Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кажете „Сбогом“ на разширените вени с тези ТОП съвети!

Разширените вени мъчат милиони хора по света

Разширените вени са сериозен проблем. Как по-дълго да запазим краката в безупречно състояние? Това може да стане, ако вземем навреме нужните предпазни мерки. Ето няколко полезни съвета.

Кожата е покрита с невидими венички, които при нормално състояние са с диаметър по-малък от една десета част на милиметъра. Когато нараснат и достигнат размер 0,2-0,3 мм, те вече се забелязват. Тогава говорим за разширени вени. Това състояние нерядко е съпроводено с болезнено подуване на крайниците.

разширените вени
Можете лесно да се отървете от разширените вени

Според специалистите това е първият симптом на венозна недостатъчност, докато вторият стадий вече е появата на разширени вени. Те се забелязват при всички възрасти. Годините са без значение: някои страдат от разширени вени на 20 години, докато при други възникват оплаквания едва на 40-50 годишна възраст.

Колкото по-рано се появят те, толкова по-опасно е. Разширените вени са по-рядко срещано заболяване при мъжете, но те също не са застраховани срещу него. Жените са по-предразположени, защото във вените им има хормонални рецептори. Преди менструален цикъл те се подуват от хормоните, което води до допълнително разширение на вените.

Каква е причината за появата на заболяването? Както при повечето болести, факторите, отговорни за това, са много. Наследствеността стои на първо място. Ако майката страда от разширени вени, има 45% вероятност да го предаде на дъщеря си. Рискът скача на 70%, ако и двамата родители имат този здравословен проблем.

Първите симптоми на заболяването

Разширените вени са сериозен проблем. В организма ни артериите са тези, които пренасят кръвта от сърцето до краката, но вените я връщат обратно. Артериите имат тенденция да се свиват, което може да доведе до сериозни сърдечносъдови проблеми. Когато страдате от венозна недостатъчност, е обратното: вените се разширяват.

Защо някои хора страдат от разширени вени, а други – не?

Хормоните играят решаваща роля, както и начинът ни на живот. Прогестеронът разширява вените, а естрогените увеличават притока на вода в тъканите. Това предизвиква оток. Жените, които пият противозачатъчни, са по-предразположени към разширени вени от другите.

Влияе ли хормоналното лечение при менопаузата върху кръвоносните съдове?

Хормоналното лечение, което много лекари предписват на пациентките си по време на менопауза, само утежнява венозните проблеми. Ето защо подобни лекарства не се препоръчват при болните от флебит.

Има ли рискови периоди?

При жените бременността и менопаузата могат да влошат състоянието на кръвоносните съдове. Особено внимателни трябва да бъдат тези, които са чувствителни към хормоналната намеса.

Наднорменото тегло влияе ли върху краката?

Ако качите пет килограма, това не е страшно. Но ако напълнеете с 25, тогава рискът да получите разширени вени се увеличава с 30 %. При напълняване с 28 килограма рискът нараства с 45 %. Статистиката сочи, че при покачване на теглото с десет килограма над нормалното вие вече излагате на опасност краката си, пише „Здравен журнал“. Всяка десета пълна жена страда от разширени вени.

Вредно ли е слънцето?

Вредно е не толкова слънцето, колкото изгарянията в областта на бедрата. Те предизвикват възпаления,които могат да доведат до появата на червени петна или разширени вени.

Кои са другите вредни навици?

Прекомерното стоене прав и пушенето.

Необходима профилактика

Как да запазим краката си красиви? Ето няколко съвета:

Разширените вени трудно се лекуват, но затова пък появата им може да се предотврати, ако навреме се полагат грижи. Поддържайте фигурата си в идеална форма. Резките промени в теглото са вредни за краката.

Играйте гимнастика и ходете повече пеша, за да тренирате непрестанно мускулите на крайниците, тъй като те са тези, които поддържат вените.

Лекувайте се с витамин Е. Този витамин поддържа кръвоносните съдове и това е полезно както за артериите, така и за вените. Дозата витамин Е, която се поема с храната, е напълно недостатъчна. Организмът дневно се нуждае от 50 мг от този витамин. От друга страна, естественият витамин Е е много по-ефикасен от таблетките. Той може да бъде съчетан с витамин С.

Спрете да пушите.

Не носете тесни дрехи. Те оказват натиск върху корема, което се отразява зле върху краката.

Лечението

При подходящо лечение разширените вени могат да намалеят с около 30 до 90%. Малък е шансът напълно да изчезнат. Ако след подобрението не промените хранителните и двигателните си навици, съществува опасност няколко години по-късно положението отново да се влоши.

Два вида лечение са доказали ефикасността си: склеротерапия и лазер. При първия метод се инжектира разтвор, който запушва вените. Тъй като кръвта спира да циркулира във вените, тъмните петна изсветляват и изчезват.

Лечението с лазер е малко по-опасно, ако човекът, който го практикува, не е достатъчно опитен специалист. Съществува риск да останат петна.

Фитотерапия

Арниката е растението, което подобрява кръвообращението и оказва най-добър ефект. Подсилвайки капилярите, то забавя развитието на заболяването. Червената лоза, индийско орехче също тонизират вените.

Ето защо екстракти от тях се използват в кремовете и лосионите за крака.

Венотон
ВЕНОТОН – Това е единственият продукт за разширени вени, който решава проблема до 10 дни

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *