Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да имате повече енергия през пролетта? Вижте тези лесни начини!

Повече енергия през пролетта – мисия възможна! Кажете „сбогом“ на умората

Можете лесно да се заредите с повече енергия за пролетта. За целта само трябва да промените някои неща в менюто и в начина си на живот.

Знаете ли например, че има храни, които укрепват нервните клетки?

– На първо място са рибите, тъй като рибеното масло съдържа жизненоважните Омега-3 мастни киселини. Тялото ни не може да ги синтезира само. Те подпомагат паметта ни до дълбока старост, помагат и при стрес. Освен това са добри за сърдечносъдовата система. Най-много се съдържат в сьомгата, сарделата, херингата и рибата тон.

– Тиквените семки съдържат много цинк, а този микроелемент е жизнено важен за обмяната на веществата. Цинкът действа добре върху краткосрочната памет и повишава концентрацията, особено при стрес.

– Салвията също подсилва краткосрочната памет, нервната система и сетивата. Освен това блокира аминокиселините, отговорни за загуба на паметта. Затова я използвайте като подправка.

– Дребни плодове с голямо въздействие – боровинките са добри за кожата и имунната система. Те съдържат много антиоксиданти, пазещи мозъка от стареене и подсилващи нервите.

– Червени и вкусни – всички обичат ягодите. Малките плодчета са не само вкусни, но и подсилват паметта, като предпазват клетките и същевременно активират образуването на нови. Според последните изследвания те помагат дори при Алцхаймер.

– Зеленчуците – според едно скорошно изследване от САЩ те поддържат мозъка във форма. Три порции дневно, най-добре зелени листни зеленчуци като салати, спанак и зеле, предотвратяват загубата на умствени възможности с около 40%.

пролет
Лесно можете да изгоните умората през пролетта

Дихателни упражнения за повече сила

Можете да прогоните стреса с дишане:

– За вътрешно равновесие – вдишвайте дълбоко през носа, устата е затворена. Бавно издишвайте през устата въпреки вашата съпротива. Ефектът – въздухът остава за по-дълго в дробовете, така до организма достига повече кислород, което подсилва нервите и успокоява.

– За спокойствие – седнете изправени и сложете ръка върху долната част на корема. Вдишвайте 3-4 секунди през носа. Представяйте си как въздухът достига бавно до корема. След това издишвайте 3-4 секунди през носа, коремът се прибира обратно. Това дълбоко дишане с корема успокоява нервите.

– За повече концентрация – затворете лявата ноздра с палец и дишайте 15 пъти през дясната. Така активирате тази област в мозъка, която отговаря за логическото мислене. Ако имате нужда от повече творческо въображение, запушете дясната ноздра и дишайте през лявата.

Как да планираме правилно времето си?

– Разделете се с нещата, които не са важни! Помислете кое можете да зачеркнете от графика си. Ако ежеседмичните срещи с приятели вече не са толкова забавни, направете ги веднъж месечно. Помагате ли на децата в детската градина, в спортния клуб, в училище? Стига, един ангажимент е достатъчен, пише „Здравен журнал“. Спестете си малко време за вас самите.

– Умеете ли да казвате „не ? Това е доста трудно. Често с нашата готовност да помогнем се злоупотребява. Затова казвайте от време на време „не“. Преди да отговорите, пребройте до десет. През това време ще разберете дали наистина искате да помогнете, или се обажда само чувството ви за отговорност.

– Позволете да ви помогнат. В домакинството дайте възможност на всички членове на семейството да го направят. Обмислете заедно какви задачи да им възложите, направете списък – така всеки ще знае за какво отговаря. По този начин ще спестите отново малко време да си починете, най-добре с хубава книга или с приятна музика.

Смайлин промоция
2 на цената на 1: СМАЙЛИН – билков продукт против паник атаки, тревожност, безпокойство, подтиснатост и безсъние

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *