Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Педиатрите предупреждават: махнете възглавниците от леглото на бебето!/ВИДЕО/

Възглавниците, които се поставят отстрани на бебешкото легло, понякога се наричат бебешки брони

бебе кошара
Педиатрите предупреждават: махнете възглавниците от леглото на бебето!

Ние често поставяме тези бебешки брони или възглавници отстрани на кошарата, за да се предотвратят инциденти, които биха могли да се случат, ако бебето удари главата си или си мушне крачето.

След като изгледате видеото по-долу може да се замислите за използването им. Експертите твърдят, че опасностите от този бебешки аксесоар са много реални, и потенциално фатални.

Американската академия по педиатрия алармира, че родителите не трябва да използват силно подплатени брони или прекалено меки и пухкави възглавници, заради ужасния риск от задушаване.

Въпреки това, много родители не са наясно с опасностите и все пак подплатяват по този начин бебешкото легло. Заради потенциално опасните подложки в Америка има 77 смъртни случая на бебета в периода между 1995 и 2012 година.

Д-р Брадли Тач, професор по педиатрия в болницата в Сейнт Луис, заяви пред ABC News: „Ако страничните възглавници са твърде меки и недобре обезопасени, носа или лицето на бебето могат да се заклещят и то да се задуши. Ако да твърди, бебето може да се изкачи на тях и да падне от кошарата.“

През 2013 година Daily Mail съобщи ужасна история за майка, която открила бебето си мъртво, след като главата му се заклещила между възглавницата и решетката на леглото.

Досега в САЩ в щата Мериленд и в град Чикаго са забранили продажбата прекалено меките възглавници, които се завързват за решетките на леглото.

Необходимо е тази опасност да се има предвид, когато се купува бебешка кошарка. За да сте спокойни разстоянието между пръчките на решетката трябва да е между 50 мм и 95 мм. Не е добре в леглото на бебето да има възглавници от какъвто и да е тип. Те се използват чак след като детето навърши две години.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *