Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво казва алтернативната медицина за заболяването рак и неговите ранни предупредителни признаци

При заболяването рак определени телесни клетки излизат от контрол и започват бързо да се умножават. Този неконтролиран растеж се превръща в тумор и в крайна сметка, ако остане без внимание, ще пречи на работата на жизненоважен орган или органи и ще причини смърт.

Заболяването рак и алтернативно лечение
Заболяването рак и алтернативно лечение

Това не е инфекция (макар че в някои случаи ракът може да се причинява от вирусна инфекция), а по всяка вероятност е резултат от някаква вродена слабост в общия строеж, съчетана с вредни навици и обкръжаваща среда.

Нездравословният начин на хранене, тютюнопушенето, продължителният стрес и индустриалното замърсяване например са или напълно сигурни, или сериозно подозирани основни допринасящи рискови фактори при онкологичните заболявания.

Човешкото тяло съдържа повече от 200 различни типа клетки, което означава и повече от 200 различни типа рак. Абнормалният растеж може да се нарече тумор или неоплазма (“нео” означава “нов”, а “плазма” — “форма”). Възникващата в резултат болест е известна като неопластично разстройство.

Ако туморът или растежът е само локален и неинвазивен, ще се опише като доброкачествен. Този растеж не се разпространява, така че е по-малко увреждащ. Примерите са брадавици, кисти и полипи. Растеж, който не може да се ограничи и безконтролно се разпространява, е известен като злокачествен. Това е рак.

Медицинските термини, давани на различните типове рак, са свързани с мястото на растежа в тялото: Карцином е рак на кожата, покриваща външната част на тялото, и мукусната мембрана, покриваща вътрешната част на телесните кухини (епителна тъкан). Засега това е най-честият тип рак и включва рак на гърдата, белия дроб, дебелото черво, простатата и кожата. Най-сери­озната форма рак на кожата е меланом.

Сарком е рак на костите, сухожилията и мускулите.

Лимфом е рак на жлезите (или възлите) или други части на лимфната система.

Левкемия е рак на кръвта.

Ракът е различен в отделните страни и региони. Някои типове рак са по-често срещани в западните страни, например Северна Америка и Европа, отколкото в източните — Япония или т.нар. развиващи се страни като тези в Африка. В Япония например има много повече случаи на рак на стомаха, отколкото на Запад, а в Африка ракът на черния дроб е много по-широко разпространен, отколкото всякъде другаде. Като цяло, десетте най-често срещани типове рак, откривани по света, са на белия дроб, стомаха, гърдата, долната част на червата, шийката на матката, устата, лимфната система, черния дроб, гърлото и простатата. Нито една от описаните терапии не предлага лечение на рака, но те могат да облекчават симптомите и да подкрепят имунната система.

Ранни предупредителни признаци за рак

Съмнение за рак на кожата
Съмнение за рак на кожата

Ранното откриване на всички типове рак е изключително важно. Това означава непрекъснато да следите за необичайни промени в тялото, които могат да сигнализират началото на рак. По-долу са представени често срещани ранни предупредителни белези за рак:

  • бучка или втвърдена тъкан в гърдата, тестисите или някаква друга част на тялото
  • рана или язва, която не иска да зарасне
  • непрекъснато пресипване или дразнеща кашлица с изхрачване на кръв
  • упорита болка или големи буци в стомаха, или трудности при преглъщането
  • промени във функционирането на червата или мехура
  • очевидни промени в брадавица или бенка
  • необичайно кървене или изхвърляне на течност
  • неочаквано отслабване или загуба на апетит
  • неоснователна умора, неразположение или отпадналост
  • упорита болка (макар че ракът невинаги е болезнен)
  • безболезнени, подути жлези, които остават уголемени.

Забележка. Възможно е това да са симптоми на “доброкачествено” състояние, което може бързо и лесно да се отстрани с правилно лечение, но трябва незабавно да се консултирате с лекар.

Лечение

По оценки на някои експерти 85-95% от всички видове рак са предотвратими. Следователно превенцията е ключът към рака, както и към сърдечно-съдовите заболявания. Това означава поддържане на здравословен жизнен стил и умствено и емоционално състояние. Дори когато е прекалено късно за предпазване, същите неща, които могат да предотвратят рака, се препоръчват и при лечението му (извън стандартните медицински терапии: хирургия, радиотерапия, химиотерапия или медикаментозна терапия).

Диета и хранене. Яжте по-малко мазнини (изхвърляйте всички сланини от месото и вместо него опитайте с риба и пилешко месо). Купувайте само обезмаслено прясно и кисело мляко и сирене. Намалете пържената храна (печете, варете или приготвяйте на пара). Яжте малки количества масло вместо маргарин, откажете се от сметаната. Приемайте повече влакна: поне пет порции пресни плодове и зеленчуци всеки ден (консумирайте и кората на плода, но преди това я измийте много добре), изсушени плодове, особено сливи (без захар), много тъмни и жълти зеленчуци (спанак, броколи, моркови), печени цели картофи, много пълнозърнени храни (например кафяв ориз), гранола, люспи или овесена каша на закуска, само пълнозърнено брашно и хляб, пълнозърнени тестени изделия.

Яжте по-малко захар, по-малко сол и колкото може повече органично отгледани храни.

Специално лечение

Лечението чрез хранене и диета има добра история: то е помагало на някои хора, болни от рак.

Терапията на Герсон (или диета на Герсон). Тя е създадена от немския лекар, емигрирал в САЩ, Макс Герсон към края на живота му. Включва консултиране, както и строга диета и изисква решимост и ангажиране от страна на пациента.

Макробиотика. Това е източна форма на разделно хранене.

Поливитаминна терапия. Витаминни добавки за раково болни пациенти трябва да се предписват само от квалифициран лекар.

Препоръчваме ви Витамин В 17 – Основна съставка на хранителна добавка В17 са сушени кайсиеви ядки и кайсиево масло, съдържащи витамин В17 (наричан още Леатрил), който благоприятства имунитета.

Алтернативно лечение

Алтернативните терапии, за които е показано, че са най-ефективни при рак, са:

психологични терапии, включително арттерапия, терапия чрез музика и драма, консултиране, лечителство (лечителство чрез вяра, хипнотерапия, медитация) релаксация, психотерапия, представи – визуализация;

физически терапии: ароматерапия, аюрведическа медицина, хомеопатия, хербализъм, масаж, натуропатия, хидротерапия, терапия чрез хранене, рефлексология, йога и тай чи.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *