Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сърцето ви „препуска“ често – опасно ли е това състояние?

Сърцето ви „препуска“, сякаш ще изхвръкне, но дали проблемът е здравословен или емоционален? Ако сте просто развълнувани, постепенно ще се успокои, но ако е поради болест, трябва да потърсите лекарска помощ.

Според медиците сърдечният ритъм е в норма при 60-90 удара в минута, някои кардиолози допускат до 100. Ето някои от основните причини пулсът да излезе от тези норми и каква е първата помощ при такива случаи.

сърцето
Сърцето „препуска“, за да сигнализира за нередности в организма

Недостиг на течности в организма.

Обяснението е просто – представете си помпа, в която водата е малко. За да си налеете, трябва да помпате по-усилено и бързо, като така увеличавате налягането в тръбата и водата потича навън.

По същия начин сърцето се бори с намаления обем кръв – повишава налягането на кръвоносните съдове, сърдечният мускул се съкращава и отпуска, т.е. помпа, по-силно и по-често.

Случва се ритъмът да се учести в горещо време, по време на фитнес или след прием на обезводняващи медикаменти за терапия на определени заболявания. Затова не пропускайте да пиете достатъчно вода в такива случаи.

ПЪРВА ПОМОЩ: 1- 1,5 а течности, най-добре вода с лимонов сок или слаб зелен чай.

Прекаляване с кофеинови напитки.

Наред в кафето, кофеин се съдържа в още доста ободряващи безалкохолни като чай, някои газирани и енергийни напитки.

Доказано е, че пулсът се учестява след консумация дори на една чаша кола или кафе, става още по-бърз, ако се комбинират двете питиета.

ПЪРВА ПОМОЩ: В този случай също пийте вода, когато усетите учестено сърцебиене. В бъдеще заменете колата с минерална вода, силния черен или зелен чай – със слаб билков, кафето – с безкофеиново.

Стресова ситуация. При тахикардия – внезапно ускорение на сърдечния ритъм без видима причина, пулсът може да стигне до 300 удара в минута и състоянието да продължи от няколко секунди до няколко денонощия.

Съпроводено е с пристъпи на страх, изпотяване, световъртеж.

ПЪРВА ПОМОЩ: Ако никога преди не сте страдали от учестено сърцебиене, задължително извикайте спешна помощ, защото лекарят трябва да прецени на какво се дължи.

Проблеми с щитовидната жлеза. Те са честа причина за ускорено сърцебиене, особено при жените. При повишена функция на щитовидната жлеза в кръвта попада по-голямо количество хормони и в резултат се ускоряват всички обменни процеси, в това число и кръвообращението.

ПЪРВА ПОМОЩ: Обърнете се възможно най-скоро към ендокринолог.

Специалистът ще ви направи ехографско изследване на щитовидната жлеза, тест на хормоналните нива в организма, и ще назначи нужните препарати.

Прием на лекарства. Много медикаменти дават като нежелан страничен ефект ускорен пулс. Ако наскоро са ви назначили ново лекарство и сте забелязали за първи път, че сърцето ви „препуска“, прочетете отново листовката за медикамента, пише „Журнал“. Възможно е да сте отминали информацията за този страничен ефект.

ПЪРВА ПОМОЩ: Прекратете приема на лекарството и се обърнете към лекуващия лекар за консултация с какво да бъде заменено.

6 пъти е по-висок рискът от белодробна тромбоемболия (запушване на кръвоносен съд в белия дроб от кръвен съсирек) при хора, които гледат телевизия по 5 часа и повече на ден.

Причината не е в телевизионните програми, а в позата на зрителя – продължителното седене на едно място е много вредно, уточняват лекарите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *