Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Психичното здраве – съвети за лечение

Проблемите с психичното здраве са сериозни, когато човек загуби контакт с реалността. Пациентът може да развие неверни убеждения за това, кой е и какво става, да се чувства преследван от външни сили. Възможно е да чува гласове, които обсъждат неговите мисли или поведение или му казват какво да прави. Може да вижда неща, които ги няма (халюцинации).

Психичното здраве
Психичното здраве

Когато някой е загубил контакт с реалността по този начин, той е психотичен. Някои хора имат само един психотичен епизод през живота си, а други — няколко с подобрения помежду им, а трети са перманентно в такова състояние. Алтернативните терапии са полезни за всички тях, но е възможно да не са уместни по време на криза. Традиционното медикаментозно лечение обикновено предотвратява психотични епизоди, но хората, които са силно дистресирани или са опасни за себе си или за другите, вероятно ще се нуждаят от подслона и защитата на болница или заведение за специализирани грижи.

ШИЗОФРЕНИЯ

Преживяването на шизофренията от всеки болен е уникално. Мислите и чувствата са драматично разстроени и светът се възприема по много различен начин. Поведението на човека може да изглежда странно на околните. Шизофренията не означава “раздвоена личност”, както широко се вярва, а е дума, използвана за описване на широк спектър от симптоми и състояния.

Не се знае кои са причините за шизофренията: едната от теориите е, че генетичният строеж на човека го прави уязвим и болестта се задейства от стресиращи събития. Хората, диагностицирани като страдащи от шизофрения, рядко прибягват до насилие, но много често са уплашени и изолирани заради дистресиращите си симптоми.

Симптомите на шизофренията включват хаотично, разстроено мислене, параноя, неверни убеждения, чуване на гласове, апатия, липса на концентрация и депресия.

Лечение

Медикаментозното лечение контролира някои от симптомите на шизофренията (например халюцинациите), но е в състояние да създава и много нови симптоми. Алтернативните терапии могат да се използват заедно с традиционното лечение.

Най-безопасното лечение включва капсули ЖЪЛТ КАНТАРИОН.

БИПОЛЯРНО РАЗСТРОЙСТВО

Биполярното (маниакално-депресивно) разстройство включва резки промени на настроението: периоди на дълбока депресия и свръхвъзбудено, или маниакално поведение. Между тези две крайности е възможно да има периоди на променлива стабилност. По време на манията пациентът е еуфоричен, чувства се изключително важен, възбуден и много приказлив Може да се впусне в безконтролно харчене на пари, да не е в състояние да спи, да е раздразнителен и гневен.

Той не осъзнава промененото си поведение. По време на депресивните периоди (обикновено по-дълги) изпитва отчаяние, вина и смята, че няма никаква стойност.

Лечение

Важно е да се избягват стресиращи ситуации и откриването на правилната терапия и терапевт е от жизненоважно значение.

Техники в релаксация. Медитацията, представите и упражненията в релаксация могат да помогнат.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Терапии чрез говорене. Участието в подкрепяща психотерапия и консултиране може да спомогне за намаляване на риска от влошаване, като дава възможност на пациентите да разберат състоянието си и да се справят по-добре с проблемите и стреса. Глуповата или семейната терапия подобрява процеса на общуване. Смята се обаче, че психотерапията, която изследва миналото, може да е прекалено стресираща за хората с биполярно разстройство или шизофрения, но някои пациенти наистина я намират за полезна. Други предпочитат коконсултирането.

Хората, диагностицирани като шизофреници или маниакално-депресивни, могат да установят, че е полезно да се срещат и да споделят преживяванията и начините си за справяне.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *