Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Уникално ефективните природни средства, с които ще излекувате заболявания на женските полови органи

Болестите на женските полови органи са едни от опасните премеждия за много жени и трябва да бъдат диагностицирани своевременно, за да се лекуват успешно.

Изменения на шийката на матката

Женски полови болести
Женски полови болести

Повечето жени се притесняват, когато им предстои да дадат материал (секрет) от шийката на матката. Трудно е, наистина, да се чувстваш уютно, когато шпатулата на лекаря прониква дълбоко, за да изстърже необходимото. Но това изследване е много важно. Ако го правите веднъж годишно, ще бъдете сигурна, че дори и най-тежкото заболяване – например рак на шийката на матката, ще бъде диагностицирано своевременно, за да се спасите от него.

След анализ на секрета, лекарят ще установи нормални ли са клетките или са предразположени към развитие на рак. Благодарение на навременната намеса ще може да бъде излекувано не само предраковото състояние, но и ракът в начален стадий, т.е. преди да са започнали метастазите.

Изследванията показват, че ракът на шийката на матката се предизвиква от един вирус на човешката папилома, който се предава по полов път. Но това не става при всички жени, при които бъде констатирано наличието на този вирус. Силната имунна система може да му противодейства с успех.

Жените, които имат изменения в епителната тъкан на шийката на матката, трябва да бъдат под лекарско наблюдение. Ако не е злокачествена атрофията на епитела, може да бъде лекувана с редица консервативни методи. Трябва да знаете, че много от средствата на алтернативната медицина подпомагат обратния процес – преобразуването на болната тъкан в здрава.

Ендометриоза и фибромиоми на матката

Ако до един момент менструациите са били свързани с незначителен дискомфорт, след като станат много обилни и са съпроводени с болка, веднага потърсете лекар.

При много жени болките в тазовата област се дължат на ендометриоза или фибромиоми – доброкачествени образувания с мускулна тъкан в матката.

При ендометриозата извън матката се появяват участъци, подобни на ендометриума (слизестата обвивка на стените на матката). Това е едно твърде разпространено заболяване. При някои жени ендометриумът се разраства по яйчниците, червата и дори белите дробове. По време на менструация той кърви точно както слизестата обвивка на матката. Кръвотеченията могат да доведат до образуването на кисти и сраствания, които от своя страна предизвикват хронични болки и безплодие. В екстремални случаи лекарите препоръчват хирургическо отстраняване на разрасналия се извън матката ендометриум и дори цялостно отстраняване на матката.

Фибромиомите могат да притискат ендометриума и да предизвикват силни кръвотечения по време на мензиса и между отделните цикли. Ако, разраствайки се, туморите засегнат пикочопровода, се стига до нарушаване на бъбречната дейност.

Причините за появата на фибромиомите и ендометриозата все още не са напълно изяснени, но и двете заболявания определено са свързани със свръхсъдържание на естроген в организма.

Ако симптомите на тези две заболявания са съвършено слаби, опитайте се да се преборите с болката и кръвотеченията с помощта на природните средства.

Намалете съдържанието на мазнини в храната си. Става дума най-вече за животинските мазнини. Съществува мнение, че те стимулират свръхпроизводството на простагландини, които предизвикват менструалните спазми, характерни за ендометриозата.

Мислено си представете, че матката ви е съвършено здрава. Визуализацията (внушението) ще ви помогне да контролирате симптомите на ендометриозата и фибромиомите. Нека въображението ви рисува съвършено здрава матка, без никакви аномалии и новообразувания. С визуализация трябва да се занимавате 3-5 пъти седмично по 10-30 минути.

Маточни кръвотечения

Женски болести
Женски болести

Маточните кръвотечения са нормални само по време на менструацията. Не е нормално те да е появят: между циклите; при бременност и след менопаузата. Но и по време на менструацията кръвотечението се смята за ненормално, ако е твърде силно или продължително.

В зависимост от причината и количеството отделена кръв, анормалното вагинално кръвотечение може да се окаже сериозна опасност за здравето, което предполага спешна медицинска помощ.

Причините за анормалното кръвотечение най-често са: нарушения в хормоналния баланс; инфекции в матката; ендометриоза; полипи и доброкачествени образувания (фибромиоми). Продължителните и обилни кръвотечения изтощават организма и са причина за развитие на анемии. За да избегнете всичко това, възползвайте се от нетрадиционните методи за спиране на кръвозагубата, но само след консултация с лекар и едва когато бъде изключено сериозно заболяване.

Билколечение

Билково лечение
Билково лечение

Отварата от кората на недозрели портокали се използва при маточни кръвотечения и обилни менструации.

От семената на диня направете следната емулсия. Вземете 100 грама семена от диня, счукайте ги и сложете в 1 литър вода. При кръвоизлив взимайте по 4 супени лъжици на всеки 2 часа.

Отвара от цветовете на арника се прави по тази рецепта – в 150 мл вряла вода се слага 1 с.л. изсушени цветове, вари се 5 минути и след като се охлади се прецежда. Пие се по 1 супена лъжица 3-4 пъти дневно преди хранене.

Отвара от корените на арника – на 150 мл вода 1 супена лъжица нарязани корени. Ври на тих огън 3-5 минути и се прецежда. Приема се по 1 супена лъжица 3 пъти дневно.

Запарка от листата на бергения (монголски чай) – На 150 мл вряща вода 1 супена лъжица билка. Запарва се 1 час и се прецежда. Взима се по 30 капки 2-3 пъти дневно при маточни кръвотечения, кръвотечения след аборт, фибромиоми на матката.

Запарка от листата на кисел трън – На 150 мл кипяща вода 1 супена лъжица листа. Похлупват се 1 час, след което се прецежда. Взима се по 50 мл 3 пъти дневно.

Тази запарка е много ефикасна при жлъчно-чревни и маточни кръвотечения, особено след раждане или предизвикани от възпалителни процеси в матката.

Внимание! Билката е противопоказна при климактериум!

От стъблата и листата на пипериче са прави запарка – на 150 мл вряла вода се сипва 1 с.л. прясно нарязани стъбла и листа, захлупва се половин час, прецежда се и се пие по 1 с.л. 5 пъти на ден при силни кръвотечения.

Листата и плодовете на горска ягода се запарват в следното съотношение – на 150 мл вряла вода 2 с.л. ягоди или 1 с.л. листа. Захлупва се за два часа, прецежда се и се пие по 50 мл три пъти на ден при кръвотечения, особено такива, предизвикани от фибромиоми.

От киселеца се ползват коренищата с корените за отвара – на 150 мл вода се слага 2 с.л. добре измити и накълцани коренища, вари се на слаб котлон 15 минути и се прецежда. Пие се по 50 мл 3 пъти на ден половин час преди ядене. Действа кръвоспиращо при маточни кръвотечения.

Хомеопатия
Хомеопатия

Хомеопатия

Ferrum phos 30 – при следните симптоми: обилни кръвотечения с ярко червена кръв, която леко се съсирва.

Sabina 30 – при силни кръвотечения с тъмни съсиреци кръв, болки в тазовата област, при маточни кръвотечения след спонтанен аборт.

Избраното средство трябва да се взима на всеки 5 минути, докато настъпи подобрение.

Сухота във влагалището

Сексът трябва да носи удоволствие. Но той може да бъде и болезнен, ако влагалището загуби естествената си способност да се овлажнява и по този начин да подпомага половото сношение.

Най-често сухота във влагалището се появява при недостатъчно хранене или при хормонални изменения, които могат да бъдат причинени от някои лекарства или започват с менопаузата. Ако вашият лекар установи, че не страдате от нарушения в дейността на щитовидната жлеза или от други заболявания със същите симптоми, можете да възстановите влажността на влагалището с природни средства.

Укрепете тъканите, приемайки повече витамини. За да поддържате влагалището влажно, всеки ден взимайте по 400 МЕ (мерни единици) витамин Е, 25 000 МЕ (мерни единици) бета-каротин, 15 мг цинк и 800 мкг (микрограма) фолиева киселина (при взимането на повече от 400 мкг фолиева киселина е необходимо да контролирате съдържанието на витамин В12).

Консумирайте повече риба и ленено масло. Сухотата на влагалището може да се дължи на недостиг в организма на незаменимите мастни киселини омега-3, които се съдържат в някои растения и в рибата. За начало всекидневно изпивайте по 1 супена лъжица ленено масло.

Инфекции на женските полови органи

Инфекция
Инфекция

Най-неприятните симптоми обикновено са сърбежът и болките във влагалището. Най-често те са предизвикани от някаква инфекция или алергична реакция.

Влагалищните инфекции са много разпространени. Най-срещаните от тях са трихомонозата, кандидозата (кандидна микоза) и други гъбични инфекции, бактериалните вагинити. Доста популярни са хламидните инфекции, херпесът и гонореята.

За да се избавите от сърбежа във влагалището, трябва да си изясните причините, които са го предизвикали. Повечето инфекции имат общи симптоми, въпреки че причините за тях, както и последствията им, са много различни.

Трихомонозата се причинява от пикочополовата трихомонада, паразит- на и предавана по полов път при сношение. Характерните симптоми на трихомонадната инфекция са сърбеж, парене и болезненост, които се придружават от пенесто, жълтеникаво и с неприятна миризма течение. При някои жени не всички симптоми са налице.

Гъбичните инфекции почти винаги предизвикват сърбеж и често са придружени от течение с вид на извара. Бактериалните инфекции могат да бъдат придружени от сърбеж и парене, за тях са характерни също неприятната миризма и теченията с белезникав или сив цвят. И гъбичните, и бактериалните инфекции често са предизвиквани от засилено размножаване на микроорганизмите, които нормално “живеят” във влагалището. Причина за гъбичните инфекции най-често е микроорганизмът Candida albicans. А възбудители на бактериалните инфекции могат да бъдат всякакви бактероиди, пептострептококи и някои други бактерии. При нормално състояние на организма тяхното разпространение се предотвратява от другите, полезни микроорганизми във влагалището. Но промивките, противозачатъчните хапчета, хормоналните изменения по време на бременността и антибиотиците ги унищожават и водят до мутантно размножаване на вредните микроорганизми.

Доколкото влажната среда благоприятства размножаването на възбу¬дителите на инфекция, носенето на бельо от синтетични материи, които не пропускат влага, може да повиши риска от развитието на инфекциозен вагинит.

Бактериалните влагалищни инфекции могат да предизвикат усложнения на бременността, включително и преждевременно раждане. Ако инфекцията се разпространи върху шийката на матката, маточните тръби и тазовата област, тя може да предизвика възпаление на тазовите органи. Предаваните по полов път инфекции – СПИН, херпес, сифилис, гонорея, хламидиоза, вирус на папиломата, могат да предизвикат и редица други усложнения.

Сифилисът е бактериална инфекция, която започва с появата на безболезнена раничка в областта на вулвата или във влагалището, след която се появява характерното възпаление. По-късно болестта поразява фактически всички органи и ако не се лекува, води до смърт. Гонореята най-често се характеризира с влагалищни течения и болки при уриниране, но понякога протича без всякаква симптоматика и може да доведе до цялостно възпаление на тазовите органи. Същото се отнася и до хламидната инфекция. Вирусът на папиломата най-често няма никакви прояви, но ако не се лекува, измененията, които предизвиква в шийката на матката, могат да доведат до рак. Херпесът се характеризира с болезнени мехурчета във влагалището. Повечето от тези инфекции са допълнителна предпоставка за заразяване със СПИН.

Чеснов коктейл

Това универсално тонизиращо средство е много полезно за укрепване на имунната система. Поставете 1 по-голяма скилидка чесън, 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок, 1 чаена лъжичка мед и щипка червен пипер в чаена чаша и залейте с вряща вода, докато чашата се напълни. Разбъркайте добре, за да се разтвори медът. Нека коктейлът постои 5 минути, преди да го изпиете на малки глътки. Не е необходимо да го прецеждате, само извадете чесъна.

Добавяйте често в храната си джинджифил, мащерка и розмарин. Тези подправки съдържат вещества, задържащи размножаването на гъбичките.

Продукти, които можете да консумирате в големи количества: всички зеленчуци, варива, нетлъсто месо, ядки. Много внимателно измивайте зеленчуците.

Необходими са редовни прегледи

Ако ви безпокои парене във влагалището, ако имате някакво течение или болки, обърнете се към лекар. Всяка жена, която води активен полов живот, по време на рутинните гинекологични прегледи трябва да си направи изследвания. При бактериални вагинити, хламидни инфекции, гонорея и сифилис се назначават антибиотици. Ако открие някаква гъбична инфекция, лекарят вероятно ще ви предпише противогъбичен мехлем.

Ако водите активен полов живот, ползвайте презервативи и женски предпазни средства (от сорта на маточните “шапчици” и женските презервативи), за да се предпазите от болестите, които се предават по полов път.

Природните средства помагат да бъдат предотвратени или да преминат по-безболезнено по-леките инфекции, например гъбичните.

Билколечение

Бяла северна ела

При възпаление на влагалището и бяло течение помага маслото от този вид ела. То се смесва с облепихово масло в съотношение 1:1,5 и се разбива добре. След това в сместа се потапя марличка или памуче и влагалището се намазва добре. Ако няма парене, вкарайте и напоения тампон. Курсът на лечение включва 15-17 всекидневни процедури.

От пъпките на бор направете следната отвара –  на 250 мл вода сложете 10 борови пъпки, варете 2 минути на тих огън и оставете да изстине 10 минути, след което течността се прецежда.Употребява се за промивки и вани при трихомонозен и старчески колпит.

Витамини и минерали

  • Витамин В6 – укрепва имунната система.
  • Селен – защитава имунната система.
  • Желязо – необходимо е за натрупването на енергия и укрепването на имунната система.
  • Цинк – укрепва имунната система и защитава черния дроб.

Соколечение

Соковете от зеле и ряпа са източници на витамините В6 и С; от червено цвекло, ряпа, чесън и репички – на селен; от магданоз, цвеклови листа, листа от глухарче и броколи – на желязо и витамин С; от джинджифилови корени, магданоз, чесън и моркови – на витамин А и цинк.

Рецепти за сокове:

Джинджифил настърган корен 1 ч.л., 2 моркова, 1 ябълка без семена – сложете в сокоизстисквачката и пийте по време на хранене.

За укрепване на имунитета си направете следния сок – шепа магданоз, скилидка чесън, 3 моркова, няколко стръка листа от целина.

Също много полезен е сокът от връзка магданоз и 4 моркова. Можете да добавите и 3 листа от зеле.

Ароматерапия

Ароматерапия
Ароматерапия

Един от основните симптоми на вагинита е влагалищното течение. За да бъде спряно, обикновено се предписват промивки със следния състав: на 500 мл кипяща вода 1 чаена лъжичка чист спирт, смесен с 2-3 капки етерично масло от чаено дърво или лайка. Сместа се разбърква добре и се охлажда до телесната температура.

При вагинит се препоръчва още всекидневна вана, като във водата се добавят 4 напий етерично масло от евкалипт или бергамонт и 2 капки лавандулово масло. Могат да се използват още масла от хвойна, ела и бор. Продължителнос­тта на процедурата е 25 минути, като водата трябва да прониква във влагалището.

Най-ярките последствия от гъбичните поражения на слизестата обвивка на влагалището са сърбеж, бяло течение, понякога и болки. В този случай се препоръчват промивки, седящи вани и тампони, напоени с пречистено растително масло за основа (например бадемово или от жожоба), смесено с 2 капки ароматично масло от чаено дърво. Могат да се използват още етерични масла от лавандула, хвойна, мира (2 капки във водата за вана).

Основните етерични масла, които ще ви помогнат да се избавите от гъбичките Candida albicans, са маслото от чаено дърво и мащерка. Те имат антисептично и антигъбично действие и стимулират имунната система. Използвайте ги за вани, пръскайте от тях и във въздуха.

Хомеопатия

Alumina – при дразнещи и парещи течения от влагалището, когато преди и след менструацията в него ви измъчват сърбящи участъци.

Calcium carbonate – при гъсто бяло или жълто течение, което предизвиква силен сърбеж. Такива обилни течения се срещат често при младите момичета.

Лечение със скъпоценни камъни и минерали

Еликсирът от сребро помага при лекуването на вагинит.

При трихомонозни инфекции използвайте гранат, розов кварц и турмалин във вид на еликсири. Камъните можете да носите като бижу или просто да са винаги с вас. Те действат добре при всякакви вагините.

При кандидомикоза опитайте еликсира от киновар. Еликсир от цитрин ще ви помогне да се избавите от токсините.

Източници: health.howstuffworks.com; folk-med.ru; narodnymisredstvami.ru; indepress.ru; gopsy.ru; helpguide.org; webmd.com

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *