Начало / Здравословен живот / Любопитно / Как да си помогнем сами ако сме в депресия?

20 супер продукта на по-ниска цена!

Как да си помогнем сами ако сме в депресия?

Специалистите смятат, че независимо дали страдате от пристъп на лошо настроение или състояние на дълбока депресия, все пак можем да направим така, че да се измъкнем от това състояние. А знаете ли в какво се крие тайната? Просто трябва да престанете да търсите причините за своето състояние и да се заемете с нещо друго. Това не изключва ползването на професионална помощ.

Не си поставяйте кой знае колко сложни задачи и не поемайте върху себе си прекалено голяма отговорност. Ако очаквате много от самия себе си, това може да увеличи вероятността от неуспех, което ще влоши състоянието ви.

Разделяйте многото работа на части, които по-лесно ще изпълните. Определете кои от тях са приоритетни и кои могат да почакат. Въобще, работата според възможностите.

Не вземайте сериозни решения, например дълго пътуване, смяна на работата, развод, без да ги обсъдите преди това с близки приятели и роднини. Такива, на които се доверявате. Опитайте да отложите тези важни решения за по-нататък, когато излезете от депресията.

Правете това, което подобрява настроението ви. Вие си знаете какво, или ако не – е време да усетите кое е това нещо, което ви радва.

Изпълнявайте физически упражнения. Изследвания показват, че хората в депресия се чувстват по-добре, ако редовно се занимават с физически упражнения. Спортуването на чист въздух наистина дава добър ефект.

Намерете сили и воля и откажете кафето, и рафинираната захар. При едно изследване се изясни, че тези, които употребяват много кофеин и рафинирана захар, само задълбочават депресията си.

Не преяждайте, но и по никакъв начин не се отказвайте от храната. Спазвайте здравословна, добре балансирана диета.

Доставяйте си радост. Нямате представа колко действен е този метод. Той може да се превърне във вашето лекарство. Гореща баня или по-хладка, с пяна на повърхността. Това много ще ви отпусне. Запишете се на танци. В последно време много хора, особено възрастни, разбраха колко полезно е това хоби.

И не се тревожете, ако състоянието ви не се подобрява бързо. Нужно е време. Депресията не е шега работа.

Материалът е от в-к „Доктор”

Оценете статията
Оценка 2.7 от 7 гласували
loading...

20 супер продукта на по-ниска цена!

Избрано за теб


Един коментар

  1. ne e tolkva prosto. zvuchi nevuzmojno

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*