Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Регулирането на нередовна менструация е напълно възможно с тези природни средства!

Нередовна менструация – лечение с билки, витамини, минерали и добавки. Ароматерапия. Хомеопатия. Лечение с вода. Акупресура.

При повечето жени менструацията е с идеална цикличност, с отклонения само от няколко дни. По-често нередовна менструация и нарушения в цикъла се наблюдават по време на пуберитета, преди менопаузата, а също при кърмачките или през първите месеци след прекратяването на кърменето. Обикновено това е свързано с нарушение на хормоналния баланс в организма или с дисфункция на яйчниците.

Регулирането на цикъла е напълно възможно и с природни средства.

Витамини, минерали и добавки за регулиране на менструацията

При нередовна менструация много жени получават облекчение от витамин Е в доза 400-800 МЕ (мерни единици). Ако личният ви лекар няма възражения, взимайте го или всеки ден, или 1-10 дни преди очакваната менструация.

Соеви изофлавони за нормализиране на хормоналния баланс на женския организъм. В семената от соята се съдържат специфични изофлавони, които предпазват от развитието на ракови и сърдечно-съдови заболявания.

Изофлавони от червена детелина – Синергичното действие на червената детелина в комбинация с витамини и микроелементи работи в посока на нормализиране хормоналния баланс, обменните процеси и цялостно укрепване на женския организъм.

НОНИ КОМПЛЕКС ЗА ЖЕНИ е могъщ антиоксидант. Носещият компонент на продукта – сокът от нони, гарантира успешно противопоставяне на свободните радикали. По този начин се защитава здравината на клетките и се подобрява клетъчното хранене. Нони-сокът е истински природен коктейл от съставки, които имат противовъзпалително, обезболяващо и антибактериално действие.

При менструални болки и тежки кръвоизливи по време на цикъл куркумата идва на помощ. Активното вещество с най-голямо значение в куркумата се нарича куркумин, което има силно противовъзпалително действие.

Билколечение на нередовен менструален цикъл

С помощта на билките, които ви препоръчваме, ще можете да възстановите менструалния си цикъл при хормонални нарушения. Предлаганите билки стимулират дейността на яйчниците.

Пийте чист сок от листата на алое. Той може да ви помогне, ако имате оплаквания за забавена или въобще липсваща менструация. Сокът се приема 1 час преди ядене по 1 ч.л. три пъти на ден.

От стръковете и листата на червен кантарион направете следната настойка. На 200 мл вряща вода се слага 1 супена лъжица изсушена билка. Запарва се в продължение на 2 часа и се прецежда. Приема се по 100 мл 3-4 пъти дневно половин час преди хранене.

Тази настойка е ефективна при нередовни, оскъдни и болезнени менструации, при маточни кръвоизливи и различни възпалителни заболявания на женските полови органи.

Билки
Билки

От цветовете на невен се прави следната запарка – На 200 мл вряща вода 1 супена лъжица цветове. Запарват се 15 минути и течността се прецежда. Приема се по 1/2 чаена чаша 3-4 пъти дневно 30 минути преди хранене.

Можете да си закупите от аптеката извлек от невен. Той се приема по 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно с вода.

Употребявайте илачи с невен при нарушена менструация, маточни кръвоизливи, климактерични смущения, възпалителни заболявания на женските полови органи.

От листата и стъблата на горуха (родилна трева) се прави отвара. 1 чаена лъжичка от изсушената билка се залива с 200 мл вряща вода и се оставя на тих огън 10 минути. Изстудява се и се прецежда. При липса на менструация се пие по 3 чаени чаши дневно. След 1-3 дни менструацията трябва да дойде.

Билкова смес – направете смес от следните билки:

Динка – коренищата с корените – 2 с.л.

Лайка – цветовете  – 1 с.л.

Градински чай – листата – 2 с.л.

Мента – листата  – 2 с.л.

Дива тиква – листата и стъблата – 1 с.л.

Дяволска уста – листата и стъблата – 2 с.л.

Рябина – плодовете – 4 с.л.

От тази смес се прави запарка – На 1 л кипяща вода 3 супени лъжици от добре смесените в посоченото съотношение билки. Запарват се 30 мин под капак и течността се прецежда. Приема се в равни количества 6 пъти дневно при нарушения в цикъла, силни болки и симптоми на неврастения.

От орехови листа се прави запарка – 1 супена лъжица нарязани листа се заливат с 200 мл вряща вода. След 2 часа запарката се прецежда. Приема се по 1/3 чаена чаша 3 пъти дневно при нередовна менструация и болки.

От цветовете на дива калина направете запарка – на 400 мл вряща вода 1 супена лъжица цветове. Запарва се 30 минути и течността се прецежда. Приема се по 1/4 чаена чаша 3 пъти дневно при нарушения на менструалния цикъл, болезнена и обилна менструация или липса на менструация.

Царски билки за жената съдържат – пчелен мед, екстракти от гинко-билоба, златен корен, лайка, маточина, полен, коприва (семена), дилянка, мента.

Ароматотерапия

Ароматерапия при нередовна менструация
Ароматерапия

При липса на менструация или нередовен цикъл са полезни ваните с етерично масло от герания или роза.Те укрепват матката и регулират хормоналната система. Седящите вани или масажът с етерични масла от босилек, кориандър, мащерка, ванилия, исоп, лайка, градински чай, хвойна, лавандула, роза, розмарин или канела помагат за настъпването на менструацията. По тази причина не трябва да се използват по време на бременност.

Една много ефикасна рецепта за масло за тяло – смесете следните етерични масла:

70 мл от сладки бадеми

30 мл от сладка папрат

2 капки от жасмин

3 капки от салвия

4 капки от иланг-иланг

4 капки от грепфрут

Смесете добре и използвайте за намазване на тялото при нередовна менструация.

Етеричното масло от пелин се препоръчва за нормализиране на менструалния цикъл, розовото масло регулира кръвотечението и отстранява болките в корема. Същия ефект има и етеричното масло от градински чай. Вземайте количеството, препоръчано на опаковката.

Хомеопатия при нередовен менструален цикъл

Хомеопатия при нередовна менструация
Хомеопатия

Nuxvomica – 30 – при нередовна менструация с болки в поясната област и позиви за ходене по голяма нужда. Отделената кръв е с много тъмен цвят, почти черна.

Pulsatilla 30 – при много нередовна менструация и неравномерно отделяне на кръв (ту спира съвсем, ту тече обилно). В подобни случаи жените бързо се уморяват, нямат апетит, лесно губят съзнание и са склонни към тревожни състояния.

Viburnum 30 – при следните симптоми: внезапни болки в матката преди началото на менструацията, които идват на пристъпи; менструация, която често закъснява и е много оскъдна (може да продължи и само няколко часа), болки в долната част на гърба, които по време на цикъла се разпространяват и по-надолу, по вътрешната повърхност на бедрата, болки в яйчниците; болки, наподобяващи родилни, които завършват рязко свиване на матката.

Избраното лекарство трябва да се приема 2 пъти дневно в продължение на 4 дни. Започва се една седмица преди датата на очакваната менструация.

Лечение със скъпоценни камъни и минерали

За нормалното протичане на менструацията помагат еликсири от берил, корал, нефрит, кунцит и розов турмалин. Можете да носите на някое бижу или просто да държите в себе си някои камъни в зависимост от оплакванията ви: кунцит – при симптоми на предменструален синдром, нефрит – при задържане на вода в организма, хризолит и тюркоаз – при спазми и симптоми на предменструален синдром, лунен камък – при нарушения в цикъла, гранат – при липса на менструация я предизвиква.

Лечение с вода

Лечение с вода на нередовна менструация
Лечение с вода при нередовна менструация

Правенето на горещи вани с температура на водата до 50 градуса се правят, като във ваната се постави запарка от мащерка. Лежете в такава вана до 10 минути.

Също така можете да правите и вани до кръста. Направете отвара от бял равнец – на 500 мл вряла вода сложете 2 супени лъжици от сушената билка. Оставете да кисне 10 минути и изсипете във ваната, която сте напълнили с топла вода (36-30 градуса), така че да ви е до пъпа. Стойте в тази вана до 10 минути. Внимание! Банята до кръста е противопоказна при тежки нарушения на кръвообращението и разширени вени!

За да засилите кръвообращението си, можете да потопите краката до глезените в леген и постепенно да повишавате температурата на водата, като доливате топла вода. Ваните на краката с постепенно повишаване на температурата са изключително ефективна процедура, която регулира топлообмена и кръвообращението в организма.

Вземете дълбок леген, сложете го във ваната и налейте в него 1 л гореща отвара от мащерка. Доливайте в легена студена вода, докато температурата стане 33 градуса С. Потопете двата си крака. Постепенно, в продължение на 15-20 минути доливайте гореща бода, докато температурата достигне 42 градуса С. Изтрийте краката си (трябва да са съвършено сухи) и ги завийте в мека кърпа. Същият ефект ще се получи, ако обуете топли чорапки. Легнете си за 20-30 минути, завита с одеало.

След процедурата ръцете и краката ви ще порозовеят, цялото ви тяло ще бъде обхванато от приятно затопляне. Ще започнете да дишате леко и сво- бодно.

Внимание! Тези бани са противопоказани при варикозни разширени вени и сърдечно-съдови заболявания!

Акупресура при нереводна менструация

Притискането на точката, която се намира във вдлъбнатинката между средния пръст и показалеца, а също и на всички активни точки по езика, могат да помогнат при липсата на менструация.

С помощта на дръжката на чаена лъжичка равномерно и силно притискайте езика си, като се стремите да стигнете до неговата основа. Задържайте лъжичката в едно положение 2-3 минути, след това пренасяйте натиска – отначало от едната страна на основата му, после – от другата.

Източници: indepress.ru; gopsy.ru; helpguide.org

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Регулирането на нередовна менструация е напълно възможно с тези природни средства!

  1. Pingback: Какви са опасностите от полипи на матката?

  2. Мина каза:

    Здравейте,
    Бихте ли ми препоръчали хомеопатично лекарство за предизвикване на цикъла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *