Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Може ли черният дроб да бъде здрав с билки? 5 доказани рецепти, помогнали на хиляди хора

Ако черният дроб е болен, цялото тяло страда. Умора след хранене, болки, слабост, задух, прекомерно изпотяване, лош цвят на кожата, гадене

черният дроб

Черният дроб е пречиствателната станция на организма. Ето защо, когато този толкова важен орган не работи добре, цялото тяло страда.

Всички признаци, които изброихме по-горе, показват проблеми с черния дроб! Черният дроб не само рециклира токсините, но също така участва в метаболизма на мазнините и производството на жлъчката. Освен това той регулира и метаболитните процеси в други органи.

Ето защо е важно периодичното почистване на черния дроб. Прочистването на черния дроб помага да за изпълнението на функциите на този толкова важен орган. По този начин ще се избегнат такива страшни болести, като кисти, цироза на черния дроб и затлъстяване. Това е единственият орган, който е в състояние да се възстанови! Най-добрият начин да се подкрепи добрата работа на черния дроб е да му се помогне с билки. Затова не забравяйте да запишете рецептите, които ще ви дадем сега.

Черният дроб – лечение с билки и отвари

1. Пелин

Горчивият пелин помага при холецистит и хепатит. Ето и рецептата.

2 ч.л. сух пелин се слагат в 1.5 литра вряща вода. Маха се от огъня и се остава да се накисне билката за около 10-20 мин. Пие се 3 пъти дневно, половин час преди хранене. Курсът на лечение с пелин – 2-3 седмици. Тази билка също така подпомага да се подобри храносмилането. Освен това пелинът ефективно прочиства паразитите в организма!

2. Мента

1 чаена чаша вряща вода и 5 грама листа от мента – оставете билката да се накисне в продължение на 15 минути. Пийте от този чай веднъж на всеки два часа. Ментата е изключително полезна в случай на отравяне. Тя помага за прочистване на черния дроб от токсините и за генерирането на повече жлъчка.

3. Невен

Невенът ускорят метаболитните процеси в черния дроб, подобрява секреторната функция и да се засили процеса на разработване на жлъчката.

2 с.л. сух цвят от невен се заливат с две чаени чаши вряща вода. Оставете за 1 час, след което се прецедете. Трябва да изпиете това количество чай на 4 пъти през целия ден. Курс на лечение – 90 дни.

4. Лайка

1 супена лъжица суха лайка залейте с 1 чаена чаша вряща вода и оставете за 20 минути. Прецедете и пийте по половин чаша сутрин и вечер. Лайката е много добро средство при възпалителни процеси в черния дроб, бързо облекчава спазмите и има успокояващ ефект върху цялото тяло.

5. Жълт кантарион

1 супена лъжица жълт кантарион залейте с една чаена чаша вряща вода. Варете в продължение на 15 минути. Настоява се в продължение на 20 минути. Прецежда се и се пие 3 пъти на ден. Тази билка ще премахне възпалението и ще помогне за укрепване на цялото тяло и успокояване на нервната система.

Както сами се убедихте – няма нищо сложно в изпълнението на тези рецепти. Може да пиете по един различен чай всеки ден, пет дни в седмицата. Може да ги редувате, а може и да пиете по два месеца от петте изброени. По този начин ще осигурите една страхотно вкусна и полезна превенция на черния дроб.

Източник: lechenie-narodom.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *