В сълзите, които са предизвикани от стрес, се съдържа и хормонът пролактин. Кортизолът, отделян при стрес, е известен с това, че задържа мазнините в човешкия организъм.

Сълзите, подобно на потенето и уринирането са важни за изхвърлянето на опасните токсини от организма. Не всички видове сълзи обаче помагат за по-тънка талия.

Единствено тези, които са предизвикани от емоциите и стреса, помагат при отслабване. Сълзите от влизане на прашинка в окото например нямат същия ефект.

Антитела

Оказва се, че освен всичко те съдържат антитела, които се борят срещу патoгенни микроби. Неизплаканите сълзи са много вредни.

Според ново изследване те водят до язва на стомаха, възпаление на дeбелото черво, астма, сърдечна недостатъчност и др.заболявания. Друго проучване показва, че жените плачат средно между 30 и 64 пъти годишно.

Силният пол е по-пестелив на сълзи и изпуска емоциите си между 6 и 17, сочи изследването на Асоциацията на офталмолозите в Германия.

Източник: „Дейли Мейл“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *